Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте имам един въпрос


ConspX

Recommended Posts

Здравейте, новак съм и не съм запознат с инструмента искам да попитам дали някой от вас има впечтления от китара Harley-Benton HBMS15BK, добра ли е, заслужава ли си да я купувам, защото съм заделил около 250 лв(нямам повече, а ми трябва и кубе) и искам да знам дали ще е добър избор, а като гледам в Томан я продават в пакет с кубе за 95 евро и се побирам точно в тази цена,та да питам какви са положителните и отрицателните черти на китарата ?

Ето ви и линк за самата китара: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ms15bk.htm

Може да споделите и мнения за кубето

Ето линк за пакета: http://www.thomann.de/gb/thomann_gitarren_set_g13.htm

Редактирано от ConspX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо добре дошъл във форума

има горе в дясно бутон SEARCH и от там може да се намерят много полезни неща, писани преди :)

ето например какво излезе ЦЪК

ето още: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=25925&hl=

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо добре дошъл във форума

има горе в дясно бутон SEARCH и от там може да се намерят много полезни неща, писани преди <_<

ето например какво излезе ЦЪК

ето още: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=25925&hl=

 

Та разгледах ги темите, но не открих нищо специално за този модел, открих за копието на лес пол там дето се води HBKM500... нещо си, но нищо по- специално за HBМК15BK, моля ви се ако има хора свирили на такава джаджа да кажат дали да давам 250 лева или е фалшива китарата, сигурен съм, че няма да е Фендер, но поне да не стане така,че като натисна сол да ми изкара нещо друго ,само това ме интересува дали е фалшива, оттам нататък, че боята била скапана и т.н. не ме интересува все пак няма да ставам Кърк Хамет, да свири точно ми трябва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Според мен е голям риск да си дадеш всичките спестявания за нещо което си видял само на снимка.При музикалните инструменти не е толкова важно как изглеждат,колкото как звучат, а това няма как да го разбереш.Освен това инсрумент с инсрумент не си прилича (по звук).Възможно е това да е добра китара за начинаещи (доколкото знам това си е марка на самите Томан),но няма как да разбереш преди да посвириш на нея.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ПЪК можеш да си анправиш заключения за качеството на дадена марка по описание/ревю/впечатления на съседен модел. Още повече ако са в един ценови диапазон. И...не че нещо, ама...точно Кърк... <_>

 

П.П. В Хармони-то провери ли за ревю-та?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

Наистина преди да си вземеш китара е хубаво да я пробваш, да я чуеш. Също така да я съпоставиш и с други марки/нодели, които са ти по джоба. Дори китари от една и съща марка и един и същи модел могат да звучат различно, въпреки, че е относително, като се има в предвид, че излизат от поточната линия, и за тия цени...

 

Можеш да се ориентираш и към Squier. Няма да намериш голяма разлика между нея и китарите, към които си се ориентирал.

Иначе те пак са на същите цени. И според мен шанса, да попаднеш на по-качествена китара, е по-голям, отколкото при HB.

 

За кубето нищо не мога да ти кажа, ако има свирили на такова, нека те пишат и коментират, но ако искаш нещо, с което да свириш в домашни условия, без брадите на съседите да се изправят или пък да затваряш пари за голям и мощен усилвател, който никога няма да ползваш на макс - то тогава виж това усилвателче:

 

http://www.roland.com/products/en/Micro-CUBE/index.html

 

Ще те излъжа колко пари е, някъде към 250 също. Ако решиш да си събираш пари за него няма да съжеляваш.

 

Успех! <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas aбе Кърк ми дойде първо в главата <_< не че е велик китарист, но той ми дойде първо, проверил съм за ревюта, общо взето са позитивни, но не им вярвам, иначе за усилвателя проблема не е толкова голям, даже мога да мина и без такъв, защото баща ми има някъв от панти века, който може да ми свърши работа, проблема е в китарата, засега мисля да я купя тази Харлито заедно с кубе, пък ако не ми хареса имам си 30 дена Мъни-бек гарнция, а не ми ли хареса, няма да се занимавам с Томан, направо ще си събера 400-500 лева и ще си купя направо или стратокастер 2 ръка или някъв Джексън

Редактирано от ConspX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:rocker: така е по-добре - поне ще можеш да я пробваш и огледаш преди да купиш - а има още нещо за ревютата - огромната част от ревютата на нисък клас евтини инструменти са писани от начинаещи китаристи, които се кефят много и мислят че тяхната китара е най-добрата в света - нито имат свясна техника нито са пробвали достатъчно китари за да го кажат. например чел съм че скуаяра бил по-добре от фендера заради цената, а пък във звука нямало разлика - за това малко тези ревюта....
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не се насочиш към китарите втора ръка тук, от форума - казаха ти вече ще можеш да ги пипнеш на живо. Пък и няма практически шанс да не изпадне тук някоя китара от въпросния ценови клас. А пък ако наистина можеш да събереш 400-500 лв. мисля, че ще можеш да си намериш добър инструмент, който да ползваш дълго време. Въпрос на усет и, разбира се, шанс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......... засега мисля да я купя тази Харлито заедно с кубе, пък ако не ми хареса имам си 30 дена Мъни-бек гарнция, а не ми ли хареса, няма да се занимавам с Томан, направо ще си събера 400-500 лева и ще си купя направо или стратокастер 2 ръка или някъв Джексън

 

Не разчитай на Money-back гаранцията, тъй като няма да ти възстановят транспортните разходи (и в двете посоки). Това ще излезе половината от цената на китарата, че и повече! Според мен си струва само ако живееш в Германия или ако се набуташ с нещо скъпо, което не ти харесва.

Също така силно ти препоръчвам да избягваш томан. В момента тече пета седмица откакто си чакам последната пратка! Вече съм извън Money-back гаранцията, а още не съм си получил нещата:greenangel: Миналата ми поръчка пътува 3 седмици. Най лошото е, че след като я пратят нямаш никакъв начин да си следиш пратката и неизвестността е силно изнервяща!

Доста хора тук препоръчват като алтернатива musicstore.de, тъй като доставят с UPS.

 

Относно китарата, не съм пробвал HB, но аз имам ето такава Jack & Danny и ми харесва значително повече от Squier strat-a на брат ми. Много по-стабилен hardware, по-удобна за свирене, звучи чувствително по-добре (акустично, тъй като в усилвателя и двете звучат еднакво зле поради отвратителните си адаптери). Трябва да отбележа обаче, че мойта е купувана преди седем-осем години, така че сегашната продукция може да е съвсем различна.

 

Също ми стана интересно че обмисляш Jackson като алтернатива, тъй като тя е доста различна китара от Harley Benton-a за който питаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не се насочиш към китарите втора ръка.......А пък ако наистина можеш да събереш 400-500 лв. мисля, че ще можеш да си намериш добър инструмент, който да ползваш дълго време.

ами наскоро гледах RG350 за 500-550 на старо някъде - това вече мисля че е по-висок клас и е доста добре

също има нови Vintage, Squier Standard и какво ли още не за тея пари - трябва да се ориентираш какво те кефи и според музиката която се свири и така..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.