ConspX Публикувано Февруари 6, 2008 Публикувано Февруари 6, 2008 (Редактирано) Здравейте, новак съм и не съм запознат с инструмента искам да попитам дали някой от вас има впечтления от китара Harley-Benton HBMS15BK, добра ли е, заслужава ли си да я купувам, защото съм заделил около 250 лв(нямам повече, а ми трябва и кубе) и искам да знам дали ще е добър избор, а като гледам в Томан я продават в пакет с кубе за 95 евро и се побирам точно в тази цена,та да питам какви са положителните и отрицателните черти на китарата ? Ето ви и линк за самата китара: http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ms15bk.htm Може да споделите и мнения за кубето Ето линк за пакета: http://www.thomann.de/gb/thomann_gitarren_set_g13.htm Редактирано Февруари 6, 2008 от ConspX Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 (Редактирано) първо добре дошъл във форума има горе в дясно бутон SEARCH и от там може да се намерят много полезни неща, писани преди ето например какво излезе ЦЪК ето още: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=25925&hl= Редактирано Февруари 6, 2008 от Overdrive Цитирай
ConspX Отговорено Февруари 7, 2008 Автор Отговорено Февруари 7, 2008 първо добре дошъл във форумаима горе в дясно бутон SEARCH и от там може да се намерят много полезни неща, писани преди ето например какво излезе ЦЪК ето още: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=25925&hl= Та разгледах ги темите, но не открих нищо специално за този модел, открих за копието на лес пол там дето се води HBKM500... нещо си, но нищо по- специално за HBМК15BK, моля ви се ако има хора свирили на такава джаджа да кажат дали да давам 250 лева или е фалшива китарата, сигурен съм, че няма да е Фендер, но поне да не стане така,че като натисна сол да ми изкара нещо друго ,само това ме интересува дали е фалшива, оттам нататък, че боята била скапана и т.н. не ме интересува все пак няма да ставам Кърк Хамет, да свири точно ми трябва Цитирай
sound_forge Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Купувай,за начало не е зле.Тук по-евтини(нови) няма да намериш. Цитирай
Get off Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Здрасти. Според мен е голям риск да си дадеш всичките спестявания за нещо което си видял само на снимка.При музикалните инструменти не е толкова важно как изглеждат,колкото как звучат, а това няма как да го разбереш.Освен това инсрумент с инсрумент не си прилича (по звук).Възможно е това да е добра китара за начинаещи (доколкото знам това си е марка на самите Томан),но няма как да разбереш преди да посвириш на нея.Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Според мен ПЪК можеш да си анправиш заключения за качеството на дадена марка по описание/ревю/впечатления на съседен модел. Още повече ако са в един ценови диапазон. И...не че нещо, ама...точно Кърк... <_> П.П. В Хармони-то провери ли за ревю-та? Цитирай
Slide Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Здравей! Наистина преди да си вземеш китара е хубаво да я пробваш, да я чуеш. Също така да я съпоставиш и с други марки/нодели, които са ти по джоба. Дори китари от една и съща марка и един и същи модел могат да звучат различно, въпреки, че е относително, като се има в предвид, че излизат от поточната линия, и за тия цени... Можеш да се ориентираш и към Squier. Няма да намериш голяма разлика между нея и китарите, към които си се ориентирал. Иначе те пак са на същите цени. И според мен шанса, да попаднеш на по-качествена китара, е по-голям, отколкото при HB. За кубето нищо не мога да ти кажа, ако има свирили на такова, нека те пишат и коментират, но ако искаш нещо, с което да свириш в домашни условия, без брадите на съседите да се изправят или пък да затваряш пари за голям и мощен усилвател, който никога няма да ползваш на макс - то тогава виж това усилвателче: http://www.roland.com/products/en/Micro-CUBE/index.html Ще те излъжа колко пари е, някъде към 250 също. Ако решиш да си събираш пари за него няма да съжеляваш. Успех! Цитирай
ConspX Отговорено Февруари 7, 2008 Автор Отговорено Февруари 7, 2008 (Редактирано) Baby Thomas aбе Кърк ми дойде първо в главата не че е велик китарист, но той ми дойде първо, проверил съм за ревюта, общо взето са позитивни, но не им вярвам, иначе за усилвателя проблема не е толкова голям, даже мога да мина и без такъв, защото баща ми има някъв от панти века, който може да ми свърши работа, проблема е в китарата, засега мисля да я купя тази Харлито заедно с кубе, пък ако не ми хареса имам си 30 дена Мъни-бек гарнция, а не ми ли хареса, няма да се занимавам с Томан, направо ще си събера 400-500 лева и ще си купя направо или стратокастер 2 ръка или някъв Джексън Редактирано Февруари 7, 2008 от ConspX Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 така е по-добре - поне ще можеш да я пробваш и огледаш преди да купиш - а има още нещо за ревютата - огромната част от ревютата на нисък клас евтини инструменти са писани от начинаещи китаристи, които се кефят много и мислят че тяхната китара е най-добрата в света - нито имат свясна техника нито са пробвали достатъчно китари за да го кажат. например чел съм че скуаяра бил по-добре от фендера заради цената, а пък във звука нямало разлика - за това малко тези ревюта.... Цитирай
Dread Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Защо не се насочиш към китарите втора ръка тук, от форума - казаха ти вече ще можеш да ги пипнеш на живо. Пък и няма практически шанс да не изпадне тук някоя китара от въпросния ценови клас. А пък ако наистина можеш да събереш 400-500 лв. мисля, че ще можеш да си намериш добър инструмент, който да ползваш дълго време. Въпрос на усет и, разбира се, шанс. Цитирай
byclops Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 ......... засега мисля да я купя тази Харлито заедно с кубе, пък ако не ми хареса имам си 30 дена Мъни-бек гарнция, а не ми ли хареса, няма да се занимавам с Томан, направо ще си събера 400-500 лева и ще си купя направо или стратокастер 2 ръка или някъв Джексън Не разчитай на Money-back гаранцията, тъй като няма да ти възстановят транспортните разходи (и в двете посоки). Това ще излезе половината от цената на китарата, че и повече! Според мен си струва само ако живееш в Германия или ако се набуташ с нещо скъпо, което не ти харесва. Също така силно ти препоръчвам да избягваш томан. В момента тече пета седмица откакто си чакам последната пратка! Вече съм извън Money-back гаранцията, а още не съм си получил нещата Миналата ми поръчка пътува 3 седмици. Най лошото е, че след като я пратят нямаш никакъв начин да си следиш пратката и неизвестността е силно изнервяща! Доста хора тук препоръчват като алтернатива musicstore.de, тъй като доставят с UPS. Относно китарата, не съм пробвал HB, но аз имам ето такава Jack & Danny и ми харесва значително повече от Squier strat-a на брат ми. Много по-стабилен hardware, по-удобна за свирене, звучи чувствително по-добре (акустично, тъй като в усилвателя и двете звучат еднакво зле поради отвратителните си адаптери). Трябва да отбележа обаче, че мойта е купувана преди седем-осем години, така че сегашната продукция може да е съвсем различна. Също ми стана интересно че обмисляш Jackson като алтернатива, тъй като тя е доста различна китара от Harley Benton-a за който питаш. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Защо не се насочиш към китарите втора ръка.......А пък ако наистина можеш да събереш 400-500 лв. мисля, че ще можеш да си намериш добър инструмент, който да ползваш дълго време. ами наскоро гледах RG350 за 500-550 на старо някъде - това вече мисля че е по-висок клас и е доста добре също има нови Vintage, Squier Standard и какво ли още не за тея пари - трябва да се ориентираш какво те кефи и според музиката която се свири и така.. Цитирай
Recommended Posts