dedomito Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Баце , нещо много бега тоя тон бре . Ама пък е готино , развесели сърце юнашко . Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Джим Бийм, Не е нужно да си "вкарваш " китарата в сол(или в пипер или други подправки ). Настрой си я стандартно в МИ , но изсвири всички тонове със две прагчета по нагоре(посока към адаптерите) . Опитай така и сам ще чуеш разликата. пп.А ако не ти е удобно да свириш по този начин е нужно да настроиш китарата във F#, но според мен това е излишно, пък и пак има вероятност да скъсаш струна... Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 13, 2008 Автор Отговорено Февруари 13, 2008 ами точно така си я свиря.Самоче на бас струните щото на 3и 4 ако има много драйв почвам само аз да си знам кво свиря. Бтв пробвах се и с тая песен http://media.putfile.com/Death-born-deathcover един фр ми каза че е станало горе долу ама ще видим какво ще кажете . Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Проблема не е в тоналноста,а в струните.Проблема е,че са много дигнати и на места звучи се едно се мъча да го исвиря обаче този проблем ще се опрай.А и това за тоналноста още,е от волума настройките.Просто не ми остана време да си играя обещавам че ако не тази другата седмица ще го направя като хората.10х иначе за подкрепата :Д Копелеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее......... :hysterical: Варианта "като хората" ,моментално ме причисли към земноводните... Ей изрУди, нямате ли батковци, да ви полагат зад врата? Проблема не е в тоналността в главата ти е... Освен че не слушаш бекинг трака, не четеш и какво ти се казва. Въздържах се първия път, но сега не мога. Извади си шофьорска книжа и карай такси. Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 13, 2008 Автор Отговорено Февруари 13, 2008 ^ чесно казано нищо неразбрах от коментара освен,че трябва да си извадя книжка(което ще стане след година като станана 18).А и си четох кво ми казават хората пробвах го.По добре немога да го напрая колко и да се мъча,и на мене не ми харесва ама както каза Икарус всеки от някаде почва.Ако ти ми кажеш че като си почнал да запивсаш сичко от до е било перфекно аз те признавам за най великия . П.П не се сърдя или заяждам или нещо такова да не си помислиш нещо. Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 13, 2008 Отговорено Февруари 13, 2008 Иди на уроци. Не по китара. Иди първо на солфеж. Явно си малък. Няма лошо. Музиката основно е свързана със слушане и разбиране на чутото по определен начин. Иди при преподавател по пеене и музика да ти обясни (И ПОКАЖЕ) основните характеристики на тона и начините за записване. След като разбереш къде е идеята се захвани с някой инструмент с фиксирани тонове (да речем пиано) и тогава на китара (щото явно твоята китара нещо не те слуша, а и ти нея). Може леко да съм несправедлив, но преди да се науча, да правя нещо аз не го показвам. И аз не се заяждам. Това е груб сарказъм характерен за хората, които се занимават с РНР. Прочее п....те се обиждат. А ние требе да сме корави. хехехехе 'баси лирическото отклонение направих... Освен т'ва нямам никакво значение колко бързо, технично или сложно свириш. Единствения показател е ВЯРНО. Или поне минимум грешки. В твоя случай ти си просто много встрани от верния тон. Странното е че след забележките не се приближи, а избяга още. И друго много важно и ти както и аз нямаме нужда от нечие признание. Щом си ОК със себе си - всичко е наред. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 ами точно така си я свиря.Самоче на бас струните щото на 3и 4 ако има много драйв почвам само аз да си знам кво свиря. Бтв пробвах се и с тая песен http://media.putfile.com/Death-born-deathcover един фр ми каза че е станало горе долу ама ще видим какво ще кажете . Наистина ли не си чуваш вярната тоналност, в която трябва да свириш? Ако е така - наистина - остави китарата за малко - и отиди на солфеж. Иначе положението е безнадеждно. Ако продължаваш да мислиш, че проблема е в китарата, пусни си бекинга, и се запиши как тананикаш мелодията, която трябва да свириш с глас. Дай после да чуем. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 Уеуеее. Единственото добро място в това парче е 72-я такт, където свириш цяла нота пауза... Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 (Редактирано) Тази интерпретация ме развесели много е джази. Редактирано Февруари 22, 2008 от Mark Avrelii Цитирай
7thString Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 (Редактирано) Значи ще спестя подигравателни коментари- явно всеки почва от някакво свое си ниво- за мен е наистина странно- никога не съм имал проблеми с ритъм и да познавам кога не съм в тоналност, винаги съм си мислел, че е... де да знам- вродено у секи да усети кога е верен и кога не, но явно не би. Съвета ми към теб е да се абстрахираш от това, което звучи в главата ти(още по зле ако вместо звуци мислиш за числа или ноти по грифа- музиката е звук, не писания), и да слушаш това, което звучи навън реално. Каквото и да ми кажеш, не можеш да ме убедиш, че това, което си записал ти звучи ОК. Слуха е НАЙ-важното нещо за един музикант- който и каквото и да ми приказва за приоритети- не може да постигнеш НИЩО в тази област без да чуваш това, което свириш- най-грозното нещо, което винаги ми е правило впечатление е разстроена китара на концерт- еми, няма оправия- ако ще да си най-бързия на света, или да свириш с най-добрата група- като не си в строй, се осира всичко. Има една малко вулгарна поговорка, ама мисля, че е подобаваща- когато в една кофа лайна сложиш една шепа ягоди, си остават лайна в кофата, ама ако в една кофа ягодово сладко сложиш една лъжичка лайна, цялата кофа със сладко заминава, нали? Успехи! Редактирано Февруари 22, 2008 от 7thString Цитирай
JimBeam Отговорено Февруари 22, 2008 Автор Отговорено Февруари 22, 2008 Накрая се оказа,че китарата не е настроена.Вчера я записах пак песента ама само началото и звучеше супер добре ама не ми се занимаваше цялата.Бтв не съм и имал намерение да я свиря както е 100% като оригинала просто си мислех,че с повече драйв и на бас струните ще звучи метълско и яко обаче явно много съм грешал.Това ми беше като за урок да не си правя експерименти,а да зема да си свиря работите както трябва.Оставих вече по трудните рифове и повечето сола и почнах да работя по по лесни работи.Има голяма разлика макар,че от скоро ги почнах "упражненията",защото и на мене почнаха да ми харесват някой работи как излизат вече. П.п мерси на тези дето писаха по темата,на другите просто и прочетох началото и реших,че няма смисъл да чета нататък.Нито ми дреми,че звучало по добре на 72 си нещи си тама,нито мисля да спирам с китарата и да почвам на пияно.Просто се опитах да направя нещо различно ама явно не се получи е майната му стават и такива работи нали. Цитирай
7thString Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 Ама не, то не става въпрос да я свириш в оригинала, ама тя нямаше нищо общо... Цитирай
interman Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Аз не че се мисля за велик, ама как не ти прави впечатление че си по-ниско. То така е станала манджа с грозде. Пий една бира и пробвай пак да видиш, че ще стане ПС: Финала кърти Цитирай
bai-goku Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Явно Супер-Любо се е учил от теб Надявам се да го приемеш, като най-обикновенна шега. Според мен има голяма разлика от това, което звучи в главата и това което излиза от инструмента. Случва се на всеки да чува дадена мелодия, но да не може да е изкара от музикален инструмент. /това заради липса на опит, знания и тн../ Пробвай да свириш със слушалки усилени повече от чистите струни на китарата, демек да не чуваш, когато удряш с перцето по тях. Така ще чуваш, това което другите чуват. Аз примерно така готино си свирих Нирвана, ама щото си добявах яко дисторшън в главата, но нямаше нищо общо с реалитета. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 Аз мисля, че вече имаше достатъчно съвети. По принцип, наистина музикалните деца, които се занимават с някакъв инструмент, биха го изсвирили без големи проблеми на 6 годишна възраст. Грешките не опират до ненастроена китара, или объркване. Грешките са резултат от липса на музикален слух, което си е личностна характеристика. Някои се раждат с него, други го придобиват, а трети никога не го придовиват. Цитирай
Recommended Posts