Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересува ме какъв лампов предусилвател ще е подходящ за Lexicon Lambda


bamze

Recommended Posts

Здравейте на всички, от доста време чета, ама сега за първи път искам да питам.

 

Имам Lexicon Lambda аудио карта/предусилвател/миксер. Купих си наскоро и микрофон AKG Perception 200. Дотук добре, но искам да си купя и един лампов предусилвател. Може ли да ме посъветвате какво да взема.. да речем до към 300 лева?

 

Благодаря предварително! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампов предусилвател, предполагам за микрофон? А защо точно лампов?

 

До 300 лв., това което се продава в магазина ще е в най-добрия случай много бегла имитация на истински :D

Съветвам те да се свържеш с NAudio Corp. :hysterical:, т.е. нашия съфорумник Nikifena и да го попиташ за възможните опции за изработка на такъв, освен ако не бързаш страшно много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за микрофон. Гледах тези изработки на съфорумецът, много ми допаднаха, а също видях, че всички са много доволни..:) Иначе освен този вариянт гледах и други два вариянт за които искам съвет.

 

1. Behringer Tube Ultragain T1953

2. Studio Progects VT1 Tube Preamp

 

Видях също и доста мнения относно това доколко са имитации. Имам познат който е модифицирал Студио Проджекта с Руска Electro-Harmonix 12AX7 и действа добре.

Та, препоръки, отново?

 

Благодаря много;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми простата подмяна на лампата не е много сериозна модификация, честно казано :)

 

Пак не разбрах защо искаш точно лампов предусилвател? Това е важно - какво ще записваш, каква стилова насоченост и т.н.? Ако искаш просто да ти усилват микрофона - да, посочените горе предусилватели го правят, но определено има какво да се желае като звук и ниво на шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм много наясно с тази техника. Та, желая да записвам вокали. Също така и акустична китара. Това са ми желанията горе-долу като записване за момента. Стилова насоченост - много далеч мога да кажа нещо конкретно. Просто искам да звучи хубаво.. ама наистина хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за другия не знам - но Бехрингера е далеко от истински лампов преамп - по-скоро лампата е за привличане на клиенти и украшение май - и въобще дума не може да става за сравнение на Бехрингер и Н-аудио, за другия преамп не знам нищо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не съм много наясно с тази техника. Та, желая да записвам вокали. Също така и акустична китара. Това са ми желанията горе-долу като записване за момента. Стилова насоченост - много далеч мога да кажа нещо конкретно. Просто искам да звучи хубаво.. ама наистина хубаво.

Добре си се насочил към високата класа, но искам да обърна внимание, че микрофонният предусилвател е малка част от пътя към това което искаш. Думата "лампов" не е панацея. Освен нея има доста други съществени неща, като акустика, микрофони, организация на комутацииите, мониториране... А тези неща за да съответстват помежду си на високото качество, към което се стремиш, изискват сериозни капиталовложения. Ако си подготвен финансово, добре, но ако не си - резултатът може да се окаже Трабант с фарове от Ролс Ройс.

Акустичният запис е коренно различен от работата със "електронни" сигнали. Добрият резултат не идва само с един, два елемента от сложната верига по пътя на звука -

Източник(глас,инструмент) -

акустика на помещението -

преобразувател (микрофон) -

процесор (не китарджийски, а предусилвател, динамичен и честотен контролер и др.) -

смесител( миксер дето му викат) -

записващо устройство ( аналогово или цифрово, при последното се добавя и аналого-цифров преобразувател, който има особено важно значение) -

носител на информацията ( reel-лента, DAT-VHS...., хард диск, CD,DVD носител)

система за акустичен контрол (слушалки, мониторни озвучителни тела...)

и пак акустика.

Да не забравя - един от най-важните елементи в системата е Човека - пред микрофона и пред апаратурата.

 

Единствената цел на това словоизлияние не е да те плаши, а да те запознае с обемността на работата, с която си тръгнал да се занимаваш. По-добре да си запознат в началото, за да осмислиш как да стигнеш до желаното от теб "ама наистина хубаво".

Пожелавам ти успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Да не забравя - един от най-важните елементи в системата е Човека - пред микрофона и пред апаратурата....

Исках да се изкажа....но ти така подробно си му обяснил, че повече от това нищо не може да добави. :greenball:

За 300 лв. просто няма как да се получи "наистина хубавото"...тъй като за постигането на тази цел, освен всички качествени модули + акустика в помещението, се иска и човек с много опит, музикален вкус и уши (тия последните всеки си ги има, но на някои просто им стоят за украшение :) ...bamze, нямам предвид теб...казвам го по принцип :rolleyes: )

 

@Overdrive, лампата в предусилвателите на Берингер не е за украшение (за разлика от диодите при други), а изпълнява предназначението си доста добре за цената на целия уред. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Да не забравя - един от най-важните елементи в системата е Човека - пред микрофона и пред апаратурата....

Исках да се изкажа....но ти така подробно си му обяснил, че повече от това нищо не може да добави. :hysterical:

За 300 лв. просто няма как да се получи "наистина хубавото"...тъй като за постигането на тази цел, освен всички качествени модули + акустика в помещението, се иска и човек с много опит, музикален вкус и уши (тия последните всеки си ги има, но на някои просто им стоят за украшение :blush: ...bamze, нямам предвид теб...казвам го по принцип :hysterical: )

 

@Overdrive, лампата в предусилвателите на Берингер не е за украшение (за разлика от диодите при други), а изпълнява предназначението си доста добре за цената на целия уред. :hysterical:

 

 

Не съм се обиждал, споко :unsure: А иначе, аз не говоря за нищо друго освен предусилвателя... в смисъл.. готов съм за него да отделя толкова и толкова пари... за другото си требват други пари. Та, на въпроса... Беринджъра става значи, или не става?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та, на въпроса... Беринджъра става значи, или не става?

 

За едни става, за други не

Въпрос на гледна точка

 

И аз харесвам порше :blush: ама не става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беринджъра става значи, или не става?

Всичко става....и зависи единствено от твоя критерий за "хубаво"...а тоя T1953 не беше ли 2-канален? Щото ако няма да ползваш 2 микрофона едновременно може да си вземеш по-малката версия. Но както вече обсъдихме...която и версия да вземеш...не очаквай чудеса от гледна точка промяната на звука...това е просто само един компонент (и то от най-евтините модели) в цялата конфигурация - не случайно има предусилватели за $200 и $2000, микрофони за $200 и $2000, компресори за $200 и $2000 и т.н.

Само че има и един друг много съществен аспект - личния вкус. Наред с десетките подробни аудио тестове на различни преампи в диапазона от $$...до $$$$, които са минали през ушите ми....преди известно време срещнах и един най-елементарен - човекът беше взел 3 премпа - един за $1500, втори за $200 и трети за $5 ("пет" - няма грешка...даже си спомням снимката с някаква платчица и жици по нея :hysterical: ).

Та...с едни и същи микрофони (Шур и Нойман) бяха записани едни и същи фрази, казани по един и същи начин, с едни и същи нива и от едно и също разстояние - разликата беше само смяната на предусилвателя.

И тъй като тестът беше "на сляпо" - посетителите на сайта имаха определен срок (май че беше месец), в който да гласуват за това - кой е най-скъп, кой е от средния клас и кой е тоя от 5-те долара. Познайте след крайния срок какъв беше резултата - на последно място - този от средния клас, на второ - $$$$....и на първо място - асемблираната 5-доларова платчица с елементите и жичките. :blush: (сигурно е поръчал на Никифена да му я направи :unsure: )

Мисля, че съм достатъчно ясен...както са казали братята руснаци "На вкус и на цвет..."...продължението го знаят повечето от вас. :hysterical:

Още повече, че разликата в звука между различните модели предусилватели не е толкова голяма, колкото напр. между различните модели микрофони....да не говорим пък за огромните разлики в звука между различните усилватели или монитори.... :blink:

 

Горният пример ме подсети откъде Overdrive твърди, че лампата в Берингер е само за украшение....наистина имаха преди време един техен модел, около който се вдигна голям скандал...сега си спомних...ULTRAGAIN PRO MIC2200...но за радост си остана само той. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.