kolio_k Публикувано Януари 31, 2008 Публикувано Януари 31, 2008 Исках да запиша нещо по въпроса но се сетих,че преди време записавах соло на парчето на един приятел(Миро)и то се връзва добре с темата.Намесата от компютъра касае само самия запис,всичко друго в саунда на китарата е хардуерно.Ригът е Китарат Гибсън ЛП Студио Бос ДС1,Бос Хорус СЕ 3,Бос дилей ДД3,Бос ДД3 Две кубета записани на стерео,едното със сигурност беше Енгъл,а другото мисля Марк 4 Два динамични мика ШУР 545 И ШУР СМ57 На един фестивал групата ми свиреше преди квартета на Стърн(много готин пич,даже ми разреши да му използвам амповете-2 Туина,за да не местим излишно обурудване )и тогава му разгледах системата,същата е много проста състои се от 2 ДС1,2 ДД3 и един стар раков мулти ефект Ямаха от който подава сигнал на лявия и десния амп.При Стърн характерното е,че винаги свири стерео и точно това се опитаха да докарам в този запис.За цета едното ДД3 е на едно повторение на 20 милисек между ляво и дясно и съответно е накрая на рига.Драйва е на 10 часа има доста хорус,а другото ДД3 е на 300 милисек моно. Соло Erotica-54 Опитах се доколкото мога да изплагиатствам пикинга и фразирането на Стърн.Всякакви коментари и препоръки са добре дошли п.п.Сега като като слушам записа,центъра ми е стои малко празен,мисля,че е хубаво да се сложи малко моно сигнал в средета за целта или пъ да се сложат панорамите на 10 и 2 часа примерно,но съм доста бос в записаването,така,че никак не съм сигурен Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Звукът доста ми допада (нямам представа дали звучи като М. Стърн, тъй като нямам негови записи). Имам едно въпросче - двата усилвателя са сравнително хай-гейн, каква е причината да се ползва ДС1 пред тях и те самите да са настроени на малко гейн? Също така ДС1-то с какви настройки е? Мерси предварително Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 31, 2008 Автор Отговорено Януари 31, 2008 Радвам се,че звукът ти е допаднал.Да двата ампа имат много гейн,но ДС 1 има уникален звук,който не допада на всекиго и кото Майк Стърн винаги използва,а аз се опитах да се доближа до неговия саунд.Иначе настройките на Боса са -тон на 10 часа ,волум на 1 часа и драйв на 10 часа Цитирай
spongebob Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 (Редактирано) Ако трябва да правим класация,по-добре си нагодил Stern от Matheny .Приликата е огромна,по-натам и аз ще пробвам-със страт този път.Иначе сигурно е било страхотно изживяване да свирите на една сцена,пък и да полафите!Stern ми е любимец Редактирано Януари 31, 2008 от spongebob Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 31, 2008 Автор Отговорено Януари 31, 2008 И аз мисля,че е близо,но пък и е по лесно .Пробвай и ти ,ще ми е интересно да чуя Цитирай
TONY Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 много гот си го докарал - както винаги нивото е про. за гиъра на Майк - когато прави гитар "клиник" в София, беше със сигничъ Ямахата ( но концерт и на запис, обаче е с Фендер теле, със същите СД адаптъри) ако не се лъжа имаше и бос хорус ( демек - 3 бос стомп бокса) ямахата е СПХ 90 (или някой от модификациите на този рак ефект) за ампове ползваше Пиърс - солид стейт стъпала. Цитирай
ultramega Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Слушам Stern понякога и наистина звука е докаран и според мен . Аз си мисля обаче, че цялата работа идва от свиренето Същия инструмент със същата апаратура и настройки , надали ще напомни и малко на звученето на Майк Стърн, ако свири някой непрофесионалист( аз например ) . И не само че няма да напомни на Стърн, ами е възможно дори и самия звук на китарата да не се хареса толкова... Както подчерта кольо_к и в другата тема май,"пикинга и фразирането " са съществена част от цялостното звучене, явно.... Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 31, 2008 Автор Отговорено Януари 31, 2008 много гот си го докарал - както винаги нивото е про.за гиъра на Майк - когато прави гитар "клиник" в София, беше със сигничъ Ямахата ( но концерт и на запис, обаче е с Фендер теле, със същите СД адаптъри) ако не се лъжа имаше и бос хорус ( демек - 3 бос стомп бокса) ямахата е СПХ 90 (или някой от модификациите на този рак ефект) за ампове ползваше Пиърс - солид стейт стъпала. В интерес на истината съм го виждал да свири и Роланди(джаз хорус),та явно не държи извънредно много на конкретна марка ампове,но това ,което никога не се мени така или иначе е Boss SD 1,неизменно присъства в неговия саунд,също като Рат за Скофиилд п.п.Благодаря ви за отделеното за слушане време и коментарите.Иначе и аз мисля като Ултрамега,че хавата при добрите свирачи до голяма степен е в ръцете а не в гиъра и това най добре си личи като се свири без драйв.Просто няма двама души,които на една и съща китара да звучат абсолютно еднакво ако свирят клиин. Цитирай
stevie wonder Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 според мен за да е по-бизо до Стърн му трябва повечко хорус ПС иначе колю си е колю -винаги класен Цитирай
Telerig Отговорено Януари 31, 2008 Отговорено Януари 31, 2008 Иначе и аз мисля като Ултрамега,че хавата при добрите свирачи до голяма степен е в ръцете а не в гиъра и това най добре си личи като се свири без драйв На абсолютно същото мнение съм мисля че коментарите относно тонът на Коко са излишни...за мен си остава удоволствието и насладата да слушам тона, който идва от неговите пръсти, а не тонът на Стърн...на който се кефя когато си идва от неговите пръсти независимо от ампа и ефекта Между другото си накупих за два три месеца половин дузина камиончета на Бос, между които благодарение на наш съфорумец и ДС-1 и съвсем скоро минавам на тях, като процесора ми (Диджитек 2120) мисля да го ползвам само вкъщи и в студио за определени неща на този етап...тъй че след няколко годишно отсъствие (поради кражба на съответните ми такива преди време) и аз се връщам пак в клуба на любителите на камиончета Цитирай
stevie wonder Отговорено Февруари 1, 2008 Отговорено Февруари 1, 2008 Иначе и аз мисля като Ултрамега,че хавата при добрите свирачи до голяма степен е в ръцете а не в гиъра и това най добре си личи като се свири без драйв На абсолютно същото мнение съм мисля че коментарите относно тонът на Коко са излишни...за мен си остава удоволствието и насладата да слушам тона, който идва от неговите пръсти, а не тонът на Стърн...на който се кефя когато си идва от неговите пръсти независимо от ампа и ефекта Между другото си накупих за два три месеца половин дузина камиончета на Бос, между които благодарение на наш съфорумец и ДС-1 и съвсем скоро минавам на тях, като процесора ми (Диджитек 2120) мисля да го ползвам само вкъщи и в студио за определени неща на този етап...тъй че след няколко годишно отсъствие (поради кражба на съответните ми такива преди време) и аз се връщам пак в клуба на любителите на камиончета коце радвам се че отново си минал на правилния метод - настъпикутийка рулссссссссссс ! Цитирай
Recommended Posts