hi-fi Публикувано Януари 29, 2008 Публикувано Януари 29, 2008 Здравейте на всички . Незнам дали съм уцелил раздела на форума ,но реших да попитам тук този въпрос поради причината ,че има доста хора занммаващи се с музика в най различни нейни аспекти и форми . На 20 години съм вече 2 години изтървам да кандидатствам най вероятните възможности са да си продължа спецалността от ПГЕ- Еопп или ... икономика ,но от доста хора чувам че е най добре да работиш това коети ти харева да правиш и да се занимаваш,определено мога да кажа че аудиото ми е мн любимо хоби с което се занимавам от 4-5 години и напоседък започнах да се замислям дали да не продължа да се занимавам с това професионално.Под аудио разбирайте .изработка на ОТ,постоянно ровене из нета за нови продукти ,средни познания с Dj software Тraktor,Sony acid sonic,Virtual dj. Знам ,че това не е достатъчно,но мисля че има време да се науча теоретично и практически. Tа ако някой може да ми отговори на въпроса ще се радвам . :) Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 29, 2008 Отговорено Януари 29, 2008 Тук можеш да намериш отговор на въпроса си. Когато се интересуваш от уроци - пиши в раздел "Ноти, уроци и други" Цитирай
presly Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 SAE - http://www.sae.edu/ Ако има някой да вложи пари в теб. Цитирай
machoka Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 В момента уча това в ДМА. Преподавателският колектив е перфектен. Пробвай там, ако те интересуват подробности - питай Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 Имам доста познати и приятели, завършили тази специалност в ДМА и досега не съм чул добра дума за там. Цитирай
presly Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Не ме карайте да се смея с препоръките за ДМА. Ще конкретизирам някой друг път. Но май е безсмислено да го правя. Не че е лошо да имаш супер сериозна теоретична и композиторска подготовка с нашия занаят, но занаята там НЕ се учи. И изобщо в България - забрави... Или сам, с много упоритост и нахалство към колеги и приятели. И с някои книжици - като тия на Филип Нюел и др. И няколко годинки САМОСТОЯТЕЛНА работа - та дори и да не става нищо в началото. Цитирай
DJack Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 (Редактирано) В София,кв.Хаджи Димитър,ул.Васил Петлешков,в двора на СТАРОТО 42 у-ще/в новата двуетажна сграда/ се намира Частен колеж по интерактивна мултимедия/или нещо такова/.Там има курс/клас звукорежисура. http://www.ukazatel.com/sofia_map.php?language=bg точно срещу 112 бл./където тролея прави 90град.завой/ Редактирано Февруари 25, 2008 от DJack Цитирай
machoka Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 (Редактирано) Колкото и да поощрявам самостоятелната работа и желание за усъвършенстване, наука като тонрежисурата не се покорява САМО по този начин. Необходими са квалифицирани специалисти, които да обяснят. Да, няколко - тъй като материята обхваща много сфери, в които трябва да си компентентен, а никой не е в състояние да е на достатъчно високо ниво да преподава по всички. Ако искаш да се занимаваш на едно по-аматьорско ниво, сигурно става и с курсове, но ако държиш да бъдеш професионалист, трябва да получиш образованието си от квалифицирани такива, които освен в Консерваторията, виреят сигурно и по други места /не знам как е в НБУ/. Редактирано Февруари 26, 2008 от machoka Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Подкрепям колегата presly с две ръце. Учил съм я тая дисциплина на достатъчно места в БГ, а също така имам приятели, които са го учили на местата, на които аз не съм и определено съм на мнение, че образование тук в тая сфера не може да се придобие. Цитирай
synchu Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Колкото и да поощрявам самостоятелната работа и желание за усъвършенстване, наука като тонрежисурата не се покорява САМО по този начин. Необходими са квалифицирани специалисти, които да обяснят. Да, няколко - тъй като материята обхваща много сфери, в които трябва да си компентентен, а никой не е в състояние да е на достатъчно високо ниво да преподава по всички.Ако искаш да се занимаваш на едно по-аматьорско ниво, сигурно става и с курсове, но ако държиш да бъдеш професионалист, трябва да получиш образованието си от квалифицирани такива, които освен в Консерваторията, виреят сигурно и по други места /не знам как е в НБУ/. Това само донякъде е вярно, защото ако вземеш - Chris Lord Alge, Michael Wagener, Andy Sneap и още много други нямат "съответното" образование, пък се оправят някак - някои биха казали даже доста добре. В никакъв случай не подценявам нуждата от такова образование и евентуално спестеното време (респ. загубеното такова ), но да не бъдем крайни. Бих предпочел да отида на 4/9 дневен workshop в студиото на Wagener (какъвто се предлага http://www.michaelwagener.com/html/wshops.html), отколкото да кисна например една година в което и да е от споменатите учреждения. Цитирай
Sound Flame Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 .... виреят сигурно и по други места /не знам как е в НБУ/. добре е не се оплакваме... има какво да се научи Цитирай
Adi Отговорено Март 2, 2008 Отговорено Март 2, 2008 Пробвай в Нов Български, там си има такава специализация към департамент Музика, някои са доволни от знанията друди не, ама поне има база Цитирай
Bassbuzz Отговорено Март 5, 2008 Отговорено Март 5, 2008 В Лондон е най-добре! Няма да съжаляваш Цитирай
Recommended Posts