Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички . :)

Незнам дали съм уцелил раздела на форума ,но реших да попитам тук този въпрос поради причината ,че има доста хора занммаващи се с музика в най различни нейни аспекти и форми .

На 20 години съм вече 2 години изтървам да кандидатствам най вероятните възможности са да си продължа спецалността от ПГЕ- Еопп или ... икономика ,но от доста хора чувам че е най добре да работиш това коети ти харева да правиш и да се занимаваш,определено мога да кажа че аудиото ми е мн любимо хоби с което се занимавам от 4-5 години и напоседък започнах да се замислям дали да не продължа да се занимавам с това професионално.Под аудио разбирайте .изработка на ОТ,постоянно ровене из нета за нови продукти ,средни познания с Dj software Тraktor,Sony acid sonic,Virtual dj. Знам ,че това не е достатъчно,но мисля че има време да се науча теоретично и практически.

Tа ако някой може да ми отговори на въпроса ще се радвам .

:) :) :music:

Отговорено

Не ме карайте да се смея с препоръките за ДМА. Ще конкретизирам някой друг път. Но май е безсмислено да го правя. Не че е лошо да имаш супер сериозна теоретична и композиторска подготовка с нашия занаят, но занаята там НЕ се учи. И изобщо в България - забрави... Или сам, с много упоритост и нахалство към колеги и приятели. И с някои книжици - като тия на Филип Нюел и др.

И няколко годинки САМОСТОЯТЕЛНА работа - та дори и да не става нищо в началото.

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

В София,кв.Хаджи Димитър,ул.Васил Петлешков,в двора на СТАРОТО 42 у-ще/в новата двуетажна сграда/ се намира Частен колеж по интерактивна мултимедия/или нещо такова/.Там има курс/клас звукорежисура.

http://www.ukazatel.com/sofia_map.php?language=bg

точно срещу 112 бл./където тролея прави 90град.завой/

Редактирано от DJack
Отговорено (Редактирано)

Колкото и да поощрявам самостоятелната работа и желание за усъвършенстване, наука като тонрежисурата не се покорява САМО по този начин. Необходими са квалифицирани специалисти, които да обяснят. Да, няколко - тъй като материята обхваща много сфери, в които трябва да си компентентен, а никой не е в състояние да е на достатъчно високо ниво да преподава по всички.

Ако искаш да се занимаваш на едно по-аматьорско ниво, сигурно става и с курсове, но ако държиш да бъдеш професионалист, трябва да получиш образованието си от квалифицирани такива, които освен в Консерваторията, виреят сигурно и по други места /не знам как е в НБУ/.

Редактирано от machoka
Отговорено

Подкрепям колегата presly с две ръце.

Учил съм я тая дисциплина на достатъчно места в БГ, а също така имам приятели, които са го учили на местата, на които аз не съм и определено съм на мнение, че образование тук в тая сфера не може да се придобие.

Отговорено
Колкото и да поощрявам самостоятелната работа и желание за усъвършенстване, наука като тонрежисурата не се покорява САМО по този начин. Необходими са квалифицирани специалисти, които да обяснят. Да, няколко - тъй като материята обхваща много сфери, в които трябва да си компентентен, а никой не е в състояние да е на достатъчно високо ниво да преподава по всички.

Ако искаш да се занимаваш на едно по-аматьорско ниво, сигурно става и с курсове, но ако държиш да бъдеш професионалист, трябва да получиш образованието си от квалифицирани такива, които освен в Консерваторията, виреят сигурно и по други места /не знам как е в НБУ/.

Това само донякъде е вярно, защото ако вземеш - Chris Lord Alge, Michael Wagener, Andy Sneap и още много други нямат "съответното" образование, пък се оправят някак - някои биха казали даже доста добре.

В никакъв случай не подценявам нуждата от такова образование и евентуално спестеното време (респ. загубеното такова :thumbs_up: ), но да не бъдем крайни. Бих предпочел да отида на 4/9 дневен workshop в студиото на Wagener (какъвто се предлага http://www.michaelwagener.com/html/wshops.html), отколкото да кисна например една година в което и да е от споменатите учреждения.

Отговорено

Пробвай в Нов Български, там си има такава специализация към департамент Музика, някои са доволни от знанията друди не, ама поне има база