Jump to content
Българският форум за музиканти

Евгени Димитров


nb2002

Recommended Posts

Сори за оф-топика, но дефинирай "най-добър"? за мен е техника 5/10, теоретик 8/10, композитор ? щото досега не съм чул нещо негово, импровизации 2/10. За сравнение един пич дето свиреше в шоуто на Къци- ако някой тук се сети- с един Стратокастер с изрязано тяло там където минава ръката, е класи над него. Мога да си заложа ръцете, че най-добрите китаристи, които съм чувал в БГ(говорим техника + музикален талант) са световно неизвестни личности, които, както каза колегата, понякога нямат и пари за кутия цигари...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ку-ку" имаха късмет да започнат в смутните времена в началото на "демокрацията" - когато всяко по-различно нещо от "По света и у нас" се приемаше с отворени обятия. Защо не пробиха някъде на запад с тази тяхна халтура??????? Всеки завършил музикално училище и консерватория е добър колкото (че и повече) от музикантите от Куку.

Но прекалено разводнихме темата, пак започна спор кой е с по-голям от другите (инструмент) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупаво е да правим сравнения, аз просто казвам, че Цецо е един от най-добрите. А този при Къци съвсем не е безизвестен и се казва Ачо, мисля. Дори ако не се лъжа е тамбурист или нещо такова. Куку са си прилична банда, но това не значи, че непременно ще станат световно известни, коя БГ група е? Това, че халтурят пък, е съвсем отделен въпрос, но както казваше един известен български музикант - конюнктура!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще рече свирят много стилове?Ами налага се да ги свирят защото са в БЪЛГАРИЯ ,а музиката тука е много шарена.Дали Йотов може да свири народна музика?Съмнявам се?Те повечето немогат да свирят народна музика,е нали изключваме Гъмзата и проф.Илиев ама другите според мен са гола вода.Колко музиканти(знайни и незнайне)ще им скрият шапката в балканска музика.И между другото ,много еднакви ми се струват авторските им песни.И мисля ,че бенда на Азис е по-добър.Освен китариста.Цецо си е Цецо.

Благодаря

 

Сори, ама бенда на Азис не може да стъпи на малкия пръст на "Ку-ку" бенд.

 

Не знам защо го възвеличавате тоя Цецо толкоз много, ама откакто го чух как опорочи Always With Me, Always With You на Сач, определено ми падна в очите- да перефразирам горното изказване- язък за хубавата апаратура...

 

Аз пък мисля,че има хора,които само чакат да видят нещо,с което мислят,че могат да компрометират някого.Всеки прави грешки,които далеч не винаги са резултат от некадърност.

 

За сравнение един пич дето свиреше в шоуто на Къци- ако някой тук се сети- с един Стратокастер с изрязано тяло там където минава ръката, е класи над него. Мога да си заложа ръцете, че най-добрите китаристи, които съм чувал в БГ(говорим техника + музикален талант) са световно неизвестни личности, които, както каза колегата, понякога нямат и пари за кутия цигари...

 

Сещам се за кого говориш - това е Ачо. Много го уважавам, страхотен е, ама не е по-добър от Цецо. Първо, Ачо свири много по-малко стилове от Цецо, освен това не владее класическа китара, както и няма висше музикално образование, което дава много по-пълни знания относно музиката...

А това за неизвестните китаристи - много-много не го вярвам.То тогава излиза,че България е пълна с някакви извънземни китаристи,всички от които могат да разкажат играта на Цецо. Не се връзва,сори.

(Това няма общо с това,че бенда ги дават по ТВ.)

 

 

Според мен всички,които смятат,че "Ку-ку" бенд не са чак толкова добри музиканти, просто нямат усет за най-дребните детайли в изпълнението, ама наистина най-дребните. Иначе сравнения от сорта,че бенда на Азис били по-добри дори нямаше да има.

 

miro2bg е писал,че всеки,завършил Музикално училище и Консерватория можел да ги задмине. Не изглежда логично. Ами нали и те са завършили музикални училища и Консерватория (почти всички)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата върви към заключване, защото влиза в разрез с правилата на форума, не е зле да се поспрете малко... На всичкото отгоре в китарджийския форум не ви дават да правите "кой е по-по-най", затова дойдохте тук да мерите пиш...грифовете на китаристи, айде молим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up:

luppo3, не смятам да влизам повече в безмислени спорове. За теб Ку-ку е върхът, за мен не е. Това си е мое мнение. Живял съм достатъчно дълго за да видя всякакви музиканти. :metalist: Жалко за темата, можеше да продължи нормално...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте да се върнем на темата.

 

Аз си мисля пък, защо беше необходимо да идва втори клавирист.

Той си е един кадърен човек (Кристиян), който може да засвири наистина ВСИЧКО май...

Аз си мислех, че и Евгени всичко може, но самият акт да вземат втори човек, гоеори, че не е било баш така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:

luppo3, не смятам да влизам повече в безмислени спорове. За теб Ку-ку е върхът, за мен не е. Това си е мое мнение. Живял съм достатъчно дълго за да видя всякакви музиканти. :) Жалко за темата, можеше да продължи нормално...

 

miro2bg, нямах намерение да се заяждам, нито да обиждам когото и да е. Все пак смятам, че има много голяма причина "Ку-ку" бенд да бъдат уважавани. Честно казано - не харесвам стила на авторските им песни (не на отделни музиканти от бенда), но това не ми пречи да ги уважавам като музиканти. И аз познавам музиканти и общувам с такива. Според мен не е толкова важно с колко хора си общувал за да усетиш музиката и изпълнението (нямам предвид конкретни хора). Ако може да кажеш какво точно не ти харесва в изпълнението на бенда и да направиш сравнение със същото, изпълнено от други (например нещо от сорта на начина на изпълнение на вибрато с лява ръка от Цецо и др.).Ако може дай примери.

 

По темата за Евгени Димитров - честно казано не ме интересува чак толкова много с каква марка инструмент свири (стига да е с нещо достатъчно добро). Харесвам го и като изпълнение, и като излъчване... А за причините да извикат втори човек си знаят само бенда и спорен мен това не говори непременно какво точно може или не може Евгени.

 

Мнението ми е,че кофти мненията за "Ку-ку" бенда са пресилени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@dorchester Според мен причината да вземат втори клавирист е съвсем друга, както и когато взеха втори китарист. Това не означава, че Евгени не може да свири, в група с жив брас и 2 китари, мисля че и аз бих се справил на пианото(шегувам се).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайте да се върнем на темата.

 

Аз си мисля пък, защо беше необходимо да идва втори клавирист.

Той си е един кадърен човек (Кристиян), който може да засвири наистина ВСИЧКО май...

Аз си мислех, че и Евгени всичко може, но самият акт да вземат втори човек, гоеори, че не е било баш така...

 

Чакай малко!!!

Това дали един човек е добър клавирист не означава, че трябва да има четири ръце.

Има неща които не могат да се изсвирят само с две кунки.

Освен това Евгени е много години във куку бенд и ми се струва доста зациклил от това. То си е изморително понеделник - петък предаване свирене после концерти турнета и така повече от 10 години ...

Просто всеки нов човек във бенда го освежава с нови идеи и собствения си стил.

 

Пък и куку бенд са си изградили вече и собствен стил. Пък и няма кой да ги мине когато трябва да се направи едно парче в коренно различен стил. И когато трябва да се направи интересна и сАркастична пародия на някое парче.

 

ПС: Честно казано като четох всичките "Размисли и страсти" по темата много ми напомняте на професор ВУуууууууучков

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека и аз да дам скромния си коментар:Всички инструменти на сцената и в склада са притежание на ФИРМАТА /Славчо/,позволявам си да го наричам така,защото е доста по-малък от мен/на години/.А по въпроса за втория клавирист:Турне ще има,някой може да получи разтройство-трябват музиканти!А за Цецо бих се съгласил,че е един от най-добрите в BG,ако не беше вибратото му с лявата ръка,с което прекалява и става адски фалшиво понякога!

За аранжиментите:чуйте оригиналите на TOTO и CHICAGO и си направете изводите.

Бенда звучи най добре като свири ПОП ФОЛК,защото това е била първата концепция.

Чао засега и не ми изтривайте поста МОЛЯ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мислех, че и Евгени всичко може,

 

Аз пак недоразбрана, ех...

 

Виж, за разстройството беше добър лаф. :D Имам си вътрешно убеждение, че Евгени се справяше страхотно и САМ, та затуй идеше реч,

 

ама нищо де, здрави да сме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, кво прайте бе пишлемета - кой от вас се справя по-добре от Евгени -вярно че винаги звучи по-класически, но и в това си има чар?

Да не би да намеквате, че сте като Кристян - не вярвам някой от вас да има подобен усет, като него, той си е перфектен - винаги се сещам за ТОТО, като го чуя. За мен всеки си има предимства. Супер банда са си момчетата. Звука въобще не е лош, ако някой има проблеми със слуха да ходи да си направи аудиограма!!! И термина "бленда" се използва само от чалгаджии - от мен да го знаете!!! Щом като вече сте наясно, каде е до мажор трябва да се научите да използвате и думата "звук" поне няма да се излагате. А и още нещо за подрастващите имам доста колеги много добри музиканти, които ценя - един от тях преди години ми каза " ..докато ние обсъждаме кой музикант, колко добре или зле свири - той продължава да свири, а ние да обсъждаме"

Предлагам ви да бачкате повече и да ставате по-добри музиканти, а не да търсите нещо непременно лошо в свестните.

Направете и вие нещо от което да се кефят повече хора, и на вас ще ви е по-добре.

Не прочетох всички мнения, но от тези които попаднах направо ми дожаля за музикантите в българия.

Е точно затова вървежна е тъпата чалга, защото всеки дрънка щуротий по разни форуми, никой не прави по-добри парчета.

Ако беше обратното сега попфолк изтърсъчките (развъждащи се като хлебарки) щяха да си пеят, както обикновено пред огледалото с нещо в ръка и щяха да припадат по вашите парчета. ОЩЕ НЕ Е КЪСНО - МОЖЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ И ОТ УТРЕ!!! Ако не искате - значи тайно се кефите на чалгата

(въпреки всичко смятам, че не сте такива).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.