Jump to content
Българският форум за музиканти

Да ходя ли на уроци...


...denied

Recommended Posts

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отивай :) Аз ходя от 2 месеца и е супер полезно. Уча се как да държа китарата да свиря техники и алабала. И признавам си макар че в началото е НЕВЕРОЯТНО скучна най-вече като си почнал от уроци и не си исвирил нито една мелодиика това е супер важно. Трябва да се започне от скуката техника, алабала и после идва веселбата :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мене даскала ми каза така:"Много рок китаристи немогат да свирят правилно.
Е от такива "професори" навремето се отказах от уроците и въобще "четенето" на музика-според некЪф такъв класически (даскал) тъпак Джими Хендрикс е наркоман,затова свири с палец басите (сигурно и Блекмор е така,горкия :thumbdown: ),и какво значи правилно свирене,и какъв критерий ти е учителя? (за когото предполагам че половината от форума,свирещи неправилно ще го закопаят със свирене)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^лявата ръка имам предвид-вместо баренце можеш да хванеш тона на 6-та с палец :P

виж след 4мин.-

http://www.youtube.com/watch?v=3nbhZEi2uNg

А и колко души свирят с постановка-китарата на левия крак на столче,за рок музика тия неща само пречат.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Учителят е човека, който те гледа от страни - вижда грешките ти и ти помага да ги оправиш.

Ако се учиш сам, ще ти е далеч по-трудно и ще изгубиш много време да откриваш топлата вода!

А грешките във всеки стил са си грешки! :P

 

Класиката не случайно е класика - хубаво е да се мине през нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 2 групи свиря, отделно имам много приятели с които се събираме да свирим в домашна обстановка.

Не съм ходил на уроци, защото 2ма от приятелите ми са много по-добри от мен и ми показват това-онова,

а те са ходили на уроци.

Не съм привърженик на "учи ги 2 години тия гадости,защото после ще стане хубаво" - звучи ми като "Бе земи я тая крава, като се ожените ще се влюбиш!" :)

Аз съм копал сам 3 години и сега като отида на учител имам конкретни неща да го питам, които искам да ми обясни. По-евтино ще ми излезе да му кажа "Виж тоя sweep picking и кажи грешно ли го правя и защо не ми се получава заглушаването", отколкото "Пич, покажи нещо! Make me a rockstar in 20 days! :) " .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо ще кажа, че аз самият не съм ходил на уроци, но на няколко пъти съм си мислиз за тази опция. Сам решидали е нужно да даваш пари за това. За мен уроците биха имали и положителен и отрицателен ефект.

Техники като свиренето с пръсти и някои специфични за акустичната китара такива определено са целенасочени към определен звук, но помагат много и на свиренето и слуха като цяло. (Тук ще вметна, че май само аз от музикантите, които познавам, незнам песента Nothing else matters. :) )

Ученето на скали, акорди и тем подобни дава възможност да изразяваш вербално това което си мислиш иле си тананикаш.( Иначе само с показване или записване :D ) Самообучението така да го наречем пък дава възможност да си изградиш сам стила на свирене. Мисля че е възможно и без насоки човек да забележи грешките си и по тях да подбере упражнения, които да ги премахнат.

Когато си измислиш или "ти дойде" някое рифче можеш спокойно да си кажеш "тва е яко" и след това да видиш дали пасва там където трябва да се вмъкне или не и просто да си го запазиш. Имам предвид, че няма да си мислиш "добре песента ми е в Ми до Сол сега ми трябва Ми риф". Така просто няма как да сбъркаш :) . Ако свириш в група те спокойно биха ти казали ако нещо неструва. Някои от любимите ми песни имат рифове които са от доста странни скали, но пък звучат много интересно.

Айде живо здраво, че мога тей до утре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям мнението на lizardman - уроците те учат на основни технически похвати, които така или иначе трябва да използваш. Eстествено, можеш да ги доразвиеш или да създадеш нови такива. За мен една от основните роли на уроците са добрия пример и намаляването на риска от грешни навици...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От собствен опит знам - без уроци в един момент зацикляш на едно място. Така и не отидох на уроци, но затова и нивото ми си е едно и също последните години. Така че отивай и не се замисляй. Естествено зависи при кой отиваш, но в крайна сметка всичко зависи от твоите възможности и таланти. Пожелавам ти успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.