Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Според мен е по-добре да си сложиш едно хубаво Twin-Pivot тремоло, фендерско например. Флойд не му отива на стратокастер-а... :hysterical: Локинг нът-а в този случай може да се замени с ролер нът, ама те вече го казаха хората :hysterical: Или пък Schaller, Gotoh...

• Отговори 68
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
.... нещо ми намирисва ?

И на мен !!!

Държа да отбележа Скуаяр (Фендер) с Флойд Роуз е меко казано отвратителна идея

.... не че няма, но за друга музика са тази китари с флойд !

Значи Еди Ван Хален сериозно се е объркал.....

За флойда:

Слагал съм такъв и няма никакви проблеми ,стига да знаеш какво правиш(не ми се обяснява сега)

Този флойд който продават в РФ:

Вече една година скачам отгоре му и си е супер -препоръчвам го ,мисля че беше някакво лицензно английско

производство ,супер е !Няма нищо общо с кирливите флойдове на стаг-така че взимай смело!

Абсолютно точно копие на ориг.флойд си е и не прави никакви проблеми -мога да го докажа и покажа + това е сложен на

късомензурна китара-ебати кефа :icon_shithappens:

Отговорено (Редактирано)

да не е JHS (Guitar Tech) - ако е такава марка - гледъл съм такъв черен и ме се стори от бая кофти сплав блокчето отдолу (от което много зависи звука) - но за парите си толкова :icon_shithappens:

Редактирано от Overdrive
Отговорено
Според мен е по-добре да си сложиш едно хубаво Twin-Pivot тремоло, фендерско например. Флойд не му отива на стратокастер-а... :D Локинг нът-а в този случай може да се замени с ролер нът, ама те вече го казаха хората :o Или пък Schaller, Gotoh...

Здравейте,

Горното изказване е абсолютно погрешно!!!

1. Тремоло с два опорни винта + ролкови седла + ролков мост + заключващи ключове + хипшот и т. са само "лекарства", но не и 100%-ова "панацея" за пълно елиминиране разстройването на китарата!Точно това е причината за появата на двойнозаключващото тремоло с фина настроика "Флойд Роуз"!

2. В основата на по горе споменатото тремоло лежи оригиналното тремоло на Фендер - кинематичната му схама е 100% идентична с тази на последното!!! Г-н Флойд Роуз е бил достатчно изобретателен да прищипе(заключи) всяка отделна струна в двата и края по сравнително прост, надежден и подходящ начин за да елиминира разстройването в следствие на ключовете и завъртането на анкериращите топки на струните в блока на тремолото! Добавил е и видоименено финото настроиване от" машинките" на цигулката за да се коригира разстроиването вследствие евентуално приплъзване на струните в местата на заключване и пластичната им деформация при често отпускане/опъване и......останалото вече се знае от всички!

Така, че не само, че новото тремоло пасва на китарите Фендер Стратокастър, но и е измислено преди всичко за да замени стандартното такова на споменатата китара!!! А това, че и друки производители са решили да го поставят на своите модели е съвсем друга тема!

Поздрави,

Петър

Отговорено (Редактирано)
Така, че не само, че новото тремоло пасва на китарите Фендер Стратокастър, но и е измислено преди всичко за да замени стандартното такова на споменатата китара!!! А това, че и друки производители са решили да го поставят на своите модели е съвсем друга тема!

прав си - тогава Ibanez и подобни още не са съществували сигурно или са произвеждали копия на Фендер и Гибсон

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Флойдът също не е "100%-ова панацея"... особено 150-левов такъв... Фендер щяха да слагат флойд на всичките си китари в този случай.. ама не .. има си двуточкови и витнидж все още, но качествени такива! Има разлика м/у евтино двуточково или винтидж и по-скъпо такова. Аз на стратокастер флойд НЕ бих сложил... :rolleyes:

Отговорено (Редактирано)

Fender слагат Флойд на свои модели, също както слагат и винтидж и 2-Point Synchronized Tremolo или fixed bridge.

Всичко опира до конкретен модел или личен избор.

Има риск темата да се изроди в "Флойд Роуз за и против".

А въпросът на колегата е за монтиране на Флойд на китара тип Стратокастър.

Да, такава модификация е възможна и се прави от доста време.

Вижте кои са рискували: Ван Хален, Брад Гилис, Дейв Мъри и много други.

У нас: Пеци Гюзелев и Иван Лечев.

Изборът и решението си е на собственика на китарата.

Редактирано от DILETANT
Отговорено
У нас: Пеци Гюзелев и Иван Лечев.
Които след като му мина модата го махнаха,или може би защото Фендера си е по-добър без него.
Отговорено

и се добри китаристи , а тук мога да се съглася с теб че се обедих че операцияте е възможна , стига да се направи от лютиер , въпрос на личен избор и съответно как искаш да ти звучи китарата ! :rolleyes:

Отговорено (Редактирано)

ето вижте това и няма повече какво да си говорим ! suqier , floyd rose , humbuking = добре звучащт heavy ! http://www.youtube.com/watch?v=YPL8URcpxhE

Редактирано от stratevcaster2
Отговорено (Редактирано)

E копеуе като искаш хъмбъкери и двоен адаптер, за какво ти е страт...хахахха

Малко като супата от камък на бабката....

За кутията...за сега е поизпразненеа!!!

"Аз много си държа на скуаера, който има бахти феноменалния звук, и вместо да си купя метъл китара и да го продам, предпочитам да му сложа евтинджос флойд, който да го превърне в метъл китара, която да стане китарата на мечтите ми.... "

Не че е невъзможно да се получи нещо нелошо, ама смисъла се губи тука... ти си знаеш де...

Редактирано от Evtim Djerekarov