Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 (Редактирано) ^ Нека да не правим оффтопик. Ако искаш може и да сравним на живо, тъкмо да се запознаем. За изработката - както казах - лака е голяма магия. Развинти си грифа, и виж как шава в джоба, и дай пак да си говорим за прецизност на изработката после. Редактирано Януари 13, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Мисля, че изчерпихме темата за флойдовете.... смисъла да слагаш флойд не е голям, ако толкова искаш китара с флойд, може би е добре да продадеш твоята, и да си вземеш близка по цена китара с флойд. Това май ще ти спести главоболията с работата по китарата. Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Мисля, че изчерпихме темата за флойдовете.... смисъла да слагаш флойд не е голям, ако толкова искаш китара с флойд, може би е добре да продадеш твоята, и да си вземеш близка по цена китара с флойд. Това май ще ти спести главоболията с работата по китарата. Абсолютно... а и със сигурност резултата при сток китара с флойд ще е по-добър. И отново кавам ... Не си заслужава парите, труда и главоболията (преди и след) . Точка по въпроса Цитирай
Zlatanov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Edge Pro излиза по-малко от 500 лв. ако си го земеш от thomann.de цените варират от 177 до 222 евро в зависимост от модела и цвета ... за да не отварям нова тема искам и аз да питам нещо: Заслужава ли си да си зема такъв и да го сложа на РГ350 ??? или няма смисъл.. и ще трябва ли допълнителна работа или са си стандартни ... А също и да сложа Edge III-на другия ми Ибанец т.е. с един куршум оправям две китари Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 м лошото е че съм левичар и че харесвам топлия тон от скуаиера . Ще питам какво мисли по въпоса и лютиер. А колкото до заключването , някои каза че трябва да се смени целия гриф , какво ще рече това , нещо ми намирисва ? Цитирай
Daniel_V Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 (Редактирано) Аз споменах, че АКО искаш да стане нещо е добре да смениш грифа. Горе при извивката на главата на Страта няма удобно място за закачане на лок-а. Освен това Страт грифовете са с по-заоблен фретборд. Както Евтим (ако не се лъжа) каза , флойдовете нямат екстрата всяко мостче поотделно да се атджъства. Това може да ти създаде проблем с екшъна на струните. Абе въобще не си е работа да се захващаш. То ако беше добра идея Страт с Флойд щеше да се продава навсякъде. Не мислиш ли? Аз съм виждал стокови Фендери с флойд. Но въпреки , това просто не се връзва. Редактирано Януари 13, 2008 от cRyStaL_gUiTaR Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Edge Pro излиза по-малко от 500 лв. ако си го земеш от thomann.de цените варират от 177 до 222 евро в зависимост от модела и цвета ... за да не отварям нова тема искам и аз да питам нещо: Заслужава ли си да си зема такъв и да го сложа на РГ350 ??? или няма смисъл.. и ще трябва ли допълнителна работа или са си стандартни ... А също и да сложа Edge III-на другия ми Ибанец т.е. с един куршум оправям две китари ...тъкмо напротив...нарочно са направени така че да НЕ пасват...с цел да не може да се ъпгрейдне по нисък клас Ибанез до по-високия без тежки модификации на тялото... Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 е добре тия хора в РФ не казват лошите страни на нещата само хвалят непрекумерно !! Викам им че искам да си взема флоид и те викат ок , не ми кават нищо за къръкщини !!!!! А тях ако ги питаш всяка китара която продават е яка !!! Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Виж сега, ако наистина искаш такава модификация, по принцип е възможно да се направи, и то без никаква смяна на грифа. Стратокастери се се ъпргрейдват с Флойд Роуз не от вчера. В РФ съм виждал Флойдове за около 145 лв. пълен комплект заедно с локинг нът. Необходимо е предварително да говориш и да се спазариш с лютиер. Цитирай
smartpeter Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 м лошото е че съм левичар и че харесвам топлия тон от скуаиера . Ще питам какво мисли по въпоса и лютиер. А колкото до заключването , някои каза че трябва да се смени целия гриф , какво ще рече това , нещо ми намирисва ? Здравей, Не е необходимо да се сменя целия гриф!Всичко може да се монтира и напасва добре и китарата да е ОК! Г-н Флойд Роуз - чест и почитания за това което е направил - е мислил и конструирал това устройство така , че да може да е универсално и да се монтира на колкото е възможно повече инструменти! Защо? - Ами много просто - за да се купува повече и повече парички да влизат и в неговия джоб! И нека - той заслужава! Това не е изолиран случай! На всеки нов продукт докато се създава се мисли за максималното му приложение - повече хора ще го използват, а повече ще печелят и производителите му! Просто и ясно! Това обаче е работа за специалист! Можеш да се обърнеш към мен а може да потърсиш и друг - изборът е твой, но решение има!! Успех! Поздрави, Петър Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Продължавам да твърдя, че е по-изгодно за вземеш китара с флойд, ако толкова държиш на това. Също така, няма гаранция, че звука на китарата няма да се промени след смяната. За радиуса - никой нищо не спомена. Цитирай
smartpeter Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Здравей, 1.Евтин лиценз + поставяне е доста по изгоден вариант от закупуване на нова китара! 2. Звукът на новата китара с Флойд Роуз също може да не е същия като на съществуващата в момента китара! 3.Решение за коригириране на радиуса при положение, че се налага също има, но изрично споменах, че това е работа за специалист! Поздрави, Петър Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 (Редактирано) Имам предвид, закупуване, при продаване на старата! Относно звука на новата китара - там изборът е по-голям, отколкото при преправянето... не че преправяната ще е зле - напротив - но дали ще се запази тона на китарата - можем да гадаем. Добре ще е да се направи една сметка за сравнение, като се вземат предвид и цените на труда на специалист. Особено при преправяне на радиуса! Редактирано Януари 13, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Mladen Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 .... нещо ми намирисва ? И на мен !!! Държа да отбележа Скуаяр (Фендер) с Флойд Роуз е меко казано отвратителна идея .... не че няма, но за друга музика са тази китари с флойд ! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 14, 2008 Автор Отговорено Януари 14, 2008 то че ще се промени звученето на тона , ясно , че ще изгуби топия тон характерен за stratocaster да , но дали , ще е на към добро ако искаш да свириш по твърда музика, както каза Евтим , можем само да гадаем , ще потърся специалист и ще разбера с точност . Цитирай
Recommended Posts