the_gorer Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Не мисля, че фалшът е предизвикан от процесора ти. Имаш нужда от ходене на солфеж и трениране на слуха. И си смени името на акаунта в Putfile.com
Hellrider Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 ами струните са ми на 1 ден вчера ги купих може да се е разстроила по време на свирене.Мислех че ще ми е по лесна тая песен ама явно не съм готов още за Сатриани.А и бтв можете да не пускате тъпи постове от сорта "се едно слушаш това а пък свиреш това",щото ми е пределно ясно за какво става въпрос и чесно казано ми е писнало да гледам такива работи по темите като чета форума.Явно повече нищо свясно нема да излезе от темата така че по добре да я делне модератора за не се ядосвам от постовете на някой хора А и 10х на хората дето си изкаха както трябва мнението. ааа бтв сигурен ли си че на китарата ти е направен сетъп? в някои случаи, особено при бендове това е важно за да звучи както трябва тона ти? а и няма да е зле мааалко волумето да го ръгнеш щото... Ае поздрави и
Hillbilly Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 А ти разбираш ли че ми писна ти чета шибаните коментари.Сори ама почвам да се нерва вече.Като не ти утърва недей пиши в темата.Тия дето искаха да напрая нещо по въпроса напраиха отговориха си спокойно хората и обясниха от каде идва проблема,а ти тука ми се праиш на голям разбирач на голям свиряч и ми опяваш кво разбирам и кво не...нема да продължавам да пиша щото ми писна от малумни постове.Ти май гледаш само да трупаш коментари с тъпотийте си. ^тва за мен ли беше? Проблема е ,че Не чуваш-не си в Тоналност с парчето и нито тунера,нито китарата са ти виновни,и няма за кво да се нервиш на коментарите,след като си го пуснал тук. Тва дето исках да кажа,но явно не си разбрал-започни от нещо по-елементарно и си развивай слуха,ясно е че никой не се е родил научен.Аз като съм бил на 1 г. свирене се опитвах да изсвиря Джони би гуд,без да го осера,не съм се мятал на Блекмор и големите китаристи направо.Заеби компютрите и ефектите-Слушай музиката и вади,ай със здраве.
Daniel_V Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 няма за кво да се нервиш на коментарите,след като си го пуснал тук.
david nakov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Значи има два варианта - или си се опитвал (казвам опитвал,защото не си успял)да научиш парчето от някаква пръстовка,която е за друга настройка, или твоята китара е в друга настройка, а не в Ми, защото парчето е в Ми. Потърси си грешката и се вслушай и в по горните мнения. и как разбра че парчето е от Ми Та имам предвид, че в това парче китарата е настроена в Ми, и е най-удобно, ако свириш заедно с парчето, и твоята китара да е настроена в Ми. По удобно е, не че не може някой да си го свири с настроена в друга настройка китара, но ще му е доооста мъчно да транспонира акомпанимента.За това препоръчах на човека да се настрои в Ми,ако не е настроен в МИ, разбира се
lizardman Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 първо: това парче без учител няма да го направиш. Позволи ми да не се съглася с това. Друг е въпроса колко време ще отнеме, но може да стане и без учител. А има вариянт да не стане и с учителската помощ нали...? ПП. второ и трето не ти ги разбрах хммм, то си зависи от разбирането за това кво значи да го направиш. За мен значи да си способен да излезеш на сцена пред много хора и да го изсвириш. Като видя някой, който успее да го направи без учител ше му свала шапка. Авторът на темата май е далеч от тия работи и за това съм се изказал така нз що не си разбрал второ и трето, мен си ме кефат по темата: пич, от всеки коментар гледай да извлечеш есенцията. не се нерви като ти казват, че не ставаш. това трябва и сам да си го осъзнаваш. щом ходиш на уроци си ок. не питай по форуми за щяло и нещяло, питай даскала си.
ultramega Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 хммм, то си зависи от разбирането за това кво значи да го направиш. За мен значи да си способен да излезеш на сцена пред много хора и да го изсвириш. Като видя някой, който успее да го направи без учител ше му свала шапка. Авторът на темата май е далеч от тия работи и за това съм се изказал така Автора на темата не е излязъл на сцена нали? Не е очаквал да му сваляш шапка и освен това дори пусна записа по твое настояване ако не се лъжа: можеш ли да го качиш тоя запис, да чуем кво точно е. Да "направиш" ,както ти се изрази, това прче според мен знчи да го изсвириш вярно, възможно най-изчистено, в такт. Според мен това е възможно и без учител да се постигне, но не се знае за колко време .Познавам хора , който не са ходили и един час на учител и ще ти го изсвирят прилично.(Все пак и самото парче не е от най сложните на Сатриани). Атова за сцената дето го каза: и да се скъсаш да ходиш по даскали , може и никога да не се озовеш на сцена, че и пред много хора. Също както ако отидеш на уроци по рисуване, няма гарация че ще правиш изложби с твои картини после. Все пак говорим за изкуство. Не е като да отидеш на урок по математика и да научиш задачите...
lizardman Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 ^аз не съм казвал нищо, което да си противоречи с казаното от теб. съгласен съм с мнението ти. казах, че трябва човек да бъде способен да излезе на сцена да го свири пред хора. никой не му е казвал да ходи на сцена; да направиш(тоя як термин) парче значи да осъзнаеш целия музикален материал и да си способен да го изсвириш; аз на всички хора давам съвет да отидат на учител. не защото учителят ще направи нещо вместо тях, а защото ще имат възможността да се развият. всичко си зависи от отделния човек, просто трябва да му се даде възможност за развитие.
SviStyle Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Аз предлагам да не се ебаваме с младежа.Все пак той още "ражда".Явно е, че има разминаване между трака и табовете.Мисля, че на всички е ясно какви отвратителни табове може да намерите в нета.Човека си каза, че има учител и с негова помощ проблема може да се оправи.Хайде да не убиваме желанието на "новобранеца", след време може да ни сложи в малкия си джоб. Motley по-добре занеси трака и табовете на учителя си.И без него не си прави експерименти поне засега(разчитай, че той трябва да те подготвя, да слуша твоите музикални фантазий и да ти даде пример за развитие) А.......... и да се научиш да пишеш!
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 (Редактирано) Предлагам да дадем следния съвет на момчето, който, според мен, а надявам се, и според вас, е най-правилният в случая: Отиди на уроци по: >>>>>>>>>>СОЛФЕЖ В момента слуха ти не усеща някои неща, които трябва да почне да усеща. Редовен солфеж би трябвало да пооправи нещата. Не са верни и предните мнения, че всеки е минал през този етап. Има хора, които от деца имат доста верен слух, но доколкото чувам, ти не си от тях, и ако искаш да свириш, трябва да положиш наистина доста усилия за да придобиеш музикален слух. Не се обиждай, а просто се запиши на солфеж. Може и да греша за слуха, и да е станало някакво недоразумение със записа, но, така като слушам, по-горния вариант ми се струва по-вероятен. Редактирано Януари 13, 2008 от Evtim Djerekarov
Get off Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Между другото какъв ефект изпозваш. Защото част от мацаницате идва и от него. На мен ми се чува някакъв неземно дълъг дилей ,който подсилва фалшивините и излиза от тактовете. Малко трудно се чува защото бекинга е доста по усилен. Но за фалшивото колегите са прави. Пробвай в друга тоналност. Успех!
bony Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Значи има два варианта - или си се опитвал (казвам опитвал,защото не си успял)да научиш парчето от някаква пръстовка,която е за друга настройка, или твоята китара е в друга настройка, а не в Ми, защото парчето е в Ми. Потърси си грешката и се вслушай и в по горните мнения. и как разбра че парчето е от Ми Та имам предвид, че в това парче китарата е настроена в Ми, и е най-удобно, ако свириш заедно с парчето, и твоята китара да е настроена в Ми. По удобно е, не че не може някой да си го свири с настроена в друга настройка китара, но ще му е доооста мъчно да транспонира акомпанимента.За това препоръчах на човека да се настрои в Ми,ако не е настроен в МИ, разбира се ясно ,аз помислих че става въпрос за тоналноста на парчето,и не се стих че напоследък модата е да се свири с цял че и повече тонове по ниско ,защото е по лесно и звучи по мощно
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 Песента е измежду най-лесните на Сатриани, но все пак е на Сатриани! Аз бая години свиря и не бих казал, че ми се получава особено добре. А ако това не е бъзик ми се струва по-удачно да се опитат някои наистина лесни неща. Уроците са много добра идея. Всъщност за тази песничка има един чудесен видео урочец...
blackened Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 Ъм.. аз таковъ.. ай да драсна нещо, пък може да ме заклеймите като комедиант какво толкова... Значи.. човече.. фалшиво е.. и проблема не е в рекординг-а. Бай Дъ Уей, когато бях много начинаещ, (не че сега съм кой знай какво) .. не знам как да се изразя точно: Когато слушах парчето докато го свирех, го чувах по един начин, а после като запиша и го слушам от страни - по друг. Но твоя случай изобщо не е такъв...сякаш. Настройка му е майката, интонацията също си оправи, и най-важното - оправи си задкитарния фактор С времето... всичко ще стане..
Recommended Posts