Motley_Crue Публикувано Януари 12, 2008 Публикувано Януари 12, 2008 Искам да питам(може и малко странно ад прозвучи) на какво се дължи свиренето фалшиво.На мене китарата ми е настройна с турнер проверих я на слух ок.После почна да записвам на Сатриани Оулуейс луит ме.. и накрая като слушах записа беше супер фалшиво.Аз като си свиря попринцип като извира нещо грешно и веднага го чувам че не е както трябва да е , когато китарата ми е леко разстроена на секундата го чувам и я оправям обаче като напрая запис на някой песен много ми фалшивее.Според мене това се дължи може би на ефекта и на китарата ама нз.Когато съм свирил с некой фр никога не ми е казвал че фалшивее освен ако не напрая грешка.Ще съм много благодарен ако някой си искаже мнението. П.П Свира от 1 година и нещо на някаква берингър а процесора ми е зуум2.
lizardman Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 можеш ли да го качиш тоя запис, да чуем кво точно е. по принцип ако ти е настроена китарата, единственият начин да свириш фалшиво е да правиш фалшиви бендове. може би нямаш предвид такова фалшиво. най-добре качи записа нейде из нета.
Metalix Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 (Редактирано) Незнам дали моите колеги които пишат в момента са го написали, но практиката му е майката. П.С. Също забравих да добавя, че свиренето на фалшива китара няма да ти помогне да свириш като оригиналните песни. Редактирано Януари 12, 2008 от Metalix
ultramega Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Има ефекти, които променят височината на тоновете(Пийч-шифтър или нещо такова му беше името). Ако сложиш такъв от зуума, като нищо да зазвучи фалшиво , но мен ме съмява да е от това. Тоя запис на Сатриани върху готов бекинг трак ли го свири? Има вероятност трака да е направен в тоналност, различна от тази, в която си заучил парчето. Но все пак ако имаш този музикален слух, за който претендираш, би трябвало да забележиш това, още по време на записа. На мен ми се е случвало , при по дълги занимания(когато в главата ми вече стане гювеч от звуци) да запиша нещо и след известно време(например няколко часа или на другия ден ) установявам че не е това което съм си мислил че съм записал(особено , когато съм работил със слушалки, а аз основно така правя). Аз си го обяснявам с преумора или нужда от малко почивка...
Motley_Crue Отговорено Януари 12, 2008 Автор Отговорено Януари 12, 2008 http://media.putfile.com/coveruj Ето го записа.Бтв това с многото свирене е мн правилно.Аз като свира повече от 2 часа без да спирам почвам да се усирам от грешки и немога 1 тон да изсвиря правилно.А и още по време на записа го чух ама ми беше инт да вида какво ще излезе и както очаквах нищо...
Andy_FoRResite Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Здравейте на всички! Нов съм в този форум. Според мен, дори и настроена, китарата ти свири фалшиво, защото не свириш в същата тоналност. Сякаш трябва да я настроиш по-високо. Моля да бъда извинен ако съм написал глупост
bir4o Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Ми фалшиво е -не настройвай китарата по камертон а спрямо парчето
Mladen Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 :surprise: Мале човеко, ако и ти чуваш това което си записал....... Ми то има 3 тона които са вярни и там където трябва по принцио да са! Китарата ти е настроена....... проблемът е другаде! ????
lizardman Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 първо: това парче без учител няма да го направиш. второ: добре де, не усещаш ли, че на Сатриани всъщност китарата му се чува от време на време и сигурно затва е успял да стане известен. трето: хвани се с нещо, дето от първия малко по-сложен пасаж ще може поне 20% да не са ти заглушени.
ultramega Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 първо: това парче без учител няма да го направиш. Позволи ми да не се съглася с това. Друг е въпроса колко време ще отнеме, но може да стане и без учител. А има вариянт да не стане и с учителската помощ нали...? ПП. второ и трето не ти ги разбрах
johniebgood Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 , ти сигурен ли си ,че свириш същото парче ?
david nakov Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Значи има два варианта - или си се опитвал (казвам опитвал,защото не си успял) да научиш парчето от някаква пръстовка,която е за друга настройка, или твоята китара е в друга настройка, а не в Ми, защото парчето е в Ми. Потърси си грешката и се вслушай и в по горните мнения.
david nakov Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Само да добавя - Може да си оправиш и правописа малко, защото три пъти ти четох темата докато разбера за какво иде реч. Успех
Recommended Posts