kkertev Публикувано Януари 11, 2008 Публикувано Януари 11, 2008 (Редактирано) Малко семпли с Ibanez -RG1570,RGT42dx,Line 6 spider III 75W, микрофонът е от слушалките. записвано е с Cubase SX. Това е проба на звук и адаптери. Ibanez -RG1570-Basswood body- dimarzio-Steve's Special ibanez -RGT42dx-Mahogany body- emg 81 (пасивен) IBANEZ RG42DX-EMG-СИМУЛАЦИЯ НА MARSHALL IBANEZ RG42DX-EMG-СИМУЛАЦИЯ -MESSA IBANEZ RG1570-DIMARZIO-СИМУЛАЦИЯ НА -MARSHALL IBANEZ RG1570-DIMARZIO-СИМУЛАЦИЯ-MESSA Споделете мнения за звукът.Който ви допада най-много.Благодаря. Редактирано Януари 11, 2008 от KKertev Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 На мен най-много ми допадна RG1570 + Mesa симулацията! П.П. EMG-81 не е ли активен? П.П.2. Фирмата се пише Mesa Engineering, с едно "s". Цитирай
kkertev Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 На мен най-много ми допадна RG1570 + Mesa симулацията! П.П. EMG-81 не е ли активен? П.П.2. Фирмата се пише Mesa Engineering, с едно "s". Извинявам се. EMG-H4 The H4 is the equivalent of EMG's 81 Active Pickup without the "Active". П.П.2. Фирмата се пише Mesa Engineering, с едно "s". SORY Цитирай
chlen Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Мен като че ли ми хареса най-много ibanez rg1570 marshall. Цитирай
Fenix Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 ки ми харесват, според това което се иска от тях.... иначе РГ с маршал и Димарцио е с най-много средни и на преден план и може би това ми хареса... П.п. sorry се пише с две Rта извинявай за поредната Цитирай
Dylan_101 Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Е, аз си оставам фен на EMG. Много по-стегнато звучи, с по-добра дефиниция, заради по-малкото ниски честоти в чистия сигнал от китарата. Разбира се и дървото на китарата допринася за това де, но предполагам в по-малка степен. Семплите с Маршал симулация обаче звучат доста различно като тембър, най-вероятно защото са записвани при различни условия. Затова се опитайте да се абстрахирате от това. Цитирай
kkertev Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 Е, аз си оставам фен на EMG. Много по-стегнато звучи, с по-добра дефиниция, заради по-малкото ниски честоти в чистия сигнал от китарата. Разбира се и дървото на китарата допринася за това де, но предполагам в по-малка степен. Семплите с Маршал симулация обаче звучат доста различно като тембър, най-вероятно защото са записвани при различни условия. Затова се опитайте да се абстрахирате от това. НЕ,всичките са записвани еднакво.Единственото което е правено, е това че се завърта копчето за смяна на симулация.От marshall-Mesa.Нищо друго! Цитирай
simeon4o Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Начи сравняването по този начин не мисля че е правилно. Адаптерите имат различни имапенданси. Демек след китарата настройките треа да са различни за да се извлече мах от сравняваните неща. И ЕМГ са по тихи в случая по ради таа причина мисля Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 На мен единствено ми хареса IBANEZ RG1570-DIMARZIO-СИМУЛАЦИЯ НА -MARSHALL Мисля че той ще звучи най-добре и в микс. Симулациите на Меса са прекалено глухи според мен и с двете китари, но все пак с DiMarzio-то пак е по-добре.Тези пасивни EMG-та не ми допадат. Но може би трябват по-различни настройки на усилвателя. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Сигурно съм зле с ушите,но най ми хареса ibanez -RGT42dx с Маршъл симулатор-най стегнато ми звучи. Цитирай
KingdomX Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 ^по същия начин, но зависи за какво , ако е за ритъм - опа , тва е Ibanez rg + marshall Цитирай
vhcs Отговорено Февруари 7, 2008 Отговорено Февруари 7, 2008 здр, мене лично нито една бленда не ме кефи ама семплите са много полезни защото се чува разликата между dimarzio и EMG. единствено на меса семплите - може ли да си объркал файловете нещо защото няма почти никаква разлика м/у китарите за разлика от маршалските семпли примерно? Поздрави Алекс Цитирай
Vinetu Отговорено Февруари 12, 2008 Отговорено Февруари 12, 2008 IBANEZ RG1570-DIMARZIO-СИМУЛАЦИЯ НА -MARSHALL Между другото: Би ли записал нещо с headphone/direct out на SPIDER-a. Много ми е интересно дали звука е със симулация (най-вероятно). И в този ход на мисли, чудно ми е какъв е frequency respons-а на този 12” Custom Celestion® Speaker. Ясно е, че инженерите от Line6 са пресметнали всичко, но да не се окаже че това е hi-fi колона i.e. процесор в аудио уредба. - не че са лоши продуктите им, даже мен лично много си ми харесват и твърдя че са най-добрите в своя клас. Писал съм на support-a на Line6 - мразят такъв тип въпроси свързани с "кухнята" им и не дават адекватни (даже никакви) отговори KKertev преди да си го продал, тъй като видях разел Купувам/Продавам, не е лоша идея да направиш едно по-обстойно ревю на този продукт. Но това си е лично мое мнение и желание Цитирай
Recommended Posts