stratevcaster2 Публикувано Декември 31, 2007 Публикувано Декември 31, 2007 Имам един проблем .Така аз попринцип нямам кубе е сега по празниците ще взема и свиря на домашния усилвател ( УСилвателя на DVDто ) и включвам диста на макс и почвам да въртя тон бутоните но без резултат какво да правя трябва ли да се усеща разликата , да не е защото кубето не е точно кубе ? Къкъв е според вас проблема Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 31, 2007 Отговорено Декември 31, 2007 (Редактирано) Купи си усилвател, и питай пак... Дистер в хай-фи система обикновено = невероятна виелица. Дистовете сз направени за да се включват в китарна апаратура. Без усилвател, единствено спийкър симулатор би могъл да пооправи нещата. Редактирано Декември 31, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Декември 31, 2007 Автор Отговорено Декември 31, 2007 значи това е проблема , за това не мога да чуя разликата ? честита нова година ! Цитирай
elKobo Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 (Редактирано) кои врътки не ти дават разлика: на диста или на усилвателя? ...щото е нормално да се чува гадно, но не е нормално да няма никаква разлика... Редактирано Януари 2, 2008 от elKobo Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 2, 2008 Автор Отговорено Януари 2, 2008 вр1тките на тон на китарата има съвсем но съвсем неусетна разлика , дали е от усилвателя - тои не е кубе ? Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 врътките на ТОН на китарата са безполезни - само правят звука отрепан, дори и на 10 на китари на които ползвам или ги махам или ги разкачам да седят ей така (колкото да няма дупки) Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 2, 2008 Автор Отговорено Януари 2, 2008 аха значи не са чак толкова показателни ? Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 врътките на ТОН на китарата са безполезни - само правят звука отрепан, дори и на 10 на китари на които ползвам или ги махам или ги разкачам да седят ей така (колкото да няма дупки) Корекция,на евтините китари ,врътките за тон са безполезни и правят тона отрепан(същото между другото се отнася и до волума),на скъпите си вършат чудесно работа.Специално в моя случай са и много важни Цитирай
TONY Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 (Редактирано) ^ за Фендера, ясно. На Сеймъризираният ми скуаяр - потовете също дават не по-лош резултат. Факт е, че и те са сменени с фендер потове. Интересното е, че съм вързал едният тон на бридж адаптера, вместо на мидъл адаптера, а другият си е стандартен. Мода е направен с цел да има някаква разлика със стандартен страт, но истината е, че тон пота на нека влиза много по-често в употреба. Според мен електрониката, ако е с качествени елементи и по - правилна схема (ще се учудите, но дори фабрично някои китари излизат погрешно свързани), би трябвало да работи аналогично и независимо от класа на китарата. Друг е момента, доколко пресъздава натуралнят тон и резонанс (при някои ментета просто няма какво да пресъздава). За конкретният проблем на stratevcaster2, голяма роля играе липсата на китарен усилвател. Има вариант нещо да не е свързано както трябва, но това би следвало да се провери, едва след като се пусне китарата в подходящ амп и се установи, че тон пота не работи адекватно. Редактирано Януари 2, 2008 от TONY Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 2, 2008 Автор Отговорено Януари 2, 2008 ще го тествам на китарен усилвател и ако наистина не работят адекватно , което ме съмнява , ще пиша за решение . Цитирай
TONY Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 На въпроса за адаптера, ще ти отговоря тук, за да не цапам темата си за дилемите (защото тя е обобщаваща, а не конкретна). Ти по - добре си задавай въпросите в тази тема , за да не става множество от темички. Няма проблем да взеш скъп адаптер и след 4 години да го прехвърлиш на по - качествена китара. Има размагнитване на адаптерите , но то се проявява най-рано, примерно след 20 години.(при нормални условия) Така че, споко. Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 Ако свириш основно в къщи един Санс-амп ти върши работа-и в домашна уредба и в компютър пак звучи,с обикновен драйв забрави,трябва спийкър/амп симулатор,както каза Евтим. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 2, 2008 Отговорено Януари 2, 2008 врътките на ТОН на китарата са безполезни - само правят звука отрепан, дори и на 10 на китари на които ползвам или ги махам или ги разкачам да седят ей така (колкото да няма дупки) Корекция,на евтините китари ,врътките за тон са безполезни и правят тона отрепан(същото между другото се отнася и до волума),на скъпите си вършат чудесно работа.Специално в моя случай са и много важни може би зависи и какво свириш - в момента на мойта китара (с фендер адаптери от 80те) съм сложил 40-50 годишни хартиени кондензатори и пак ми се вижда безполезна употребата на тон контролите - просто не ми трябва да си правя тона глух(под което разбирам утрепан), затова съм моднал потовете със прорез - когато са на 10 са прекъснати Цитирай
Recommended Posts