sw1tched Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Дискусията за кабинетите продължава тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...15647&st=30 Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 12, 2008 Автор Отговорено Януари 12, 2008 ...пичове за цени и поръчки се обръщайте директно към Галин GREGG...аз съм просто фен и горд притежател на GARLAND...не съм му дистрибутор и не получавам пари за реклама...просто тия усилватели мачкат и са родно производство и затова ги пропагандирам толкова яростно...а всеки който ги е чул сам се е убедил че има защо... ПС:днес на моя му уших калъфче при Милен (SPONT) че при последното мъкнене малко го жулнах... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Записах същия семпъл, който пуснах с импулси и с истински говорител: Garland - Arpeggios - Celestion Vintage 30 and SM57 EMG81/85 => Garland Preamp в Dual Rectifier режим => Garland стъпало => 1х12 Celestion Vintage 30 => Sure SM57. Предишният сампъл (с импулсите) имаше SD-1 пред преампа с level 11 часа, tone 12 часа и drive на 0. Сега чейнът е само китара - усилвател - говорител (без SD-1). Ритъм китари 100% ляво и 100% дясно 2 различни трака с EMG81 [bridge]. Соло китара точно в центъра с EMG85 [neck]. Има малко delay на соло китарата. Друг постпроцесинг няма, но има бонус: по-лошо изсвирване и още повече грешни ноти от предишния път. Всички тракове са с едни и същи настройки и една позиция на микрофона: Preamp: Gain: 14 часа Bass: 15 часа Mids: 12 часа Treble: 14 часа Стъпало: Volume: 1 от 10 (много тихо) Presence: 12 часа SM57: на 2 пръста встрани от центъра на говорителя, on-axis, насочен към пресечната точка на конуса на говорителя и центъра (т.н. 'dust cap'), на около 1.5см от решетката Скоро ще пусна и семпли с различни настройки (вкл тези на black bird) и различно разположение на микрофона. Живот и здраве, имам възможност да пусна кабели и да преместя кабинета и микрофона в съседната стая, така че да усиля стъпалото поне на 50%. Така усилвателят може да се направи да звучи още много по-добре. Цитирай
musicman Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Темата отива в раздел СЕМПЛИ !!! Така, записах и аз нещо мнооого на бързо само преампа със неговата си симулация. Надявам се до края на седмицата да пусна нещо заедно със ампа + колона. Всички канали са с корекции на 12 часа. Само левълите съм разцъквал. Това не е най- добрия саунд но може би ще получите представа как звучи в нормално положение. Китарата е Епифон Лес Пол къстъм предния адаптер е Гибсън а задния SD JB Първо чистия канал: Опитвам се да свиря една и съща фигура като сменям адаптерите от нека към бриджа - 3 позиции Чистия канал в брайт мод: Писна ми да свиря една и съща фигура Следва маршалския канал: Тук сменям адаптерите от бриджа към нек-а Маршалския канал в pushed мод: Пак сменям от бридж към нек И накрая лиид канала (меса/сло): По мотиви от годсмак, че вече се чудя какво да изсвиря. Това е само на бридж адаптера. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Последните семпли едвали показват звука на преампа който имаш. Пробвай с импулси или с истинска колона. Сега звука е много плосък и нединамичен. Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Или ако не знаещ как се действа с импулси, пусни директен запис от преампа, без симулацията на говорител. Цитирай
musicman Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Да, ще запиша нови но този път с настройки така, както ми харесват на мен Цитирай
TONY Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Краси, чух внимателно двата варианта на Арпежите. Ако може да вдигнеш високите и "брилянтността" на записа с бокс и говорител, в посока на този с импулса, ще се получи, според мен екстра. Натуралният звук, бих го предпочел, не че с импулс да не ми харесва, но там пък, тези високи и брилятност ми идват малко в повече и съвсем малко ми изкуственее. Как да го постигнеш - предполагам въпрос на експериментиране, може би първо от ампа да вдигнеш високите и презънса или пост ЕКю обработка или други позиции на мика. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 Тони, благодаря за отделеното време. Може да се сложи още презънс, на записа настройките са сравнително консервативни в това отношение. Уговорката беше да няма постпроцесинг и да се пускат само натурални семпли, затова другият начин ('по-добрият') да се коригира звукът е други настройки и друго разположение на микрофона. Клипчето с реален говорител е правено съвсем набързо и му липсва доста. Ще се опитам да направя по-добри семпли скоро. И надявам се с добре изсвирени неща. Цитирай
Recommended Posts