sw1tched Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Ще запиша... крънч канала е доста приятен. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Tова е нещо друго... А ще може ли на лиид канала със среди на 3 часа, високи на 11 часа, ниски на 2 часа и презънс на 12 часа. Микрофона 2 пръста в страни от центъра 90 градуса спрямо грила и някво соло, ако може на нек и бридж.... И после същия сетинг на крънч канала. Ще бъда силно благодарен!!! Това вече е друго, така човек се зарибява повече... Редактирано Януари 11, 2008 от Black Bird Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 .... мда ... всичко досега е любопитно ама ..... не мога да разбера тайна ли е цената на тези джаджи ..... има ли базисен ценоразпис или всичко е плаващо и в зависимост от това дали си близък на майстора , не че последното е лошо ...... иначе звучи яко на първо слушане но ми направи впечатление в постовете които имат семпли че при смяната на различни марки - доколкото разбрах комбинацията е стандартна - Фендер , Маршал и Меса .... само дето малко еднакво ми звучат , но може и да си внушавам ..... както и да е ..... като цяло явно производството е специализирано за яка тресня и наистина звучи страховито - бравос ...... а за фатсата поздравявам майстора - като за правени не във специализиран завод изглеждат много яко ... живи и здрави . Цеко Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Zanev@! евала за поста!!! и аз търся отговори на твоите въпроси Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Tова е нещо друго...А ще може ли на лиид канала със среди на 3 часа, високи на 11 часа, ниски на 2 часа и презънс на 12 часа. Микрофона 2 пръста в страни от центъра 90 градуса спрямо грила и някво соло, ако може на нек и бридж.... И после същия сетинг на крънч канала. Ще бъда силно благодарен!!! Това вече е друго, така човек се зарибява повече... 57-цата сочеше към мястото, където се съединяват мембраната и cone-а, което е горе долу 2 пръста от центъра. За солото съм пас Запиши едно с DI или с инструменталния вход на преампа и дай линк, аз ще го реампна. Lead канала има switch за vintage и modern, които звучат доста различно, последните семпли са на modern. Crunch-а пък се включва от чистия канал, пак с ключе. Цените са плаващи в зависимост от това какво точно иска човека. Аз не се познавах с Галин като си поръчвах ампа, дори още не съм успял да се засеча с него на живо, но цената на ампа щеше да е добра дори ако му бях роднина Цитирай
synchu Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 .... мда ... всичко досега е любопитно ама ..... не мога да разбера тайна ли е цената на тези джаджи ..... има ли базисен ценоразпис или всичко е плаващо и в зависимост от това дали си близък на майстора , не че последното е лошо ...... иначе звучи яко на първо слушане но ми направи впечатление в постовете които имат семпли че при смяната на различни марки - доколкото разбрах комбинацията е стандартна - Фендер , Маршал и Меса .... само дето малко еднакво ми звучат , но може и да си внушавам ..... както и да е ..... като цяло явно производството е специализирано за яка тресня и наистина звучи страховито - бравос ...... а за фатсата поздравявам майстора - като за правени не във специализиран завод изглеждат много яко ... живи и здрави . Цеко Ще се учудиш колко много усилватели звучат относително сходно на запис сами по себе си - особено с дисторшън. В микс след това обаче работата е съвсем друга. Разлика се усеща "на живо", в чистия и лек крънч записите ...не съм разсъждавал много по този повод де. За мен е важно да ми харесва. И звукът на моя усилвател много ми харесва. Цените на Gregg, както каза и Switched са повече от добри, много много повече от добри за на практика custom усилвател. Изпълнението е страхотно. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Ето един цитат от Gregg в една друга тема: По принцип не коментирам цени не защото са тайна, а защото са индивидуални за всяка поръчка. В момента цената за най-обикновена двуканална глава от рода на СЛО100 без екстри се върти около 850 лева. Това включва два канала с отделни контроли /Gain, Bass, Middle, Treble, Volume, Presence, Master/ превключваем лампов ефект луп, алуминиеви копчета за панела /черни или натюр, черни панели с бели букви, преден панел текстил, лампи 12AX7 и 6L6GC или EL34 на Electro Harmonix. Екстрите и допълнителните неща се прибавят към тази цена и подлежат на допълнително обсъждане. Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 ...а сега ми намерете лампов хай гейн усилвател със сходно качество на тази цена... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Срам - не срам, пускам кратък семпъл и на моя преамп, за съжаление с импулси: Garland - Arpeggios Ритъм китари 100% ляво и 100% дясно 2 различни трака с EMG81 [bridge] и GuitarHack импулс. Соло китара точно в центъра с EMG85 [neck] и друг GuitarHack импулс. Има малко delay. Друг постпроцесинг няма. Има малко повече високи главно заради активните адаптери и заради характера на самите импулси. Аз бих сложил един low pass филтър към 11khz някъде, но нали идеята е да е по-"натурален" звукът. Ще пусна нещо с микрофон, но в момента условията не позволяват - 23:54 е часът при мен. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Супер ! Това последното бе достатъчно@ Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 ..... колега Mu3epHuK , значи ако правилно съм разбрал това си го записал от линеен изход на главата - нали така се казва принципно ...... ако е така ще бъде интересно да запишеш същото и озвучено с микрофон през бокс за да видим до каква степен има разлика в качеството и типа саунд най вече ... жив и здрав . Цеко Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Да, от линейния изход на предусилвателя в компютъра и върху директният сигнал слагам импулс. Импулсът симулира възможно най-точно честотната характеристика на крайното стъпало, говорителя и микрофона (трите едновременно в този ред), през който е правен. Ще се опитам да направя семпли с микрофон през уикенда, но не мога да обещая, защото се очертава да имам работа за вкъщи. (1 w0rk h4rd 4 my m0n3yZ ) А и при озвучаването с микрофон качеството на записа зависи до голяма степен и от уменията на работещия с микрофона. . . умения, които не притежавам в големи количества. Пожелайте ми успех. Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 ..... колега Mu3epHuK , значи ако правилно съм разбрал това си го записал от линеен изход на главата - нали така се казва принципно ...... ако е така ще бъде интересно да запишеш същото и озвучено с микрофон през бокс за да видим до каква степен има разлика в качеството и типа саунд най вече ... жив и здрав . Цеко Можете да сравните последните записи, които пуснах с този: (същото нещо, но сигнала е взет само от преампа и е минат през импулс и нищо друго) Garland + Impulse А и при озвучаването с микрофон качеството на записа зависи до голяма степен и от уменията на работещия с микрофона. . . Не само, поне още толкова зависи от кабинета който се записва, силата на звука и помещението, в което се записва. Моя кабинет е Framus и макар да е с vintage 30 никак не звучи като Mesa с vintage 30 Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Аиде направи с средни на 15 часа, високи на 13, баси на 15 и гейн на 14. Но без сд-1. Плиисс Цитирай
Recommended Posts