Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел. китара+кубе(усилвател) в Метро


MyWinter Storm

Recommended Posts

Айде стига си развива теории и заблуждава хората - агатиса е най-гадното дърво, за това Скуаяр Стандарт звучи поне 10 пъти по-добре от моделите от елша и не по-зле от мексиканските :godbless:

 

А пък първите телекастери от чам са мега-гадни, затова сега струват милиони бройката (само заради надписа Fender), нали така- чам-шперплат все едно - не звучи и тфа си е?

 

Мисля,че по-скоро ти заблуждаваш хората. Аз имам китара с тяло именно от скуаер стандарт и това тяло ми звучи МНОГО по-зле от другото ми елшово страт копие. Елшовите страт копия, според мен, звучат много по-добре от агатисовите. Имат по-хубав, мощен и пробивен тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 182
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За евтина китара тип страт, на тънките струни 5 сек на ниските прагове и 3 на високите не е зле, то и истинските Фендери не са много по различни. Проблема е когато от тон на тон състейна е съвсем различен. В това отношение китарите тип страт, са превилигировани, защото и без това състейна им куца страшно много, не им е в това силата, така че трудно може да се говори за фрапантно къси тонове.

 

Иначе темата със състейна въобще не опира до педантство, просто като се свири силно (на репетиция или концерт ) с драйв, тоновете с кратък състейн често биват заменени от фиидбек на произволен хармоник (ако говорим за добри адаптери, иначе с микрофония), а при опит за вибрато на съответния тон, той направо спира. Разбира се това не е проблем когато става въпро за свиренето на рифове, но въпроса стои иначе със солата.

 

Тези дни, като имам време ще избера по състейнообразуващия ми Гибсън и ще врътна един семпъл само с дълги тонове, със и без вибрато, на относително намален амп (за да не намесвам механични вибрации и разни фиидбеци)

 

 

Ето го и споменатия семпъл. Правен с драйв канала на Енгъла ми с гейн на 1 часа. Записах само тънките 3 струни, до около 15/16ти праг, защото и без това семпъла стана 5 минути. Умишлено няма вибрато.

 

sustain

 

Трета струна е много зле , но нямах друга под ръка да я сменя, както и да е.

 

п.п. Не съм сигурен , че взех по състейно образуващия Гибсън, просто този ми попадна пръв :greenangel:

 

п.п.2 Имаше ужасен брум в кубето, по неизвестни за мен причини

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

hm... поне 2.5 секунди по-дълги тонове от най-състейнестия ми страт.

Но наистина, както казваш, има някои места, където тона е по-къс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

След тоновете дискусии, които се заформиха, михах през Метро и видях китарите. Извадих няколко и ги огледах/пробвах.

1. Не са Беринджър - нямат име.

2. От шперплат са.

3. Не са особено точно направени.

4. С повечко подбиране може и да избере човек такава, която все пак свири прилично.

5. Евтините китарки от музикалните магазини са при всички положения малко по-добре направени.

6. Може би заено с усилвателя си струва 160-те лева, обаче само ако наистина си ги подберете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега.... Преди време ги видях тея китарки. Въпроса ми е към Евтим- как да си ги подберем. По какво да гледаме дали е качествена. Какво значи точно направена и тн.

И какво е мнението ви за това тук мене незнам защо много ме кефи на външен вид. Пак е пак и си идва с всичко накуп. Даже и с тунер. Behringer са поне малко по-добри от тея в метро нали? Може ли да чуя отзивите ви за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, най-вероятно са осезаемо по-добри.

 

Да си ги подберем означава да си изберем такава, на която не и е крив грифа, не звъни никъде и прагчетата са поставени добре и не са надрани с пили. Също ъгъла на грифа спрямо тялото да е ОК. Всъщност, точно изработена означава много повече, но като за толкова евтина китара, ако горните изисквания са спазени, всичко е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за тая Behringer GPK836BK колко ще ми излезе една доставчица. :lol::):lol::greenball:

Все пак и без доставката пак си е 202.37 ст. тоя Behringer

Редактирано от Toshi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, преди месец търсих темата да изкажа мнението си по въпроса. Сега като е паднало да си кажем. Та значи обикалях си практикер да си търся бор машина(защото по професия мойе да съм китарист ,но по душа съм зидар) та видях въпросните китари и хванах изложената. Китарата нямаше нищто общо с китара, струните бяха като на арфа и иии..... Екшъна беше един сантиметър грифа прав като дедо симовия. Моля ви не носете тази китара у дома си. Невероятна китара за 20 лева. За 200 - Squier ,Stagg, Behringer, Yamaha, Washburn, фирми занимаващи се с китаро производство. Имащи за цел да ви дадът Китара.

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, имаше и такива с 2-3мм екшън, а и не са настроени.

Както казах горе.. ако наистина си изберете ставаща китара(което е шанс едно на 5-6, според мен), може би си струва, понеже е 160 лв. заедно с усилвателчето.

 

Но да - една част от китарите са пълна трагедия.

Принципно нормалните евтинджос-китари са осезаемо по-качествени.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.