Caruso Публикувано Декември 22, 2007 Публикувано Декември 22, 2007 От вчера се сдобих с това ei go За първи път излиза това квото пея сички динамики и всички чудеса които могат да се случат с един глас. Сравнявах го с Shure, Senhaizer, Akg Няма грешка моделът е попадение в десятката. Направо умрях снощи от звук И то при положение че пях 3 часа болен Цитирай
rudibass Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 (Редактирано) ^остава да не звучи все пак е 179 ойро(жичен) ае честит жив и здрав мн кинти да изкараш с него Редактирано Декември 26, 2007 от MDFk правилата за цитиране друже! Цитирай
alis Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 От вчера се сдобих с товаei go За първи път излиза това квото пея сички динамики и всички чудеса които могат да се случат с един глас. Сравнявах го с Shure, Senhaizer, Akg Няма грешка моделът е попадение в десятката. Направо умрях снощи от звук И то при положение че пях 3 часа болен Честито!И аз в последно време започвам много да харесвам Electrovoice като марка,улавят много добре динамиката! Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 ^ Микрофона е кондензаторен и не мога да разбера за какво точно улавяне на динамика става дума Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Че кондензаторните нямат ли динамика.Аз верно много не вдявам от пеене,но доколкото съм пробвал(5 години в Норвегия) а и за озвучаване съм останал с много добри впечатления.Да не говорим че в студио се пее само с такива.Пък и повечето певци които познавам пеят предимно с кондензаторни Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 ^ Имат ествествено - но далеч по-малка от тази на динамичните микрофони А това, че се използват повече в студио е друго доказателство за по-ниската динамика (но по-висока детайлност) - точно и затова се предпочитат за студио. Кой с какво пее - не е отговор на въпроса кой тип микрофон - каква динамика има. Името обаче подсказва в общи линии за ДИНАМИКАТА на ДИНАМИЧНИТЕ микрофони - и за "другото" на "другите" микрофони Темата е много обширна и няма да навлизам в детайли. Мисля, че има теми по въпроса из форума. Цитирай
Guest dTb Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Хамчи пусни семпли в раздел Семпли или в Авторска или в Кавъри, че да чуем и ние чудесата и динамичността на гласа ти, предаден ни посредством този микрофон, недей само да 'фърляш фишеци. Нека чуем сега! Не се притеснявай, че си болен. Не пей болен, пей в изправност! Цитирай
sound_forge Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 ^ Имат ествествено - но далеч по-малка от тази на динамичните микрофони А това, че се използват повече в студио е друго доказателство за по-ниската динамика (но по-висока детайлност) - точно и затова се предпочитат за студио. Кой с какво пее - не е отговор на въпроса кой тип микрофон - каква динамика има. Името обаче подсказва в общи линии за ДИНАМИКАТА на ДИНАМИЧНИТЕ микрофони - и за "другото" на "другите" микрофони Темата е много обширна и няма да навлизам в детайли. Мисля, че има теми по въпроса из форума. всички микрофони са динамични... Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 @Caruso Чух, че пианиста ти заспал на сцената?! @visiondann Аз пък си мислех, че използват кондензаторните микрофони в студиото, защото улавят по-добре всички честоти??? Динамика - Динамичен - че имало ли е кондензаторни, като са били измислени диманичните?... Цитирай
Caruso Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 @Caruso Чух, че пианиста ти заспал на сцената?! Да половината парчета ги проспа Ама де да знам може и да си си говорили със Стиви Уондър по тва време Цитирай
KhanAttila Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 За първи път излиза това квото пея сички динамики и всички чудеса които могат да се случат с един глас.Сравнявах го с Shure, Senhaizer, Akg С кои по-точно микрофони си го сравнявал? Съпоставим ли е изобщо с beta 87/ sennheiser e865/e945? Пробвал ли си го при екстремни условия на живо (в смисъл силен звук от множество инструменти, както и близост до колони)... т.е. има ли добър feedback rejection? За какъв стил пеене го ползваш? Цитирай
Jordan_J Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) @Ивелин Аз пък си мислех, че използват кондензаторните микрофони в студиото, защото улавят по-добре всички честоти??? Динамика - Динамичен - че имало ли е кондензаторни, като са били измислени диманичните?... Ами аз точно това казах, погледни и прочети по внимателно поста. Споменах, че кондензаторния микрофон има по-голяма детайлност (т.е. по-добре улавя различните честоти. А факта, че има по-малка динамика обуславя по-лесното манипулиране с тракове записани с такъв. А това кой микрофон се е появил първи е наистина интересен въпрос. Според мен кондензаторния. Но дори и да не е така, има убийствени кондензаторни микрофони от 60-те / 70-те години (че и от по-преди), докато по същото време динамичните са били с качество достойно за съжаление Редактирано Декември 23, 2007 от visiondann Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Еми то дефакто повечето тарикатски кондензаторни микрофони са измислени през 60-те Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) Това според мен не е вяpно, че кондензаторните имат по-малка динамика... Това си е до микрофона. Пях на горепосочения микрофон на същото участие, за което говори Caruso, пях и на моя (Shure-Beta58) и разлика в динамиката нямаше - имаше в други неща, като яснота и т.н. А отностно динамиката - странно ми се струва, че джаз певиците записват с кондензаторни (а при тях трябва динамика), а рок и метъл вокалите пишат с динамични (при тях е ясно, колко компресия трябва), не всички - говоря тенденциозно. А динамичните са излезли по-късно от кондензаторните - сорка, за некомпетентното мнение. Редактирано Декември 23, 2007 от Ивелин Цитирай
alis Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 ^ Микрофона е кондензаторен и не мога да разбера за какво точно улавяне на динамика става дума Ми незнам как по-точно да се изразя....Ако се пее с различна динамика(особено при някои леки и бързи фрази)или нещо,което не ти е в най-цветния диапазон(ниските тонове,както е при мен),с две думи излизат малките неща(улавят се подробностите на изпяването).Това имам предвид като казвам,че "улавят добре динамиката".Говоря не само за кондензаторните модели на Електровойс,а и за динамичните. Цитирай
Recommended Posts