Jump to content
Българският форум за музиканти

alis

Members
  • Мнения

    106
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от alis

  1. Здравей, имам нужда от текстове за песни на английски и бг. Пратих ти покана в скайп. Ако не е актуално, пиши как да се свържем. Поздрави
  2. alis

    Pro.feel - Miss Funky

    Сладко клипче
  3. Трябва много добро разпяване,пробвай глисандо(от най-високия тон до най-ниския) отгоре надолу и обратното.Ако си начинаеща внимавай,може да не е добра идея да го правиш сама.Най-вече не ги мисли че са преходни,че психиката много пречи
  4. Ми незнам как по-точно да се изразя....Ако се пее с различна динамика(особено при някои леки и бързи фрази)или нещо,което не ти е в най-цветния диапазон(ниските тонове,както е при мен),с две думи излизат малките неща(улавят се подробностите на изпяването).Това имам предвид като казвам,че "улавят добре динамиката".Говоря не само за кондензаторните модели на Електровойс,а и за динамичните.
  5. Честито!И аз в последно време започвам много да харесвам Electrovoice като марка,улавят много добре динамиката!
  6. Браво пичове,само така! Песничката е много хубава! За пеенето на Момчил няма какво да кажа,освен че съм му фенка отдавна! Искам да кажа(без да претендирам, че моето мнение е най-правилното),че барабаните леко кънтят,струва ми се трябва да звучат по-стегнати(като звук)и леко по-напред,баса при мен звучи малко бумтящ,струва ми се че трябва да е по-умерен и по-ясен като звук и китарката с уа,уа-то при мен много избива на моменти - леко изцъклена е.Беквокалите са много красиви като замисъл,но не звучат ясно като маса са малко.Като цяло всичко ми се иска да звучи по-ясно. Искам да ви кажа ,че напълно подкрепям всичко ,което правите и тези "критики "ако мога така да ги нарека са изцяло добронамерени Желая ви успех във всяко начинание-песента е супер!
  7. Здравейте,интересувам се от добро студио в София,което работи добре с вокали и електронен саунд.Моля ви споделете опита си .Ще съм благодарна ако някой ми препоръча място ,от което е останал доволен. Благодаря
  8. alis

    The Siege

    Харесва ми!
  9. В такъв случай ще ми е интересно да чуя,как си на трета би могло да звучи неизпищяно!Дали не би могла да го запише и да го чуем?
  10. Абе човек,тези високи тонове не биха могли да бъдат изпяти по друг начин.......Друг е въпроса дали е тъпа или умна..
  11. Караокето беше МНОООООГО забавно !!!!!! Чудя се Termy дали успя да се прибере поживо поздраво
  12. Aбе вие ходихте ли на караоке или аз съм пропуснала нещо?Ама хайде да е през седмицата
  13. Не можа да ме грабне по никакъв начин!И аз смятам че трябва да поработи върху техниката си,много е тромава
  14. Мъжете много ми харесаха!Басът е невероятен,макар че само в низините ,иначе пее малко неточно.Мадамата също оценявам,макар че това сме го чували при Марая Кери вече.Но и при двамата не чух диапазон,а само крайно ниско и крайно високо.
  15. alis

    Фалцет

    От всичко написано дотук мисля ,че unicorn го е обяснил най-точно.При фалцета капацитета на гласните връзки не се използва 100%,звука излиза по лесно по леко и по-тихо.Фалцет има и при жените и при мъжете. А относно Брус-това е специфчно звукоизвличане , което не всеки би могъл да постигне,не заради друго ами защото всички сме различни,принципа е еднакъв но това което излиза от нас като звук-тембър при всеки е различно и това ни прави уникални.Затова съветът ми е; Опитите за имитация на някой любим изпълнител да НЕ Е за да го наподобим,ами просто да се научим повече за различните техники на пеене и НАЙ-ВЕЧЕ -опознаване на собствените ни възможности и дарби!
  16. Много добър изпълнинел!!!Има собдтвен почерк и не смятам че имитира някой..ако беше така нямаше да въздейства толкова силно,изобщо отдавна не бях чувала млад изпълнител да прави нещо толкова добро.Това ,което напомня на Фреди е може би темперамента с който пее,но това си е нещо индивидуално и не се имитира,просто си го имаш ,пък и ние хората колкото се различаваме,толкова и си приличаме. Чудя се дали живите му изпълнения са също толкова добри..
  17. alis

    Music Idol

    Журито е право за много неща,както и неадекватно за други...някои техни изказвания може и да са нарочно-за да дразнят участниците,да ги провокират и незнам още какво,но истината е че справедливост няма да намерите в това шоу.Всичко е пари които се правят на гърба на участниците..То и извън шоуто не е нещо по-различно само дето човек поне може сам да си гради имиджа,а не някой да му го изгради както той намери за добре..Битката за успеха е много голяма,дори и да си супер талант- не е достатъчно,искат се още много други качества за съжаление.Почваш с мисълта че си талантлив,после виждаш че трябва да натрупаш опит,после виждаш че трябва и да хващаш око,после идва най-голямата борба..трябва да се пребориш с лицемерието,конкуренцията,трябва да си част от хората които по принцип ненавиждаш,да устоиш на всички провокации и предизвикателства.Накрая виждаш че самия ти си се променил и вече тръпката не е същата както в началото ,когато си започнал. Като гледам Мюзик Айдъл виждам две позиции-на хората които са успели по някакъв начин и на тези които тепърва им предстои борбата.Сами виждате колко се разминават двете неща,но това е неизбежно.Едните са отегчени и имат един мироглед,другите са супер наивни(което не е лоша черта, ами напротив!Но за съжаление това не им върши работа).И така се получава големия сблъсък между двата мирогледа. Няма успели таланти заради таланта им само.
  18. alis

    Music Idol

    Присъединявам се
  19. Точно това трябва да постигнеш-да се чувстваш спокоен и да пееш без напрежение!Това е най-голямата борба в усъвършенстването при пеенето,да си в добра физическа форма,бодър, атлетичен(не заспал и унил) и същевременно да няма грам напрежение в гърлото .Защото това ти се отразява на темперамента,т.е когато човек пее вяло и унило не звучи добре,но пък когато почнеш да напрягаш връзките пак не става..Добре правиш че спортуваш,това ще ти осигури добрата физическа форма т.е здрави мускули, изправен гръбначен стълб,опора при дишането!Но също така трябва да се опиташ да отделиш двата процеса-пеенето и физ.натоварване.Главата ти трябва да е като "отрязана",просто си представи че от шията на горе всичко работи на друг режим-винаги без напрежение,независимо от състоянието на тялото и психиката ти.Тона трябва да излиза свободно,без напрежение! Преди време правих упражнения за това(беше малко пресилено,но ми свърши работа).Лицеви опори,коремни преси,клякане ставане и други(каквото се сетиш)и по време на упражненията пееш или се разпяваш,може и само отделни звуци по целия диапазон.Стараеш се минимално физ.натоварване да повлияе на звукоизвличането.Също така ,котаго си се пренатоварил или си много уморен не е добре да пееш,не че няма да се справиш,но тогава умората се предава и в гласните връзки,звука излиза вяло,няма тонус.
  20. Когато един вокалист е неопитен, той се влияе от много неща(включително и от слушане на пеене в което има напрежение).Това е психологичен момент и е нормално!С времето, когато всеки изгради начина си на пеене това изчезва.Например аз престанах да се влиая от лошо пеене,но пък продължавам да се влиая от добро пеене! Мисля че чак да се прегракне от слушане не е възможно или ако има такъв случай,явно психиката не е издържала
  21. Много добре се съчетават, Браво!На мен лично ми харесва това,че двата гласа стилово се различават,но пък имат сходни тембри.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.