group_home Публикувано Декември 20, 2007 Публикувано Декември 20, 2007 Кой от тези 2 миксера е по-добрия избор??? Ще го използвам за домашно студио и искам да включа към него: студийни монитори, 2 чифта слушалки (за човека на пулта и този зад микрофона), кондензаторен микрофон и да речем китара. Целя максимално доброто качество на записите. Ето ги и миксерите: http://www.alesis.com/product.php?id=36 http://www.soundcraft.com/product_sheet.asp?product_id=121 Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 На мен лично Soundcraft-a ми се вижда по-добро решение. Цитирай
synchu Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 Ами аз няма какво да се повтарям Препоръчах Саундкрафт, а Компакт 4 го имам така или иначе, така че имам преки наблюдения. Цитирай
SGEORGE Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 Аз не мога да дам мнение по отношение на качеството, защото никога не съм го чувал Alesis-а, но мога само да допълня, че Soundcraft-а има невероятен рутинг на сигнала.Мен много ме кефи това негово качество и затова си го взех.А и звучи много добре. Цитирай
synchu Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 Ами - да. Рутирането е мноо добро Иначе качеството е - каквото плащаш - това получаваш Не е SSL or Neve or API, но върши работа Цитирай
group_home Отговорено Декември 20, 2007 Автор Отговорено Декември 20, 2007 Сега гледам Soundcraft Compact 4 струва 198 лева с ддс, а Alesis MultiMix 6FX е с около 40 лева по-скъп. Вече реших, че 100% ще е един от тези 2 миксера...Въпросът е Soundcraft Compact 4 или Alesis MultiMix 6FX ?!!!??! ... Някой има ли впечатления от Алесис-а? Цитирай
SGEORGE Отговорено Декември 20, 2007 Отговорено Декември 20, 2007 Мммда...имах предвид, че не мога да ги сравня двата пулта по качество на звука...а иначе за цената са си супер... Цитирай
group_home Отговорено Декември 20, 2007 Автор Отговорено Декември 20, 2007 Голяма дилема се очертава...А-а-а-а-а-а немога да избера между двата миксера Цитирай
Da_Fuse Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 На теб точно за какво ти трябва този миксер? Защото ако е само заради фантомното ( така правят бая хора ) по-добре недей да взимаш нито един от двата а си вземи микрофонен предусилвател, който ще ти свърши МНОГО по-добра работа. Цитирай
synchu Отговорено Декември 25, 2007 Отговорено Декември 25, 2007 Първо Честита Коледа ... и второ - човек, дрънкаш наизуст или поне си пропуснал частта - защо? Аз поне не смятам, че в този ценови клас има отделен микрофонен предусилвател, който е значително по-добър (или дори незначително по-добър) от предусилвателите на Саундкрафта. Цитирай
presly Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 (Редактирано) http://peratronika.narod.ru/ И честита Коледа! Редактирано Декември 26, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 Нещо не ми стана ясно как ще си включи студийните монитори и 2 чифта слушалки в микрофонен предусилвател. Цитирай
presly Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 Доколкото ми е известно, колегата си е взел звукова карта Delta 1010, та включването на слушалки и монитори не би трябвало да е проблем... Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 Това не го знаех, но дори и да ги включи, няма да има хардуерен контрол над тях, а регулирането на силата на мониторите е досадно по софтуерен път. За слушалките пък най-вероятно ще трябва усилвател. Въпрос на приоритети и търсения е. Иначе, що се отнася за миксерите, моя глас е за soundcraft-а. Чувал съм само добри отзиви, докато за Alesis-а съм чел, че доста върнати такива е имало. Цитирай
anadem Отговорено Декември 27, 2007 Отговорено Декември 27, 2007 +1 глас за Компакт 4, ползвам моя вече повече от година и за тия пари е екстра ... и още веднъж рутирането е супер Цитирай
Recommended Posts