NoOne Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 благодаря ! vlex, има разлика. Звучи.. хм.. "плоско" Трябва да го чуеш. Не знам някой да се кефи на противофазно свързване Peter Green от Fleetwood Mac? Gary Moore има такъв Les Paul. Новия signature Custom на Jimmy Page(limited по #1), също има push-pull който обръща фазата. Ако някой го е разглобявал, може да подскаже, как изглежда схемата ;-) BTW Перфектно ръководство. :respect: Цитирай
Acei Отговорено Септември 16, 2010 Отговорено Септември 16, 2010 супер темичка точно си обмислях как да го направя тоя номер и се поразрових и тамън няма да задавам тъпи въпроси поздрави Цитирай
carnalsoul Отговорено Ноември 6, 2010 Отговорено Ноември 6, 2010 Ето нещо полезно на което попаднах тази сутрин Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 14, 2010 Автор Отговорено Ноември 14, 2010 Браво, Ванка. Готина картинка. Аз ползвам тази: Но тази която ти си намерил е по-пълна, макар че част от картинките са ненужни. Цитирай
Marvill Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Искам да попитам, понеже си ремонтирам старата китара, която е с два двойни адаптера, има ли значение кой в кое гнездо ще го монтирам или няма значение това. При демонтирането пропуснах да отбележа кой от къде е! Доколкото прочетох имало бридж и нек адаптори. Навсякъде по онлайн магазините обезателно е отбелязано кой е нек и кой бридж, което ме навежда на мисълта, че разликата е фундаментална между двата! Сигурно ми е тъп въпроса, но няма как трябва и таз работа да я свърша. Мерси предварително! Цитирай
allmusic Отговорено Март 28, 2011 Отговорено Март 28, 2011 И аз благодаря много за статията Имам същия адаптер и сега ще разбера кой кой е Цитирай
Vrnko Отговорено Май 7, 2011 Отговорено Май 7, 2011 А ето какво се сетих да питам аз по темата (поне аз си мисля че е по тази тема): Имаме китара на която са сложени някакви адаптери обаче човек иска да си смени чарковете по тоците (потенциометри, жици и т.н.) на всичко отгоре е лаик. Знае че трябва да се измерят няколко параметъра (съпротивление да речем) обаче не знае трябва ли да разкачи съвсем адаптерите и тогава да ги измерва или запоени към потенциометрите също може? Дано да не спамя темата. Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 ей, ама "важните" теми никой не ги гледа. marvill - ами просто звучат различно. принципно адаптерът с по-високо съпротивление има по-висок аутпут и се слага на бриджа, за да жулиш с него яко хеви метъл. ако ти се експериментира, пробвай и двата варианта и остави който ти звучи по-добре. vrnko, ще трябва да разпоиш адаптерите от потенциометрите иначе мериш съпротивлението на адаптера и част от потенциометъра, свързани успоредно. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 4, 2011 Отговорено Септември 4, 2011 (Редактирано) Имам въпрос. Някой наясно ли е с изводите на Kent Armstrong pickup WPU11C? Не го намирам в изброените таблици. А имам 2бр. и скоро мисля да ги монтирам. Благодаря предварително. Редактирано Септември 4, 2011 от travelcaster2 Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 4, 2011 Автор Отговорено Септември 4, 2011 Темата се казва: "Разгадаване на изводите на адаптер" Тоест разгадай си ги сам Нали за това съм я написал... Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 5, 2011 Отговорено Септември 5, 2011 Прав си, но не можем да избягаме от себе си. Шопът е казал: - Най-мразим да мислим. Почивни дни са. Ще прочета още веднъж и ще помисля. 2 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 5, 2011 Отговорено Септември 5, 2011 Относно Kent Armstrong pickup, дано следващите картинки ти помогнат: Докато търсех и разглеждах попаднах и на този полезен линк, както и на това: 1 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Много благодаря! Това, което търсех го има: North start и North finish, както и за South. Ти ме разбра. Цитирай
Recommended Posts