Jump to content
Българският форум за музиканти

Marvill

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Marvill

  1. Според мен в случай, при който се налага повдигане на дебелите струни по-високо за да няма "бъзз" и същевременно запазване на позицията на тънкитe струни спрямо грифа, най-удачно е да се подложат индивидуално под всяко седло повдигащи пластини. По този начин "Флойд роуз"-а ще запази успоредна позиция спрямо тялото на китарата (по своята ширина). Освен това при повдигане на целия флойд само от страна на 6-та струна може да се нагласи до желаната височина, но 4-та и 5-та струни няма да са на оптималната такава. И все пак ако се стигне до повдигане на "флойда" от едната страна това автоматично означава и корекция на винта отзад на пластината с пружините от съответната повдигната страна, тъй като напрежението в "нек"-а се увеличава и има опастност с времето да се поосуче по своята ос, а освен това и "флойда" ще загуби своята успоредност спрямо тялото (по своята на дължина) от страна на 6-та струна. P.S.: Виждам че темата е от преди 10 години, но все пак реших да пиша и аз за да се види от някой който тепърва се интересува от този проблем! (Предполагам, че автора на тази тема дори вече не се занимава с това )
  2. Много ми стана любопитно като четох, как точно си измерил в микрони. То един еритроцит е 8 микрона а ти си измерил разстояние от 11 микрона. Това според мен е абсурд. Поправи ме ако греша!
  3. Искам да попитам, понеже си ремонтирам старата китара, която е с два двойни адаптера, има ли значение кой в кое гнездо ще го монтирам или няма значение това. При демонтирането пропуснах да отбележа кой от къде е! Доколкото прочетох имало бридж и нек адаптори. Навсякъде по онлайн магазините обезателно е отбелязано кой е нек и кой бридж, което ме навежда на мисълта, че разликата е фундаментална между двата! Сигурно ми е тъп въпроса, но няма как трябва и таз работа да я свърша. Мерси предварително!
  4. Позволявам си да постна този линк! Вътре става въпрос и за струните. http://www.youtube.com/watch?v=BcztU45lT5g&feature=related
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.