stratevcaster2 Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 може и да не е истина но съм чел че левичарите са гениални китаристи - както ти каза свързано е с мозъка а лявата част пи6е че при левичарите е по силно развита ,а в нея се състои мисловната деиност (горд съм че съм левичар) Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Няма такова нещо като мисловната дейност да е само в едното полукълбо. Просто дясното е свързано с рационалното мислене - конкретни понятия, цифри, триизмерно мислене, логика, а лявото е ирационално мислене - абстракции, въображение, творчество, нестандартно мислене... Цитирай
7thString Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Всъщност левичарството е мн по-разпространено отколкото забелязваме ние тук, в БГ. Спомням си, че до преди не много отдавна в училищата писането с лява ръка беше третирано едва ли не като грях или болест, а доколкото знам през онези предни годинки, в които за щастие не съм прекарал голяма съзнателна част от живота си, да си левичар е било все едно да си престъпник- една наша семейна позната са я били в у-ще, докато се научила да пише с дясна ръка. 1 Цитирай
metalmorphosis Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) @stratevcaster2 Както си го написал излиза, че ако си леворък си гениален китарист Редактирано Декември 23, 2007 от metalmorphosis Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 За мое щастие, моито родители специално ходеха и наплашваха даскалите, че ако ме принуждават да пиша с дяснята ръка... ...! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 тва е просто немислимо добре че не съм живял в тези години ,Подучух един слух че при несиметричните китари ако ги обърнеш зада свириш с лява ръка се променя едва недоловимо звука .Примерно stratocaster ,telecaster ,дори showmaster , но при jackson например ако обърнеш лястовицата немисля че ще има промяна тя е симетрична. Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 еми хендрикс сигурно си чувал обаче май нагоре по грифа ще е зор да се свири а пък как ве пречат потенциометреите - друг въпрос Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 Е да тои хендрикс е свирил на нормална китара ,въпреки че е можел да си позволи всяка една китара в left hand формат но това е отделен въпрос защо не го прави ? Цитирай
Йети Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Е да тои хендрикс е свирил на нормална китара ,въпреки че е можел да си позволи всяка една китара в left hand формат но това е отделен въпрос защо не го прави ? Защото така му е било удобно... Не е имало някакви потенциометри, които да му пречат да се подпира с пръстите и тем подобни. Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 абе тогава май не са се правили много-много лефт хендид, да не казвам никак - ползвал е и левичарска флайн-в - потенциметрите са където си трябва но май е само за него правена Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Декември 24, 2007 Автор Отговорено Декември 24, 2007 аз тва казвам тои е бил толкова богат , и за него е можело да се направи по поръчка каквато и да е китара , но явно така наистина му е било удобно,представяте ли си колко му е било трудно в началото ! Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 В тази тема може да направим преброяване на всички левичари китаристи(все пак раздела е китарата) Защо сме левичари(причина или просто навик)?Един Бог знае Знаем колко сме ощетени като музиканти,заради малкото бройки леви китари,които се произвеждат и малкото търсене и продаване.Това,че не можеш да отидеш в магазина и да кажеш-искам да пробвам "ей тая китара" Всичко си има и предимства и недостатъци,ето една интересна статия: Левичарите или леваците са хора, които главно използват лявата си ръка повече от дясната. Левичарите използват лявата си ръка за повечето неща - например готвене. Ръката, с която човек пише, не е единственият и най-точният индикатор — някои левичари пишат с дясната ръка, но ползват лявата за всичко останало. Малко статистика: Около 10% от населението на земята е левичари. Има и хора, които могат да си служат еднакво добре с двете ръце (амбидекстрите), въпреки че е рядко срещано. Има повече мъже левичари, отколкото жени левичари (5,24% мъже, 4,76% жени). Около 1/3 от близнаците има шанс да са левичари. Статистически, близнакът на левичар има 76% шанс да бъде левичар. Аз съм чувал,че едни от най-големите творци в света са левичари,с което можем да се гордеем Можете да споделите на какви китари свирите и колко китари имате.От къде сте ги купили? Свирили ли сте някога на китара със струните на обратно,или на китара с нормално подредени струни,но за дясна ръка?Личните Ви впечатления от дадения модел китара са добре дошли Има още къп въпроси най-вероятно... Дано темата се окаже полезна на бъдещите поколения Лично аз имах ставен проблем с дясната ръка и започнах да използвам повече лявата,та затова съм на това положение.Свиря на лютиерска китара,не много добра именно от незнание Поздрави Десо Цитирай
Svanio Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 Не лоша тема, колега, левичарите си имате достатъчно имена в света на китарата, с които можете да се гордеете. Jimi Hendrix, Kurt Cobain. Все незаменими хора Когато "приключите" с темата може да се направи един battle левичарите с/у нас. Ще стане интересно. Цитирай
Twang Zombie Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 Дик Дейл също е левичар, но той не е особено популярен по нашите ширини. Разбирам да свириш с "обратна" китара, но се чудя защо е обърнал и струните? Цитирай
zeratuL_x Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 Аз съм левичар,но си свиря нормално с китара за дясна ръка Цитирай
Recommended Posts