Jump to content
Българският форум за музиканти

Tube Preamp


spongebob

Recommended Posts

Търся си педал много подобен на Mesa V-twin като идея,тъй като се очертава да свиря без кубе,съвсем тихо и идеята ми е да го пусна в централното.Ще позвам само чист канал с archtop китара.Изнамерих доста такива устройства в нета,но всички бяха high-gain.Аз търся точно обратното,много топъл саунд с опция въобще да няма драйв канал.Мислех си и за един Boss deluxe reverb педал като след него да вържа DI Box(speaker simulator),като boss-а въобще не съм го пробвал и не знам до колко може да е clean.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дето се вика Сашо - погледни на втора-трета страница у темата за лампови предусилватели. Преди няколко седмици имах същия въпрос и коментирахме различните варианти.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^Ако не се лъжа хората препоръчаха Месата и също и Уоманайзера,които са рокаджийски преампове,първия съм пробвал.Ще разтърся из магазините в София,но от сега предполагам,че няма да имат нищо подобно в наличност,все пак искам да го чуя.По-скоро ще променя въпроса си-все на някой от вас му се е налагало да свири по описания начин,кои са сполучливи варианти(без процесори)?Изчетох темата за DI Box-а и май ще да е нещо такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал хубав ДИ Бокс със спикър симулатор. Не е най-якият звук на света, но пък е компактно и става за халтури. Ако има нужда от допълнителни корекции - рак ефект еквалайзер, има някои модели пък и с ривърб - може да е по-добре от симулаторите на ДИ Бокса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

H&K Tubeman II & Koch Pedaltone - особено последния за чист тон с леко изкривяване.

От всичките ми търсения, проби и т.н. това имам. '

Другото което ми харесва е Bogner Fish, но за дисторшън звуци :) & H&K Access, който отдавна не се произвежда. За Bognera също не съм сигурен, че все още е в производство...

Както винаги лично мнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mesa V-Twin имах и е супер готина играчка. Клийн канала е супер як! Освен това има повече от приличен драйв канал (но като видях опамповете го разтиках). А самия преамп звучи много добре и в преамп-а на комбо, в РА и в Миксер!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^ Разкарал си го само защото има операционни усилватели?Какво значение има това след като е звучал добре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно! Исках да си взема all-tube комбо и нямах минерали. Продадох го на половин цена спрямо това, което искаха тази година наши съфорумци. Но не съжалявам - Peavey комбото реже глави! TOTALLY!!! Въпреки всичко V-Twin е чудесна играчка. :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.