Jump to content
Българският форум за музиканти

По колко време се упражнявате?


axxess

Recommended Posts

Не мисля, че желанието за свирене идва с по-добър инструмент, а й да има такова то е могновенно, докато не привикнеш с инструмента. Ако не ти идва отвътре да свириш и Gipson/ibanez/Dean за 6000 лв. да ти сложат в ръцете пак няма да свириш, но дано да греша, това е моята гледна точка. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Откакто съм студент много зле - два пъти в седмицата по 2 часа и то таман загрея и трябва да свършвам - въобще от година и половина пълна деградация! :)

 

@axxess - пич моля те не ми кради подписа - можеш и сам да си измислиш нещо яко! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто съм студент много зле - два пъти в седмицата по 2 часа и то таман загрея и трябва да свършвам - въобще от година и половина пълна деградация! :secret:

 

@axxess - пич моля те не ми кради подписа - можеш и сам да си измислиш нещо яко! :unsure:

ОМГ пич виждам те запърви път сериозно бахти съвпъдъка този подпис съм го използвал и други форуми отдавна :punk_guitar: сори ще го махна тука да не спорим ти си първия тука :) Но сериозно не съм го взимал от тебе :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казват: The More the Meryer :-( Има дни, когато въобще не пипам, а понякога се насъбират повече от 5 чеса

Различно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен час и половина е напълно достатъчно на ден. С необходимите упражнения за загрявка, за трениране на различен вид техники и т.н. Е по-някога ако ти е кеф и имаш повече свободно време сядаш и свириш 3-4 часа. Ама да сядаш всеки ден по 8-9 часа да свириш...... па що за човек трябва да си? Познавам няколко, които твърдят, че практиката им отнема по толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един час разсвирване на електрическа.

Един час разсвирване на акустична с метални струни.

Един час разсвирване на акустична с найлонови струни.

Един час разсвирване на мандолина.

После записи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бр, снощи хванах китарата след около година почивка и установих, че кожата на пръстите ми е омекнала и пак боли, мамка му :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ами по 4 часа на ден задължително структурирано свирене. Времето за етюди, учене и трениране на техники, похвати и такива неща и след това вече свирене за кеф. Пускам си някой бекинг трак и се кефя на живота.

 

Малко вреди на социалния живот сериозното свирене, а при мен той вече почти липсва защото съм и студент, но така сме тия дето късно сме видяли красотата на инструмента(започнах на 17, сега съм на 19 :/ ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами...нз аз съм летяин ученик в края на срок-а...почти съм оформен свиря от както се пребера до вечерта правя някоя др-а пауза да поиграя дота ли WoW ли и пак ...е не сичко е свирене де...понякога просто си играя из грифа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм така по принцип си отделям от 2 до 3 часа но като се зарибя минават 6-7 надявам се всички които са начинаещи като мен никога да не се отказват като се опитат да изсвирят нещо и то ако не се получава да не се отчайват а смело да продалжават с опитите само така ще успеят!

Успех на всички пожелавам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи колко свободно време имам, ако нямам някакви ангажименти за деня - около 10-12 часа (някой път и по 15). Но обикновено под 5 не падат. Програмата ми е следната : първо разгряване с нещо по - сложничко (примерно в момента Сатриани), докато не ми се изморят много пръстите (това става най - вече от характерните за него легато рънове по грифа). Това става за около 30-40 минути, най-много час. После почивам поне 20 минути. После пак сядам и почвам да свиря гами за 30 минути до 1 час. После пак почивка и така цял ден, като редувам различни занимания - примерно 1 час гами, 1 час вадене на песни по слух, един час пеене на неща от учебника по солфеж, 1 час изцяло неща за техника (Сатриани :rolleyes: ) и т.н. Ако нямам много време свиря само гами или някой пасаж от песен на Сатриани. Някои пасажи направиха чудеса за техниката ми - примерно началните licks (не знам как се превежда на български) от солото на Not Of This Earth (говоря за 1.10 - 1.40 от песента), солата от Surfing With The Alien,Rubina's Blue Sky Happiness, Time Machine, в момента работя върху Canon In D на JerryC , там има брутален shred a aз изобщо не мога да свиря толкова бързи арпежи. Аз съм на мнение, че колко бързо напредва човек зависи не само от таланта, но 99% от това колко свири на ДЕН. Примерно имаше един период от около 2 месеца, в който свирих по 12 часа всеки ден и напреднах МНОГО по - бързо от останалото време, когато свирех по 8 часа. Много съм експериментирал с часове за упражнение , (примерно по кое време на деня е най - добре, как да се разделят периодите на свирене и почивките) и мисля че по - добра програма от тази няма. Даже учителя ми казваше че 1 час е много и ми препоръчваше по повече от 30 минути без почивка да не свиря. Мисля си че когато човек свири по МНОГО часове всеки ден, той за час - два достига до границите на възможностите си и успява да прекрачи още малко по - нататък. Ако примерно свиря по 20 минути всеки ден, не само няма да надградя над това, което съм постигнал, но даже ще снижа нивото си сериозно. Естествено в началото не свирех по толкова - първата година - две свирех по 30 - 40 минути на ден, само че после от само себе си часовете се увеличиха. Знам че е лошо да се вманиачавам толкова, но пък ми доставя несравнимо удоволствие да слушам звука който излиза под пръстите ми и да знам че мога да изсвиря толкова много неща, които до преди година - две даже не съм сънувал че ще мога да свиря. Приятно е да видиш, че всичките часове, които си вложил дават резултат :) Айде спирам че тоя пост стана дълъг като "Война и мир"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо разгряване с нещо по - сложничко (примерно в момента Сатриани), докато не ми се изморят много пръстите (това става най - вече от характерните за него легато рънове по грифа)

 

 

Внимавай, това е най-краткият път към тендовагинита.... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.