Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Не мисля, че желанието за свирене идва с по-добър инструмент, а й да има такова то е могновенно, докато не привикнеш с инструмента. Ако не ти идва отвътре да свириш и Gipson/ibanez/Dean за 6000 лв. да ти сложат в ръцете пак няма да свириш, но дано да греша, това е моята гледна точка. :greenangel:

• Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Откакто съм студент много зле - два пъти в седмицата по 2 часа и то таман загрея и трябва да свършвам - въобще от година и половина пълна деградация! :)

@axxess - пич моля те не ми кради подписа - можеш и сам да си измислиш нещо яко! :)

Отговорено
Откакто съм студент много зле - два пъти в седмицата по 2 часа и то таман загрея и трябва да свършвам - въобще от година и половина пълна деградация! :secret:

@axxess - пич моля те не ми кради подписа - можеш и сам да си измислиш нещо яко! :unsure:

ОМГ пич виждам те запърви път сериозно бахти съвпъдъка този подпис съм го използвал и други форуми отдавна :punk_guitar: сори ще го махна тука да не спорим ти си първия тука :) Но сериозно не съм го взимал от тебе :)

Отговорено

Както казват: The More the Meryer :-( Има дни, когато въобще не пипам, а понякога се насъбират повече от 5 чеса

Различно

Отговорено

Според мен час и половина е напълно достатъчно на ден. С необходимите упражнения за загрявка, за трениране на различен вид техники и т.н. Е по-някога ако ти е кеф и имаш повече свободно време сядаш и свириш 3-4 часа. Ама да сядаш всеки ден по 8-9 часа да свириш...... па що за човек трябва да си? Познавам няколко, които твърдят, че практиката им отнема по толкова.

Отговорено

Един час разсвирване на електрическа.

Един час разсвирване на акустична с метални струни.

Един час разсвирване на акустична с найлонови струни.

Един час разсвирване на мандолина.

После записи...

• 3 weeks later...
Отговорено

Ами по 4 часа на ден задължително структурирано свирене. Времето за етюди, учене и трениране на техники, похвати и такива неща и след това вече свирене за кеф. Пускам си някой бекинг трак и се кефя на живота.

Малко вреди на социалния живот сериозното свирене, а при мен той вече почти липсва защото съм и студент, но така сме тия дето късно сме видяли красотата на инструмента(започнах на 17, сега съм на 19 :/ ).

Отговорено

Ами...нз аз съм летяин ученик в края на срок-а...почти съм оформен свиря от както се пребера до вечерта правя някоя др-а пауза да поиграя дота ли WoW ли и пак ...е не сичко е свирене де...понякога просто си играя из грифа ;)

Отговорено

И аз съм така по принцип си отделям от 2 до 3 часа но като се зарибя минават 6-7 надявам се всички които са начинаещи като мен никога да не се отказват като се опитат да изсвирят нещо и то ако не се получава да не се отчайват а смело да продалжават с опитите само така ще успеят!

Успех на всички пожелавам ;)

Отговорено

Зависи колко свободно време имам, ако нямам някакви ангажименти за деня - около 10-12 часа (някой път и по 15). Но обикновено под 5 не падат. Програмата ми е следната : първо разгряване с нещо по - сложничко (примерно в момента Сатриани), докато не ми се изморят много пръстите (това става най - вече от характерните за него легато рънове по грифа). Това става за около 30-40 минути, най-много час. После почивам поне 20 минути. После пак сядам и почвам да свиря гами за 30 минути до 1 час. После пак почивка и така цял ден, като редувам различни занимания - примерно 1 час гами, 1 час вадене на песни по слух, един час пеене на неща от учебника по солфеж, 1 час изцяло неща за техника (Сатриани :rolleyes: ) и т.н. Ако нямам много време свиря само гами или някой пасаж от песен на Сатриани. Някои пасажи направиха чудеса за техниката ми - примерно началните licks (не знам как се превежда на български) от солото на Not Of This Earth (говоря за 1.10 - 1.40 от песента), солата от Surfing With The Alien,Rubina's Blue Sky Happiness, Time Machine, в момента работя върху Canon In D на JerryC , там има брутален shred a aз изобщо не мога да свиря толкова бързи арпежи. Аз съм на мнение, че колко бързо напредва човек зависи не само от таланта, но 99% от това колко свири на ДЕН. Примерно имаше един период от около 2 месеца, в който свирих по 12 часа всеки ден и напреднах МНОГО по - бързо от останалото време, когато свирех по 8 часа. Много съм експериментирал с часове за упражнение , (примерно по кое време на деня е най - добре, как да се разделят периодите на свирене и почивките) и мисля че по - добра програма от тази няма. Даже учителя ми казваше че 1 час е много и ми препоръчваше по повече от 30 минути без почивка да не свиря. Мисля си че когато човек свири по МНОГО часове всеки ден, той за час - два достига до границите на възможностите си и успява да прекрачи още малко по - нататък. Ако примерно свиря по 20 минути всеки ден, не само няма да надградя над това, което съм постигнал, но даже ще снижа нивото си сериозно. Естествено в началото не свирех по толкова - първата година - две свирех по 30 - 40 минути на ден, само че после от само себе си часовете се увеличиха. Знам че е лошо да се вманиачавам толкова, но пък ми доставя несравнимо удоволствие да слушам звука който излиза под пръстите ми и да знам че мога да изсвиря толкова много неща, които до преди година - две даже не съм сънувал че ще мога да свиря. Приятно е да видиш, че всичките часове, които си вложил дават резултат :) Айде спирам че тоя пост стана дълъг като "Война и мир"

Отговорено
първо разгряване с нещо по - сложничко (примерно в момента Сатриани), докато не ми се изморят много пръстите (това става най - вече от характерните за него легато рънове по грифа)

Внимавай, това е най-краткият път към тендовагинита.... :rolleyes: