Wolfheart Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Не знам как са били Дадарио преди(не бях ги ползвал 2-3 години),но сега не са лоши.А ако ги сряваня с GHS,правиш голяма крачка на зад.Точно преди да се върна на Дадарио,бях с GHS. Родих се като сложих Дадариото. Все още отлагам покупката на Елексир ,от отзивите тук ,не мисля че ще бъда разочорован. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Аз съм основно с Д'Аддарио от години и честно казано нямам оплаквания. Не съм късал струна от.... хммм .... може би 1995-та година. Предполагам е въпрос на стил на издевателство над струните. Досега не съм попадал на обикновенни струни (Дадарио, Ърни бал, Ямаха и т.н.), които да не потъмняват за отрицателни бройки - вероятно е въпрос и на потене, влажност на въздуха и други дреболии. Вероятно елексир ще са по-добре в това отношение, ще взема да ги пробвам. Преди известно време забелязах, че бате Сатриани свири с любимите ми D'Addario EXL120, явно не са чак толкова зле тея струни. Колкото и да е маркетингово обвързано едно такова решение, не вярвам един толкова известен китарист да свири с неземни боклуци. Има и друг фактор разбира се - струните му се сменят за всяко участие на основните китари, на тези които ги ползва само за някои парчета се сменят през едно участие. Нормално е струните да се държат добре кратко време - т.е. няколко дни, качествените струни за класическа китара, които се използват за записи и концерти сдават багажа дори още по-бързо. Мен лично не ми пука особено за струните - не ми пречи да свиря и с напълно почернели и омекнали такива. Не мисля, че новите и звънливи струни (честно казано не ме кефи този звънлив звук) особено допринасят за музикалната стройност на това което дрънкам на китарата. Обикновенно ги сменям когато китарата ми е покрита с толкова прах и мръсотия, че вече не мога да я трая и тогава решавам, че е време да сменя струните - тоест 1 - 2 пъти в годината Цитирай
7thString Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Нямам идея защо, но изключително бързо скапвам всички други струни- може би за около седмица потъмняват и т.н., за месец вече са като ръждиви конци- може би е нещо до химия, пот, и други гадости, но откакто ползвам Еликсирчета, тона почва да ми се губи чак след 1-2-3 месеца в зависимост колко свиря, а сегашния комплект са ми от миналата пролет и чак сега почва да се забелва покритието и на места да потъмняват. Така, че за мен няма друг вариант А и като говорим за цена- дори и 30 лв да станат, за тези няколко месеца ще сменя поне 5 комплекта обикновени струни, тей, че цената се избива Цитирай
boreto Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Най-добрия за мен Ърни Бол е 9-46 . От другите размери нямам такива добри впечатления. А напълно вероятно е да не се спазва технологията за съхраняване на струните и от там да идват проблемите. Лошото складиране не е проблем от вчера, при много стоки това води до влошаване на качеството, независещо от изработката. Нищо чудно и при струните да е така. И все пак Д'адарио идват вакумирани и нещо не ми се връзва... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Аз пък не знам дали съм късметлия, но сега вече от около два месеца съм с един комплект D'Addario 11-49 и още се държат много много добре, като по първите три струни даже няма потъмнели места и си звучат добре, като се има предвид, че рядко оставям комплект струни повече от месец и половина на китарата си. Вярно, предишния комплект като че ли по-бързо се скапаха, но те преживяха свирене на живо, което, по мое наблюдение и недоумение, е склонно да скапе чисто нови струни за една вечер... Не знам де, може и да се бъркам. Сега си купих Ърни Бол 11-48, смятам другата седмица да ги сложа, да видим те как ще се представят. От друга страна пък един път сложих Ърни Бол и се скапаха бързо... Общо взето ходи ги разбери всчикте тия струни. Преди време и един комплект Ямаха се държаха много добре Цитирай
Slide Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Днеска се сетих, че имах един стар комплект на Ърни, 9-ки. Старички... На година са, че даже плюс няколко месеца... Реших да ги пробвам как са. Единствено първа и втора струна са леко потъмнели, другите са добре. Тва, което ме дразни, е че 6-та струна звучи така, все едно е от друг комплект... Тоналността е вярна, но .. да не кажа съвсем, ама звука е различен. Цитирай
Xoce Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 (Редактирано) Струните на Д'аддарио не са вакумирани в никакъв случай!!! Фирмата използва технология, при която при запечатването на пакетчето се впръсква някакъв анти-корозионен и запазващ-тона газ (поне така съм чел отзад на найлонката на някои комплекти), което е озадачаващо, защото при едно недобро фабрично навиване на струната, самата тя в повечето случаи прокъсва пакетчето... ...само дано не съм прав, ама тая история със всички марки струни по родните земи почва да ми намирисва на тая с оригиналното кафе Лаваца дето е пакетирано из Бургаските пристанища...(уж вакумирано, пък веднъж е окей, веднъж е кисело та се не трай) ....та кой знае тея стуни в коя източноазиатска фабрика са правени от някой, на който му се плащата 1-2-3 евро цента на 8 часов работен ден и му е през оная работа дали продукта покрива стандарта или не.... ...много ще ми е интересно ако някой съфорумник е пазарил ритейл струни от други страни от източния блок, да сподели как е качеството при тях и дали е имал проблеми със струните...че ей го Солун, на 3 часа път е!!! пък и си имат лицензиран дилър на Корт ПС: ех този правопис...тц тц тц Редактирано Март 12, 2008 от Xoce Цитирай
jocker Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Аз съм с Фендер май Булет беше модела-( 9-42), който оригинално е монтиран на Скуайрите и ми се струва че вече е за смяна, а имам китарата от 2 седмици и не свиря повече от час на ден- възможно ли е или да не вярвам на ушите си ? Цитирай
Icarus Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 ^Скуайърските струни принципно не стават, а и не се знае колко време са висели в магазина, докато вземеш китарата, нищо чудно да са на година, примерно. Не се чуди, ами сменяй. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 +1 фабричните струни на скуаярите не са никакви Фендери ами са някакви китайски боклуци и по-гадни от тях не съм виждал (не че Фендер ми харесват но са доста по добре) Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 ^То какво ли вече не е китайски боклук.. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Март 13, 2008 Отговорено Март 13, 2008 Здравейте, здравейте, аз съм Васко от Акустика :hysterical: (Надявам се, че помните тази радио реклама) И аз да се изходя по темата. Като си купувах струни Д'адарио от БГ и бяха с променливо качество - веднъж добре, веднъж - зле. Дори бях поръчал Д'адарио Хром струните от ВисиАртс и дойдоха от Германия уж, ама бяха разпечатани и крайно ръждясали. Което определено не ме изкефи Сега си купувам струните от ГитарЦентър-а в квартала и има осезаема разлика - не съм имал кофти попадение...Дали струните, които отиват към БГ висят много по складове преди това, и после в магазините, дали е нещо друго - не знам. Но разлика определено ИМА. Чувал съм, че някои струни се комплектоват в БГ, но нямам достоверна информация. Това става при официалните представители на някоя марка - пращат им макари със отделните струни и опаковки, а в БГ става нарязването и опаковането. Съответно, ако това е така - обяснява всичко, относно грешките и качеството - много добре знаем, че понятието "качествен контрол" в България не съществува. Изв(р)од - на струните нищо си им няма в световен мащаб, проблема е в нашия телевизор Амчи тва е от мен - аз съм вашата леля Поздрави, Петър Цитирай
spongebob Отговорено Март 13, 2008 Отговорено Март 13, 2008 ^добре,че не ти знаят телефона там....може ли такова нещо .... Та мисля,че може да се разбули мита за струните,как тукашните били занзибарски,пък НА ЗАПАД(те тва ни е любимо) щатски.Имам един приятел дето все повтаряше "бе кво е тва струни за 10 лева,тва не може да са струни".Ми може,те и 10 не са,по-малко са.Най-вероятната причина новите струни,които си купувате да са кофти,е да не са нови.Явно трябва да им слагат срок на годност За съжаление струните не са като виното-колкото повече киснат в мазета и долапи-толкова по-добре. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 13, 2008 Отговорено Март 13, 2008 (Редактирано) да не би Форсинг Райс докато са нови да ги дават под наем на металисти за един концерт и после да ги продават Редактирано Март 13, 2008 от Overdrive Цитирай
Slide Отговорено Март 13, 2008 Отговорено Март 13, 2008 да не би Форсинг Райс докато са нови да ги дават под наем на металисти за един концерт и после да ги продават Хаха. Е те така струните ще са сигнечър на някой (не)виден български виртуоз и цената им ще е по-висока. Цитирай
Recommended Posts