Jump to content
Българският форум за музиканти

Май има нещо гнило в Д'Аддарио напоследък


preIbanez

Recommended Posts

Не знам как са били Дадарио преди(не бях ги ползвал 2-3 години),но сега не са лоши.А ако ги сряваня с GHS,правиш голяма крачка на зад.Точно преди да се върна на Дадарио,бях с GHS.

Родих се като сложих Дадариото.

Все още отлагам покупката на Елексир :) ,от отзивите тук ,не мисля че ще бъда разочорован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз съм основно с Д'Аддарио от години и честно казано нямам оплаквания. Не съм късал струна от.... хммм .... може би 1995-та година. Предполагам е въпрос на стил на издевателство над струните. Досега не съм попадал на обикновенни струни (Дадарио, Ърни бал, Ямаха и т.н.), които да не потъмняват за отрицателни бройки - вероятно е въпрос и на потене, влажност на въздуха и други дреболии. Вероятно елексир ще са по-добре в това отношение, ще взема да ги пробвам.

 

Преди известно време забелязах, че бате Сатриани свири с любимите ми D'Addario EXL120, явно не са чак толкова зле тея струни. Колкото и да е маркетингово обвързано едно такова решение, не вярвам един толкова известен китарист да свири с неземни боклуци. Има и друг фактор разбира се - струните му се сменят за всяко участие на основните китари, на тези които ги ползва само за някои парчета се сменят през едно участие. Нормално е струните да се държат добре кратко време - т.е. няколко дни, качествените струни за класическа китара, които се използват за записи и концерти сдават багажа дори още по-бързо.

 

Мен лично не ми пука особено за струните - не ми пречи да свиря и с напълно почернели и омекнали такива. Не мисля, че новите и звънливи струни (честно казано не ме кефи този звънлив звук) особено допринасят за музикалната стройност на това което дрънкам на китарата. Обикновенно ги сменям когато китарата ми е покрита с толкова прах и мръсотия, че вече не мога да я трая и тогава решавам, че е време да сменя струните - тоест 1 - 2 пъти в годината :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея защо, но изключително бързо скапвам всички други струни- може би за около седмица потъмняват и т.н., за месец вече са като ръждиви конци- може би е нещо до химия, пот, и други гадости, но откакто ползвам Еликсирчета, тона почва да ми се губи чак след 1-2-3 месеца в зависимост колко свиря, а сегашния комплект са ми от миналата пролет и чак сега почва да се забелва покритието и на места да потъмняват. Така, че за мен няма друг вариант :) А и като говорим за цена- дори и 30 лв да станат, за тези няколко месеца ще сменя поне 5 комплекта обикновени струни, тей, че цената се избива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добрия за мен Ърни Бол е 9-46 . От другите размери нямам такива добри впечатления. А напълно вероятно е да не се спазва технологията за съхраняване на струните и от там да идват проблемите. Лошото складиране не е проблем от вчера, при много стоки това води до влошаване на качеството, независещо от изработката. Нищо чудно и при струните да е така. И все пак Д'адарио идват вакумирани и нещо не ми се връзва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не знам дали съм късметлия, но сега вече от около два месеца съм с един комплект D'Addario 11-49 и още се държат много много добре, като по първите три струни даже няма потъмнели места и си звучат добре, като се има предвид, че рядко оставям комплект струни повече от месец и половина на китарата си.

 

Вярно, предишния комплект като че ли по-бързо се скапаха, но те преживяха свирене на живо, което, по мое наблюдение и недоумение, е склонно да скапе чисто нови струни за една вечер... Не знам де, може и да се бъркам.

 

Сега си купих Ърни Бол 11-48, смятам другата седмица да ги сложа, да видим те как ще се представят. От друга страна пък един път сложих Ърни Бол и се скапаха бързо...

 

Общо взето ходи ги разбери всчикте тия струни. Преди време и един комплект Ямаха се държаха много добре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска се сетих, че имах един стар комплект на Ърни, 9-ки. Старички... На година са, че даже плюс няколко месеца...

 

Реших да ги пробвам как са. Единствено първа и втора струна са леко потъмнели, другите са добре. Тва, което ме дразни, е че 6-та струна звучи така, все едно е от друг комплект... Тоналността е вярна, но .. да не кажа съвсем, ама звука е различен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните на Д'аддарио не са вакумирани в никакъв случай!!! Фирмата използва технология, при която при запечатването на пакетчето се впръсква някакъв анти-корозионен и запазващ-тона газ (поне така съм чел отзад на найлонката на някои комплекти), което е озадачаващо, защото при едно недобро фабрично навиване на струната, самата тя в повечето случаи прокъсва пакетчето...

 

...само дано не съм прав, ама тая история със всички марки струни по родните земи почва да ми намирисва на тая с оригиналното кафе Лаваца дето е пакетирано из Бургаските пристанища...(уж вакумирано, пък веднъж е окей, веднъж е кисело та се не трай) :)....та кой знае тея стуни в коя източноазиатска фабрика са правени от някой, на който му се плащата 1-2-3 евро цента на 8 часов работен ден и му е през оная работа дали продукта покрива стандарта или не....

 

...много ще ми е интересно ако някой съфорумник е пазарил ритейл струни от други страни от източния блок, да сподели как е качеството при тях и дали е имал проблеми със струните...че ей го Солун, на 3 часа път е!!! :) пък и си имат лицензиран дилър на Корт :)

 

ПС: ех този правопис...тц тц тц :D

Редактирано от Xoce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Фендер май Булет беше модела-( 9-42), който оригинално е монтиран на Скуайрите и ми се струва че вече е за смяна, а имам китарата от 2 седмици и не свиря повече от час на ден- възможно ли е или да не вярвам на ушите си ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Скуайърските струни принципно не стават, а и не се знае колко време са висели в магазина, докато вземеш китарата, нищо чудно да са на година, примерно. Не се чуди, ами сменяй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 фабричните струни на скуаярите не са никакви Фендери ами са някакви китайски боклуци и по-гадни от тях не съм виждал (не че Фендер ми харесват но са доста по добре)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, здравейте, аз съм Васко от Акустика ;):topicsux::hysterical: :hysterical: (Надявам се, че помните тази радио реклама)

 

И аз да се изходя по темата.

 

Като си купувах струни Д'адарио от БГ и бяха с променливо качество - веднъж добре, веднъж - зле. Дори бях поръчал Д'адарио Хром струните от ВисиАртс и дойдоха от Германия уж, ама бяха разпечатани и крайно ръждясали. Което определено не ме изкефи :)

 

Сега си купувам струните от ГитарЦентър-а в квартала и има осезаема разлика - не съм имал кофти попадение...Дали струните, които отиват към БГ висят много по складове преди това, и после в магазините, дали е нещо друго - не знам. Но разлика определено ИМА. Чувал съм, че някои струни се комплектоват в БГ, но нямам достоверна информация. Това става при официалните представители на някоя марка - пращат им макари със отделните струни и опаковки, а в БГ става нарязването и опаковането. Съответно, ако това е така - обяснява всичко, относно грешките и качеството - много добре знаем, че понятието "качествен контрол" в България не съществува.

 

Изв(р)од - на струните нищо си им няма в световен мащаб, проблема е в нашия телевизор ;)

 

Амчи тва е от мен - аз съм вашата леля ;)

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^добре,че не ти знаят телефона там....може ли такова нещо ;) ....

Та мисля,че може да се разбули мита за струните,как тукашните били занзибарски,пък НА ЗАПАД(те тва ни е любимо) щатски.Имам един приятел дето все повтаряше "бе кво е тва струни за 10 лева,тва не може да са струни".Ми може,те и 10 не са,по-малко са.Най-вероятната причина новите струни,които си купувате да са кофти,е да не са нови.Явно трябва да им слагат срок на годност ;)За съжаление струните не са като виното-колкото повече киснат в мазета и долапи-толкова по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не би Форсинг Райс докато са нови да ги дават под наем на металисти за един концерт и после да ги продават :no:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не би Форсинг Райс докато са нови да ги дават под наем на металисти за един концерт и после да ги продават ;)

 

Хаха. Е те така струните ще са сигнечър на някой (не)виден български виртуоз и цената им ще е по-висока. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.