preIbanez Публикувано Декември 10, 2007 Публикувано Декември 10, 2007 (Редактирано) ....Не знам дали си внушавам или наистина има нещо гнило...но последните два комплекта Д'Аддарио които купувам ми изглаждат различно.... ...топчетата са боядисани странно... ...тъй като ползвам марката от години не мога да не отбележа че едно време боята беще плътна...ярка и не се белеше...а на тия комплекти са като боядисани с водни боички...някакъв блед измъчен отенък дето едвам се познава кой цвят е точно...и се бели невероятно лесно...разлика в звука не мога да доловя обаче нямам и стар комплект за сравнение...на късане май е същата работа...обаче това което ме притеснява ако са занижили качеството на боядисване на топчетата...логично е да са занижили качеството като цяло...и се чудя същите ли Д'Аддарио купувам като едно време или вече са станали боклук.... ..и дали не е време да сменя марката...който има същите притеснения и наблюдения нека драсне някой ред по темата... Редактирано Декември 10, 2007 от preIbanez Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 мм не знам - последния път когато си купих им се кефих час-два на звука, след 2 дни нямаха нищо общо, а за 2 седмици съвсем умряха - от тогава насам съм с еликсир и още не съм ги сменял Цитирай
edgecrusher Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 (Редактирано) D'Addario sucks ass от край време. Правих опити да ги позвам преди години и винаги късах поне една струна в рамките на първия месец, независимо колко свиря. Тогава нямаше голям избор и минах на S.I.T. които в това отношение бяха ОК. Днешно време съм твърдо с Ernie Ball и нямам никакви оплаквания. Имам 7 китари и всичките са с такива струни. Редактирано Декември 11, 2007 от edgecrusher Цитирай
shadow Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Определено има нещо много гнило в д'дарио. Никак не съм доволен. Препоръчвам ти еликсир-определено много издръжливи струни! Ползвам един комлект от 3-4 месеца и може би са си изгубили част от звъненето като нови, но не много. За сравнение обикновените струни след толко време са за изхвърляне. И звучат като shit Цитирай
Manolev Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Пичове, много сте прави. Скоро си купих Д'Дарио 10, а преди това бях с едни прекрасни струни(Дийн Маркли), При слагането флойдът ми се отпусна, което лично мен ме изненада, все пак свиря с 10ятки от доста време насам.(свиря в Ми бемол). Както и да е. Настройх китарата, започнах да свиря, видяха ми се прекалено коравички, а бе - все едно свириш на бг струни и свириш с 13ски. ----- Съветвам ви да не си купувате повече от българските, защото са пълен х*й! Аз им бях фен, свирих само с такива, ама уви, вече не. Според мен от българския пазар си струват единствено Дийн Маркли, а за кънтри китара - ърнибол фосфорен бронз и то ако попаднеш на бройка. Мир! Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 11, 2007 Автор Отговорено Декември 11, 2007 ...за Еексира чувам само хубави работи...може би следващата партида ще зарежа Д'Аддарио наистина... Цитирай
AXE Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Аве пичове, само аз ли не правя особена разлика между струните за 10ина кинта!? Цитирай
LOE Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 звукът опделено им се е влошил доста за последната година и половина, инъче си вършат работа Цитирай
PRIMO Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Аве пичове, само аз ли не правя особена разлика между струните за 10ина кинта!? и аз не правя Форумът го чета на ден по около час, има полезни неща, но понякога се издребнява според мен Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Кофти са новите.Кобра от 6 кинта са по-издържливи. Цитирай
PlamenM Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Пичове, много сте прави. Скоро си купих Д'Дарио 10, а преди това бях с едни прекрасни струни(Дийн Маркли), При слагането флойдът ми се отпусна, което лично мен ме изненада, все пак свиря с 10ятки от доста време насам.(свиря в Ми бемол). Както и да е. Настройх китарата, започнах да свиря, видяха ми се прекалено коравички, а бе - все едно свириш на бг струни и свириш с 13ски. ----- Съветвам ви да не си купувате повече от българските, защото са пълен х*й! Аз им бях фен, свирих само с такива, ама уви, вече не. Според мен от българския пазар си струват единствено Дийн Маркли, а за кънтри китара - ърнибол фосфорен бронз и то ако попаднеш на бройка. Мир! Винаги съм свирил с Д'Адарио - много я уважавам тази марка, особено 0.11ките - най-добре ми пасват. И да Д'Адарио са малко по твърди от другите марки като усещане. ООбаче в последно време не съм доволен - много бързо отива звукът, губи се блясък и тн. Може и да си внушавам, но вече трети комплект закупен в USA,отива за нула време. Не ми е толкова за струните , колкото ми е безумно досадно да сменям струни. Имах еликсир на акустичната , звучаха много добре, и може би ще се преориентирам към тази марка. Или Томастик... П.С на класическата минах от Адарио към Саварез - препоръчвам горещо... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Д'Аддарио също имат модел с покритие, но също доста по-скъпи. Предполагам са много по-добре от тези "стандартните". За мен Еликсира са най-добрите струни към момента и със сигурност оправдават по-високата си цена! Респект! Цитирай
cold Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Явно всички сме на 1 и също мнение за качеството на Д'Адарио. На 2 поредни комплекта късам 4 та струна, а флойд нямам. След това пробвах дънлоп зак сигнатурата - доста по добре. За съжаление зачезнаха нещо от пазара. Може би и аз трябва да тествам еликсир - но тук къде се продават изобщо ? ( освен от съфорумника ) п.с не че имам против да си купя от него Цитирай
DeathZone Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 (Редактирано) Здравейте, аз пък съм много доволен от "наливните" 10-ки, които се продават в Райзинга. Свиря повече от година с такива и направо ги обожавам. За мен са страхотни струни, имат хубав звук и макар за седмица да ги амортизирам не бих сменил марката. Поздрави! Редактирано Декември 11, 2007 от DeathZone Цитирай
Smokejack Отговорено Декември 11, 2007 Отговорено Декември 11, 2007 Здравейте,аз пък съм много доволен от "наливните" 10-ки, които се продават в Райзинга. Свиря повече от година с такива и направо ги обожавам. За мен са страхотни струни, имат хубав звук и макар за седмица да ги амортизирам не бих сменил марката. Поздрави! И аз така,екстра са Цитирай
Recommended Posts