the_gorer Публикувано Декември 4, 2007 Публикувано Декември 4, 2007 Рекох да заредя малко дреболии за китарата - струни, перца, ала-бала и минах през музикалния магазин в моя град. Естествено, покрай покупката на дреболиите поразгледах и за чаркове и по-специално за ключове - нали си търся с 8 милиметра основа. В магазина имаше само един вид ключове - на не особено реномираната фирма Stagg. Комплектът за едноредна глава беше 52 лева!!! :( :( Естествено, тези ключове на Stagg бяха Стратокастерски стандарт - 10 милиметра основи и не ми вършеха работа, но вярвам сте се досетили, че дори и да бяха от моя размер, едва ли щях да дам 52 лева. То и за струните докато давах парите ми идваше да си опра патлака в челото и, уверен в правотата на действията си, смело да дръпна спусъка. Е*ало си е майката и цифромания! Аз ли съм назад с цените или момчетата в магазина са подходили оптимистично като са сложили такава цена? Защо си мисля, че фендерските ключове са по 30-35 лева? На Stagg ключовете по-класни ли се водят? Редно ли е да им се искат толкова кинти? Напълно е възможно аз самият да не съм информиран относно тези цени и те да са съвсем нормални, та затова питам как е по Софията. И междудругото: някой знае ли дали някъде в София се продават ключове с размера, който търся аз (8 милиметра)? Без "Капъша" или както се казва там. РФ сигурно предлагат само Стратокастерски (10мм)? Или имат и за други видове китари с 8мм? Мерси. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Инфлация,баце,сичко иска да папа и не само..по колко комплекта ключове продават дневно?Тъпото е че в Европейските магазини е по-евтино за някои неща.. Цитирай
TONY Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 тази тема , не е ли за говорилнята? Защо отписваш Капъша? - има там разни каталози, най вече неща на марката Бостън, които не са никак зле, и е вярно, че се чака (опит от поръчка на "специален" (разбирай нестандартен) капсулован женски жак - черен за черния ми Реб Бич) - примерно месец (аз даже съм доволен, защото такъв жак, я се опитай да намериш - поне, като търсех нямаше никъде). никакви проблеми с него. Иначе в РФ - фул от стока, и е възможно да имат и 8 мм. Естествено 52 лв за Стаг - трябва да те ... да кажем културно дъ мед бъчър. остави цената - но е съмнително дали държат строй. За струни - Бейби Томас, отвреме на време пуска някакви много добри оферти. Казвам го имайки вредвид ,че е глупаво за струни и ключове да биеш път до тук. Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 4, 2007 Автор Отговорено Декември 4, 2007 Пуснах темата тук, защото тук влизат повече хора, които купуват китарни части за проектите си. Обикновеният китарджия рядко купува ключове, докато лютиерите и любителите китаростроители - редовно. Затова тук е по-вероятно да получа адекватен ОН-топик отговор. Ако модовете преценят, моля да преместят темата. Поне ми се изясни официално, че 52 лева за Stagg е множко. То не, че е далеч от акъла де. А колко в действителност струват по софийските магазини? Става въпрос за всякакви ключове - Stagg, Fender, каквито има. Затова всъщност пускам темата - защото скоро ще пазарувам и ме интересува това инфо. Отписвам "Капъша", защото чувам само по-скоро обезнадеждаващи отзиви - бавно ставало, мудно ставало, с месеци се чакало (някой ми разказа из а случай, проточил се над половин година)... Правих опити да се свържа с магазина, но незнайно защо ми вдигаше само секретар. Пък и е трудно да капарирам от дистанция - не съм от София. По-добре ми е да поръчам стоката от някой, който я вече има в наличност, тук, в България, и да си я платя като пристигне в нас (чувал съм, че РФ практикуват пращане по куриери). Цитирай
Dikata Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 аз пьк купувам редовно разни хави от капьша и сьм доволвн от него.и тои си бачка с куриери и няма издьнки.това ,че се чак Цитирай
Dikata Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 оффф,извинявам се ,обьрка се нещо... та исках да кажа,че е нормално да се чака за някои неща.и в щатските саитове някои пьт няма всичко на склад и чакам... а 52 лв за ключове стаг-нямам думи. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Ми-02/9800830-РФ-звъниш и ти казват какво има в наличност. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 E, в РФ не изборът на аксесоари е значително по-малък, и някои неща можеш да вземеш веднага, но ако имаш малко по-специфични искания, най-вероятно никога няма да ти докарат стоката, която ти трябва.... Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 4, 2007 Автор Отговорено Декември 4, 2007 E, в РФ не изборът на аксесоари е значително по-малък, и някои неща можеш да вземеш веднага, но ако имаш малко по-специфични искания, най-вероятно никога няма да ти докарат стоката, която ти трябва.... Мисля, че си прав, защото съм говорил с момчетата от РФ, не помня за какво ставаше дума, но ми казаха, че не може да го доставят по поръчка. Това с поръчките било то от този или онзи магазин явно не върви. Остава да разчитам да го имат в наличност. Аз затова и попитах дали някой е виждал по софийските магазини да се продават такъв размер ключове и, ако да - къде точно. Дано да се появи съфорумец, който знае нещо по въпроса. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Капъша мисля, че ще ти докара... Иначе в наличност - не съм мяркал.. Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 какъв е тоя ужас бе миналото лято си купих комплект ключове от споменатата от Тони марка Бостън по 4лв (24лева комплекта!!!), няколко седмици след това станаха по 5, после по 6 а сега???? Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 4, 2007 Автор Отговорено Декември 4, 2007 Не знам, цените растат, а това може само да ни дразни. То и насъщният хляб от Нова година скача с 20%, та ключовете и бриджовете ли няма да скочат? Цитирай
vurbito Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Не знам, цените растат, а това може само да ни дразни.То и насъщният хляб от Нова година скача с 20%, та ключовете и бриджовете ли няма да скочат? аааа офф: влизането в еврейския съюз само пречи не им щем цените с нищо не помагат може би единственото хубаво нещо след еу е дистрибуцията на ESP ама дайнакорд са несериозници и не може да се поръча от тях ако нямат нещо он: еми какво се очаква сега остава ключове bcrich да са 5 за левче и пародията е пълна Цитирай
vlex Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 /офф ^-Брато, ти се изказа подготвен, честно Поздрави, Влад Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 5, 2007 Отговорено Декември 5, 2007 E, в РФ не изборът на аксесоари е значително по-малък, и някои неща можеш да вземеш веднага, но ако имаш малко по-специфични искания, най-вероятно никога няма да ти докарат стоката, която ти трябва.... Мисля, че си прав, защото съм говорил с момчетата от РФ, не помня за какво ставаше дума, но ми казаха, че не може да го доставят по поръчка. Това с поръчките било то от този или онзи магазин явно не върви. Остава да разчитам да го имат в наличност. Аз затова и попитах дали някой е виждал по софийските магазини да се продават такъв размер ключове и, ако да - къде точно. Дано да се появи съфорумец, който знае нещо по въпроса. В РФ има такъв размер Уилкинсън,гибсънски-50лв са.Може и фендерски да има,не знам. Цитирай
Recommended Posts