Jump to content
Българският форум за музиканти

Behringer Vs Squier


zeratuL_x

Behringer vs Squier  

101 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

От squier do squirer има разлика от небето до земята. Просто различното производство е с различно качество. Да не говорим че първите скуаери произведени в Япония са си чист американ стратокастер - с разлика в положението на болчетата

на платката.:)

 

Аз лично съм имал кореиски - 91 година някъде беше. Никак не беше лоша китара.

 

За берингер няма какво да се говори , защото няма и какво да се каже...

Редактирано от cold
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бехрингер са изцяло за начинаещи затова имат само един клас - най-най-ниския

нямат опит в тази сфера, а и не се стараят да правят свясни копия а просто супер евтини китари, за паковете им .

не мисля че някой би си взел бехрингер освен ако просто няма опит и е глупаво някой да твърди че бехрингера му е хубав

просто защото не е пробвал нещо друго

 

относно squier аз почнах с такава

звукът наистина не е кой знае какъв но относно самата изработка е идеална и почти бях сигурен че не отступва кой знае на фендерската, но случайно свалих пикгарда и бях доста изумен когато видях че там боята е на капки и нямаше лак.

но за 400 лв такъв проблем е незначителен според мен получаваш това което си платил

ако squier са нисък клас китари то бехрингер са най на дъното на звук и качество

лично мнение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Washburn за мене са си най-добрите китари за начинаещи :rolleyes:

Иначе гласувах за Скуайър, защото съм свирил на такава, но Washburn са много по-добри от Скуайър. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Squier!!! Не знам баща ми от къде я намери тази китара в Англия,но съм изключително доволен и също толкова благодарен :rolleyes: . Грифа ми е супер удобен, разтройва рядко и след един сносен ъпгрейд ( потенциометрите обезателно и евентуално някой друг адаптер) мисля,че стане супер. От към забележки мога да кажа,че пружините на тремолото са много стегнати,но аз рядко го ползвам и съм свикнал.

Редактирано от Rock Forever
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Behringerр защото освен китара можеш да си купиш и ефекти и миксер и т.н. Пък и са немски!!!

Иначе - сериозно - и двете са си зле.Скуаиър имат по-скъпи и по-добри китарки, ама пак са си зле....Евтиното си е евтино както и да го въртиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига плюйте бер. ве,много са си хубави китарите стига да ги пазиш.На мене нито ми превъртат ключовете,нито ми се разтройва китарата след ползване на тремолото(а аз доста го използвам някой път и само за лиготий),нито ми се лющат точките.Просто някой китари ги праят фалшиви и затова се получават такива работи.На мене преди 4 дена ми отиде тремолото и ония ден като си я зех ми казаха че са го направили не както трябва,в последствие и резбата и сичко беше отишло.Сичко е въпрос на късмет при копуване на евтина китара...А колкото до евтините скуеари за мене поне никва разлика с берингър(говоря като гриф,цвят ако щете и т.н).Затпва нема да гласувам за нито 1то нито другото.Оставам си на мнение че сичко е на късмет.

 

Добре де, хайде направи едно записче на тоя твоя прословут берингер, където китарата е настроена, свириш няколко пълни акорда(на всички струни), след това правиш 5-6 яки извивки, след това няколко пъти използваш агресивно тремолото, и след това пак изсвирваш първоначалните акорди.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Behringerр ............... Пък и са немски!!!

немски са колкото tcm са немски - немска е фирмата но се правят някъде из жълтите страни

само от ефктите има това-онова читаво но съм чувал че са с някакво странно запояване което не може да се ремонтира и запоява с поялник - счупи ли се - край

айде навит съм някой който си хвали бехрингера да запише нещо и аз ще запиша същото със моя скуиер - няколко акорда стигат и звука ще си каже че няма смисъл да сравняваме :rolleyes:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно,че squier са по-добри, и то много,от берингер.то това не е китара,а скуаяра поне има нещо общо с инструмент!аз сьм виждал в раизинг форсе много прилични за цената си.

1999 бях басист,та си бях купил мнооого рядко срещан squier bullet бас от 1983 год.това нещо звучеше убииствено!!!

още не мога да си простя ,че го продадох за смешни пари на една мацка от Гьрция.

е ,сега наи-евтините скуаяри са маааалко по други,ама...абе идеални са за начинаещ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм и на Скуаиър,Стагг и Беринджър от един ценови клас (малко над 200 лв),страт модел.Скуаиъра звучеше гадно,Стагг-а още повече,а берингера в сравнение с другите две изобщо не е китара.Определено Скуаиъра е по-добрия избор както от към звук така и от към изработка и удобство.Адаптерите на Беринджера са под всякаква критика.Дори при малко драйв започва да микрофонира,шуми адски много и звучи доста гадно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си зема нов компюттър ся след зимата обещавам да напрая.На този нестава щото има малко рам,ХД е малък ваобще нема изисквания за програма.Така че като си зема нова щи напрая немаш проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скуаиър са отвратителни китари(имам пред вид новите,не тези от 80те),а Беринджър въобще пък не са китари.А това с агресивните бендове и сериозната употреба на тремолото при което китарата остава настроена си е научна фантастика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Стандарт Фат и съм много доволен! Дървенията му е добра, грифът е мн удобен и тремолото е ОК ( twin-pivot ). :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си зема нов компюттър ся след зимата обещавам да напрая.На този нестава щото има малко рам,ХД е малък ваобще нема изисквания за програма.Така че като си зема нова щи напрая немаш проблем.

 

Не думaй ! Може би и звукова карта нямаш даже... Запис, като този, за който говорим може да се направи и на Pentium 120MHz със 16MB RAM и Sound Blaster 16. Надявам се, не използваш 80386 без 80387(копроцесор), със 2MB RAM и 256KB VGA видео карта(някъде от 1989г.), и не гледаш форума през DOS текстов браузър :surprise: .

 

Ако пък е така - мога да ти препоръчам една фирмичка, където можеш много евтино да се сдобиеш поне със Pentium 3 на 766 МHz, и AC97 аудио....

 

Ако пък съвсем нямаш възможност.. дай, ще те снимаме с една уеб-камера, и ще те публикуваме във форума. ТОку виж излязъл някакъв страшен дзвер тоя беринджър....

 

 

Иначе за китарите - Скуаер е евтина и не особено добра китара, докато Беринджър е сравним със старите кремонки(като изключим това, че вади по-добър вид). Дори мога да се обзаложа, че онези кремонки с хъмбъкерите биха държали строй доста по-надеждно.....

 

Иначе скъпите скуаери не са чак-толкова лоши... даже има и сравнително приятни..

 

 

Абе Washburn за мене са си най-добрите китари за начинаещи :)

Иначе гласувах за Скуайър, защото съм свирил на такава, но Washburn са много по-добри от Скуайър. ;)

 

Разбрахме, че имаш Washburn, който ти харесва. Не прекалявай с хвалебствията обаче. И това е китара като китара, и то не особено добра. Не забравяй, че китарата имаше малки проблеми, преди преподавателят ти да я "пипне", и имаше цяла тема за това.

 

Това е, все едно аз да казвам, че пълдин са перфектни китари за начинаещи, понеже моя пълдин, на който съм му сменил почти всичко(а като го взех от един човек на улицата беше пълна трагедия), много ми харесва, и ми е много удобен....

 

Добре е човек да е хващал повечко китари, преди да говори общи неща...

А и това, че на теб определена китара ти е много удобна, не значи, че на мен, примерно ще ми е супер - удобна.. сещаш се...

 

Иначе съм съгласен, че Washburn са китари, които не са от дъното, ами са по-прилични. Но да кажем, че са непременно по-добри от Squier, пак си е малко лицемерие. Да, твоята може и да е по-добра от най-евтиния скуаер, но дали е по-добра от най-скъпия скуаер... не мисля...

 

 

Нека всеки, който дава мнение по темата, да казва от колко време свири. Това има голямо значение.

Не може човек, който още си навива целите струни на ключовете, знае 5 акорда на китарата, и почти не прави извивки, защото още го болят пръстите, да дава компетентни мнения за китари, и да обяснява коя колко се разстройва, и коя държи строй, при положение, че е свирил главно на една единствена, и то не с необходимата техника на свирене, която да доведе до сериозни разстройвания.

 

И аз преди години, като си взех първата кремона(която беше учудващо добре сетъпната - прав гриф, свестни позиции, ниски струни, лъскав бридж, който не късаше струните... нещо рядко срещано при онези китари), и много си я харесвах, но сега ми е пределно ясно, че звука и е близо(макар, като се замисля, може и да звучеше малко по-добре) до днешните евтинийки, а външния и вид е ужасен и до днес, и си седи безучастно в един ъгъл.. може би един ден, като я пребоядисам, ще я подаря на някой фен.... Та с течение на времето разбрах, че не е нищо особено... този процес се случва при всички, които свирят известно време...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.