Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2014 Отговорено Юни 14, 2014 Супер изглежда! Остава и да свири... 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 14, 2014 Отговорено Юни 14, 2014 Изглежда наистина много приятно, особено за домашна изработка. Какво е говорителчето, което си ползвал? Цитирай
Angel Nikolov Отговорено Юни 17, 2014 Отговорено Юни 17, 2014 Говорителчето е благоевградско - ВК07212, с доста широк честотен обхват 80 - 16 000 Hz. Мощност 10W с доста масивен магнит, което прави цялата конструкция малко по-тежка. Имах и други два китайски с мощност от по 3W, които бяха по-леки, но звука не ми харесваше. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 18, 2014 Отговорено Юни 18, 2014 За подобни преносими приложения е най-добре, ако се намери специализирано говорителче с много голяма чувствителност (примерно над 92-95dB). Така се постига голяма гръмкост и при малки мощности. Цитирай
Angel Nikolov Отговорено Февруари 3, 2015 Отговорено Февруари 3, 2015 Ето и примерен дизайн от мен: ето и ПДФ-а със схемата и платката: Цък ПС: Платката е ready to transfer. Важно е при принтирането да се принтира на 100% Zoom !!! за да не се променят разстоянията между отворите. За това как да си направите платка сам вижте тук: Цък Няколко думи. Сегашната версия на платката може да работи както на батерия, така и на адаптер. При работа на адаптер не се хаби ток от батерията. Схемата няма ключе он-офф защото тя тръгва или когато се вкара жака на китарата при работа с батерия, или при включване при работа на батерия. Има защита от обръщане на + и - в захранването. На платката има отвори за изход за говорител, ако се вгражда в малка кутийка (ала кубе) и изход на букса за захранване на външна колона. Когато се пусне на външна колона се прекъсва връзката с говорителчето което е в колоната. Колеги, Някой има ли платката готова за печат. Линка от този пост на Nikifena е повреден. Моля някой да я качи! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 3, 2015 Отговорено Февруари 3, 2015 (Редактирано) Здрасти! Още ли го мъчиш това усилвателче мъничко . Предполагам помниш развитието на тази тема: http://forum.muzikant.org/topic/162999-little-rebel-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE/page-3?do=findComment&comment=857320 Моята препоръка е, да пробваш дискретен вариант. Ако те интересува, мога да ти пратя схеми. Редактирано Февруари 3, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
Angel Nikolov Отговорено Февруари 3, 2015 Отговорено Февруари 3, 2015 Да помня развитието на темата. Направих little rebel преди да пусна темата. Май първо трябваше да питам после да правя. Сега ми остава малко по кутията да поработя и ще е завършен. Иначе да, дискретния вариант ми допада. Трябва да го захвана. Ще съм благодарен ако качиш схемата. В конкретния случай платката на mini amp ми трябва за приятел. Не мисля пак да го правя. Имах я, но сега не я намирам. Благодаря предварително! Цитирай
Recommended Posts