preIbanez Публикувано Ноември 27, 2007 Публикувано Ноември 27, 2007 ...най-накрая се сдобих с професионален усилвател (ГАРЛАНД)...но до този момент нокога не ми се е налагало да ползвам FX loop и нещо не мога да настроя като хората двете машини за да работят заедно...значи от GT8 искам да ползвам само Ривърба, Хоруса, Дилея, FX1 и евентуално Компресора...всички други симулации на ампове,кабинети,драйвове са изключени тотално...не съм забравил да включа на режим "стак FX loop" от аутпут селекта...ама ми дава много ниски нива на звука и ефектите звучат като на зле настроен зоом505 без каквато и да е дълбочина и изразителност...ясно е че проблема е в мен...обаче се чудя къде бъркам... ... Цитирай
synchu Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 Настройката на аутпута на "стак..." касае къде ръгаш изхода на самия GT8 само че проблема в случая е във входа на ГТ8, който е за инструмент, а от FX Send-a на амп излиза линейно ниво. Начина на свързване, който е подходящ за GT3/GT5/GT6/GT8 e т.нар. 4 cable method, който е описан по-подробно тук -> http://forum.thestompbox.net/showthread.php?t=4632 Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Отговорено Ноември 27, 2007 ...мерси за инфото...а дали е голяма беда...и ще ми се смеят ли хората ако връзвам по семплата схема : китара-ГТ8-ГАРЛАНД... Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 Ако смяташ да ползваш драйвовете на БОСС-а,не само ще ти се смеят ами и на бой ще ти скочат.Ако пък включиш модулационни ефекти преди драйва на усилвателя сам ще искаш да си теглиш ножа.Във ФХ луупа е най-добрия вариант затова продължавай да "ръчкаш" докато стане. Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 27, 2007 Автор Отговорено Ноември 27, 2007 ...еее...не съм чак толкова бос по темата...тия драйвове хич не са ми притрябвали...по-добре от Гарландския драйв здраве му кажи...само хоруси, дилеи и т.н. ефекти ме интересуват... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 Давай го в FX луупа , иначе кофти . Пък и той няма ли врътка за нивото ? Опитай се да му подадеш възможно най-близък до 0 сигнал и също такъв да изкараш . Тогава няма начин да не стане . Цитирай
rocker_vn Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 (Редактирано) естествено че има врътка ама тя е за изходното ниво.за входното се намира на друго място - в настройките е, ще я намериш в <SYSTEM> след контраста - "input level".мойто е на 0dB и ми е добре за китарата.обаче незнам дали тва влияе на ефект луупа.пробвай. Редактирано Ноември 27, 2007 от rocker_vn Цитирай
synchu Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Давай го в FX луупа , иначе кофти . Пък и той няма ли врътка за нивото ? Опитай се да му подадеш възможно най-близък до 0 сигнал и също такъв да изкараш . Тогава няма начин да не стане . Каква 0, какви пет кинта? Давай да не го караме наизуст, а ? Единственият ти вариант preIbanez, ако искаш импедансите да си "отиват" един на друг е the 4 cable method - това е съвсем простичко и еднозначно казано. Другите са нагласяне. Разбира се, ако ти харесва как звучи "в луупа", "във входа" - няма проблем още по-добре за тебе. На мен не ми харесва. Тъй като съм имал доста дълго време и GT3 и GT6, като последния все още притежавам - съм пробвал какво ли не и единствения вариант с възможно най-малка загуба на тон е 4 cable method-a. Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 ... проблема в случая е във входа на ГТ8, който е за инструмент, а от FX Send-a на амп излиза линейно ниво. Това нещо не го разбрах ... нали самият Бос си има Сенд и Ритърн гнезда, защо трябва ампът да се връща в инструменталния вход ...??? Иначе, относно 4 Cable Method (въпреки че се съмнявам, че все още не си чекнал този форум): http://bossgtcentral.com/forum/showthread.php?t=11121, както и http://bossgtcentral.com/forum/forumdisplay.php?f=142. Лично аз не ползвам усилвател, но от това, което съм позачитал там, май има голямо значение дали луупът на усилвателя е serial или паралелен и при единия от двата варианта не се получаваше ... Цитирай
musicman Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 Подкрепям Сънчо! 4CM му е майката. Като разбереш идеята на този метод ще видиш, че това е най-добрия начин да ползваш GT8 само за ефекти Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 ... проблема в случая е във входа на ГТ8, който е за инструмент, а от FX Send-a на амп излиза линейно ниво. Това нещо не го разбрах ... нали самият Бос си има Сенд и Ритърн гнезда, защо трябва ампът да се връща в инструменталния вход ...??? Разбрах го. Просто бях приел 4CM по default и не се бях замислял за по-простия начин. Цитирай
TONY Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 човек трябва да е наясно какво прави и какво иска въпрос на идеология 1.пробваш си Гарланда - без ефекти, ако те кефи си го оставяш - ако не го продаваш 2.елементарният вариант китара , бос гт8, амп - изобщо не е тъп - той зависи от това дали драйва на ампа , който се ползва, кефи ползвателя или не, например наскоро китариста на Соларис - беше в същия вариант - само,че накрая бе лампов Маршал - предполагам на клийн канал, и се ползва всичко от боса (включително драйвове). пробвал съм гт6 (който горе долу е същия като звук) в лампова глава с прекрасен клийн канал (екзеф) - резултата - много добре. 3. ако искаш да си ползваш звуците от ампа - клийн и драйв и дъ 4 cable method-a, не те кефи особено ( а Гарланда няма ли Фх микс пот - дори 1? ,някои профи лампови ампове имат по 2 - един за ефект сенда, един за ефект ритърна ) отиваш на продажба на Боса (имай впредвид, че той е проектиран не да седи в лупа!) и си взимаш дедикетид рак ефект - САМО С ЕФЕКТИ - БЕЗ ДИСТЕРИ няма да казвам , кой се ползва най много от 1-2 години насам. Или си купуваш стомпбоксчета - настъпикутийки -т.е. само ефектите които ще ползваш. Цитирай
musicman Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 ^ Изобщо не съм съгласен, че боса не бил проектиран да седи в лууп-а. Проектиран е да е ефективен навсякъде. Има възможност да си подредиш ефектите кой след кой да бъде и къде в тази верга да ти е лууп-а. Освен това има 3 варианта на лууп. Имаш входно и изходно ниво. И това ако не е проектирано с цел да се включва в лууп - незнам. А варианта БОСС ГТ8 -> Лампов Амп - не е много удачен. Пробвал съм го с ВМБ (което за съжаление няма лууп) и резултатите не са задоволителни. В смисъл ако пускаш уа, компресор, EQ, драйв, дист или буустер (ефектите, които по подразбиране в чейна на ГТ8 са преди преампа) е ОК. С уговорката, че ползваш един канал. Но амбиенс ефекти преди преампа... много зле... Цитирай
TONY Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 (Редактирано) Серията ГТ на Бос си е дедикетид (на български да кажем предназначена) флоур процесорна. Има сумати драйвове, дистери и амп симулации, които си си платил, купувайки го. И след както си си платил за тях, е хубаво да се ползват. Запазването на ГТ8 в случая е оправдано, ако собственика - примерно има случаи в които ще ползва И само боса ( и драйвовете му) - с цел по - малко мъкнене. (например по репетиционни) Дедикейтид рак -ефект процесори - като на ТС Ел, Роктрон ,Алесис (за тия не знам колко са им добри-не съм ги тествал), Лексикон, Ямаха - си мисля, че винаги ще се държат по добре в лупа на ампа, просто защото са направени за там, след като дистерите са изхвърлени, би трябвало да е наблегнато на качеството на ефектите (в което, за няколко модела съм сигурен, че е така) и са лишени от споменатите главоболия при включване към лупа, някои даже ти превключват каналите на ампа. Мисля, че го споменах - въпрос на идеология. Редактирано Ноември 28, 2007 от TONY Цитирай
musicman Отговорено Ноември 28, 2007 Отговорено Ноември 28, 2007 ^ Темата все пак е за босс ГТ8 в лууп-а а не кой евентуално е по-добрия рак процесор. Дай да говорим по темата Пак не съм съгласен с това, което казваш но този спор е за друга тема. Цитирай
Recommended Posts