Jump to content
Българският форум за музиканти

Лудница


selskooro

Recommended Posts

Те тва клипче ако го изгледа толко прословутия Ралчев, че си строши акордеоно от земята!!!! Нищо лично към Ралчев , но този пич за мене по нищо няма да му отстъпи

Ето и Линка http://www.vbox7.com/play:d9190279

Редактирано от selskooro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, и този свири, ама ... Ралчев си е Ралчев. Много хора тук в Пловдив се опитват да го копират - кой по-добре, кой не чак толкова. Петър Ралчев е икона, също като Пеле във Футбола. Колкото и по-добри да излизат след него Пешко си остава Пешко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм качил този клип, но както каза korgPa800, Ралчев... виж сега, не искам аз да коментирам Ралчев, Красен, Пламен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само от това клипче не може красен да се постави между ПЕШКО и ПЛамен.Това е само един стил,а и е далече като фразиране от първия и втория,и като развитие на мисълта,богатство на мелодичната линия и мн.др.неща които оформят една музикална изпълнителска личност.Едно обаче е сигурно- има рутинна техника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калински, ти поне знаеш Нено Койчев от Габрово :surprise:

Не знам дали са правили надсвирване с този Ралчев но Нено разбива франсетата ежегодно :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, тоя вече е наистина голям!!! :hysterical: Онова цигането, дето го бяхте пускали преди, беше просто самоцелно, бързичко, ама без много мисъл, докато тоя ги чувства нещата. Аз не разбирам от тая музика и изобщо не мога да свиря нищо такова, макар че като джазмен ми се ще да можех, за да вкарвам за цвят и такива неща :greenball: Но все пак този тип ми харесва. Сигурно трябва да чуя и този Ралчев, за когото говорите. Как се свири тази музика, някъде учи ли се тази фразировка, трилери и всички особености или всичко е от гледане и опити, слухарство?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, тоя вече е наистина голям!!! :punk_guitar: Онова цигането, дето го бяхте пускали преди, беше просто самоцелно, бързичко, ама без много мисъл, докато тоя ги чувства нещата. Аз не разбирам от тая музика и изобщо не мога да свиря нищо такова, макар че като джазмен ми се ще да можех, за да вкарвам за цвят и такива неща :) Но все пак този тип ми харесва. Сигурно трябва да чуя и този Ралчев, за когото говорите. Как се свири тази музика, някъде учи ли се тази фразировка, трилери и всички особености или всичко е от гледане и опити, слухарство?

 

 

Влез в vbox7 и напиши Петър Ралчев.Има много неща. Приятно слушане и гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Нено е един от големите, но странно защо в България е по-малко известен отколкото в чужбина. Както всеки път ЧУЖДЕНЦИТЕ забелязват първи големите музиканти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да аз съм долу горе от тоя край а не съм чувал такъв човек, има ли го в Vбох или някаде да чуя все пак за какво става дума?

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравеите приятели , красен наистина свири добре и се разхожда доста добре по клавиатурата на това темпо но да го сравните с петър ралчев е излагация , както и да е защо толкова бързо забравихте Иван Милев та тои свири сръбска музика като сръбските акордеонисти, да не говорим за музиката и оркестровото му творчество. един фолкорен журналист ведъж се изрази много ясно : петър ралчев свири музика за музиканти а иван милев за народа пие бутилка водка става взима акордеона и показва и разказва с музика кои е наи добрия .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко!!! Накефиха ме излизанките от тоналност! :cheers2:

Не се спря - манияк! Записах си го на компа - почвам да го вадя...! :)

Никога не съм бил в този стил и съм много далеко, но се зарибих да науча някоя хватка от него - човек винаги трябва да учи нови неща! За тези, които ще кажат, че е трудно - знам, имам в репертоара си една ръченица - акордионист ме научи, като бях ученик...! :cheers2: Трилерите са най-кофти. То и за това никой не свири хора на пиано. ;)

Фен съм, че има такива манияшки БГ-неща!!! Трябва да се запознае света с тях...

Както kalinpetkov казва, много се смайват чужденците, като чуят подобни неща! ;)

:cheers2:

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе пич,,,ти новмален ли си>?Ралчев ще си хвърлел акордеона ..... :offtopic-001::wallbash::):headbang: глупости....нищо общо няма със свиренето на Петър Ралчев--няма музикална мисъл,няма тема-само едно безразборно ходене по клавоатурата,едни арпежи и толкова...... :thumbdown:

Редактирано от jordanil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятели това е бате Красен, ха него поне го има тук във форума, "първата българска карта за па80", добър е пича, по душа и свирене :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.