Jump to content
Българският форум за музиканти

KorgPa800

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от KorgPa800

  1. Да де, колега, ама съм убеден, че си наясно, че един от по-новите коргове, който има всичко това в себе си е по-рационалния вариянт. Макар и маклко по-скъпо да ти излиза. Всички тук сме наясно, че всеки разход се наваксва бързо или да използвам наложилият се термин "избива се". Така, че вместо да разнасяш семплери и разни такива неща по-удобно е с един клавир. Като мобилните телефони. Защо да имаш скъп и хубав телефон с хубава камера и вграден mp3 player, като можеш да имаш сравнително евтин и обикновен телефон (в никакъв случай не казвам не хубав, тъй като и аз ползвам само елементарни модели на Nokia), отделно цифрова фото-камерка и едно плейърче. Не бих си купил скъп телефон, но за клавир - незнам, все пак мисля, че е по-практично. Колега kalinpetkov в никакъв случай не те подценявам и съм сигурен, че си вършиш работата и така, но просто казвам, че за мен бе по-одачният вариянт. Благодаря!
  2. Аз също се извинявам на всички за загубеното време и най-вече на колегата kalinpetkov. Не исках да засегна никого, а явно го направих, за което искрено се извинявам още веднъж. Исках само да поизясним темата и се надявам, че кратката ни дискусия с колегата kalinpetkov може все пак да бъде полезна на някой. Благодаря!
  3. КОЛЕГА, kalinpetkov. Мисля, че разсъждаваш елементарно. Защо?! Ами защото относно това, че ми липсва имах предвид, че бях привързан към клавира и ми липсва в чисто емоционален план. Относно работата нито една от характеристиките на G-600 не ми "липсва". А ако ще говорим за посредствени клавири и посредствени хора, то тогава ти от кои си ?! Виж за разликите между PA80 и PA800 вече според мен е безсмислено да обяснявам. Ти явно пак ще ми отговориш "Вземи си PA60, той звучи като PA800". Явно имаш достъп до интернет - използвай го. Разгледай характеристиките на PA80 и на PA800 и ще говорим тогава, когато вече ще си по-наясно с нещата. Благодаря.
  4. Не мисля така, Колега, защото аз съм виждал хора, които правят големи магии с Roland (изключваме KORG-овете за момента). Ментата, Амет ... Говорим за много качествена музика. Зависи къде си и къде свириш и до колко се простират възможностите ти за наблюдение. Тук в Пловдив имаше и все още има хора, които правят невероятни неща с Roland. А защо почти никой не си купува KORG PA50, PA60 ?! Музикантите масово от Roland G600, G1000, VA 7, EM 2000 минават директно по-напред в технологичното развитие, прескачакйки гореспоменатите модели на KORG. Но мисля, че много се отклонихме от темата.
  5. КОЛЕГА, ВРЕМЕТО, говоря образно. Моята препоръка към колегата е също Yamaha-та, както вече казах. Радвам се, че разясни по-подробно характеристиките на клавира - благодаря, сигуно ще бъдеш полезен на чудещият се колега.
  6. Много интересно. Yamaha-та ще звучи по-добре, но пък Casio-то със сигурност ще има повече възможности. Аз пък ще си позволя да ти препоръчам и друго. Потърси си примерно Roland от по-нисък клас, като E-36 например. Цената е ниска - 300-400лв или пък E-56, която е мъничко по-скъпа. Но ако Пък твърдо си решил между 2-та клавира, които споменаваш, моят съвет е Yamahа-та.
  7. KorgPa800

    Лудница

    Е, и този свири, ама ... Ралчев си е Ралчев. Много хора тук в Пловдив се опитват да го копират - кой по-добре, кой не чак толкова. Петър Ралчев е икона, също като Пеле във Футбола. Колкото и по-добри да излизат след него Пешко си остава Пешко.
  8. КОЛЕГА, определено вече съм убеден, че PA60 събира в себе си всички останали модели на КОRG ... според теб. Имам чувството, че си търговски представител на серията PA60 или нещо като рекламно лице. Да може би ще си 1000 лв назад или пък 2000, но пък да - то зависи за какви пари работиш. За някой 1000 лв са си годишен доход - за други - седмичен. Обаче няма да е зле да пробваш и ти с нещо по-различно, като PA800, PA1x, PA1Xpro. С риск да се повторя погледни по-разкрепостено на нещата, не бъди тесногръд.
  9. КОЛЕГА, ти чувал ли си как звучи аранжора на PA800 ?! Ти за думата semple чувал ли си ? За семпли на барабаните, на баса, на акомпанимента ?! Колега ти твоето PA60 не можеш да го сравниш с PA800 ако ще и 6 харддиска да си сложиш. Ако не си чувал PA800, ела в Пловдив, където работя, или мини през Стара Загора и ще чуеш много. Ако те чуе някой голям музикант, извини ме за директността, но ще ти се смее. Те даже и от фирмата KORG® биха се учудили, че PA60 звучи като PA880. Не искам да обиждам никого, извини ме предварително, но смятам, че явно не си чак толкова компетентен, за да коментираш подобни теми. Като бай Ганьо - "Обиколил съм целия свят - то София, то Влашко, то Пловдивско ... " Имаш PA60 - хубаво, но не мисли, че всичко е PA60. Благодаря!
  10. КОЛЕГА, kalinpetkov, гледам подписа ти и не виждам нищо съществено в машините, с които си свирил. Аз в момента свиря с PA-800. До преди няколко месеца свирех с G600 Roland и мога да ти кажа, че все още ми лиспва. Ако трябва да съм искрен твоето PA-60, или пък PA-50 или дори и PA-80 не са "кой знае какви клавири". Вършат работа определено, но са по-посредствени, за музиканти с по-малки финансови възможности. Достъпни са, сравнително евтини и лесни за работа, за това много хора работят с тях. Според мен G-600, G-1000 и примерно VA-7 са конкурентно способни на корговете от по-нисък клас, като тези, които посочих по-горе, за това моля - не ги отписвайте. Аз също свиря с KORG, но определено не подценявам Roland. Та по темата - според мен най-добре си вземи PA50, по-добър е от Е50 със сигурност, но пък ако ще работиш с посредствен клавир - по-добре си намери G600 или G1000. Ако ще минаваш на КORG, скачай нараво на PA1X, PA800 или PA1XPro. Няма смисъл да прескачаш по половин стъпалца. УСПЕХ!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.