Jump to content
Българският форум за музиканти

Help: Помощ за избиране на Ел. Китара!


HidePower

Recommended Posts

^ еми аз да ти кажа пък че и аз нямам кубе пък си свирукам с един моднат усилвател за грамофон и колони и имам проблеми със звука само като надуя диста на макс ;) и почна некви безобразни резачки да свиря , та мисълта ми е че е желателно да се свири с кубе но и с комп и пак да се научиш да свириш а после ще си земе кубе ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Във Фактор бях гледал и един Washburn с 2 хъмбъкера за 217 лева ама не го знам колко е читав ;) Моя е с 1 хъмбъкер и 2 сингъл койл и докарвам Пърпъл като навия потенциометъра за тона на най-ляво ( извинете за просташкото изказване :crying: ) и ето ти Smoke On The Water :recourse:

А на другата страна и ето ти AC/DC, Metallica, Maiden и каквото още си поискаш :hysterical: Така че размисли и реши Скуайър или Уошбърн :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ... виж преди малко разглеждах един саит за китари не мн добри нооо :recourse: нали кат за новаци кат вас (мен) И нали ето http://www.jhs.co.uk/encoreelectric.html има си сичко

 

П.П Като имаме на предвид че един(1)£ e три(3) лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мерси на всички и да оточниме коя е най добрата ел.китара (до 300лв) с която мога да докарам Deep Purple звучене??? :virtuoz:

 

П.С. - Марката но китарата мога да кажа че ве че не ме инстересува, а само това да мога да докарам Пърпъл звучене и да е до 300лв най-много!

 

П.С. - За усилвател ще мисля малко по късно!!!

Пич как мислиш да чеуш някакъв звук без кубе? :recourse:

 

Засега се ориентирем да копувам САМО китара!!!! НА ТЕМАТА: И все пак ме интересува това да мога да докарам Пърпъл звучене и да е до 300лв най-много!!!???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комп или дист педалче със спиикър симулация, което ръгаш в своята звукова система. И за двете работи има писано доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много мерси на всички и да оточниме коя е най добрата ел.китара (до 300лв) с която мога да докарам Deep Purple звучене??? :huh:

 

П.С. - Марката но китарата мога да кажа че ве че не ме инстересува, а само това да мога да докарам Пърпъл звучене и да е до 300лв най-много!

 

П.С. - За усилвател ще мисля малко по късно!!!

Пич как мислиш да чеуш някакъв звук без кубе? :)

 

:ok::D

Редактирано от HidePower
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич ако о4акваш за 300 леа да свириш пърпъл и металика забрави.Аз използвам пакет на берингър за 330лв и после си зех 1 дисторшън(ония розовия УД1000 дето)и ти казвам вада металики вада сичко.Ако питаш мене земи си и ти един пакет, земи някакъв дисторшън и си пушка .Аре късмет... :thumbs_up:

Редактирано от JimBeam
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да докараш пърпъл звук ти трябва пърпълска китара + пълпълски усилвател + пълпълски ръчички.

От там нататък - смятай...

 

Ако искаш страт - вземи си някакъв евтин squier, (при капъша се продава и една Richwood ел. китара(страт копие), която ми се вижда от сравнително благи материали(поне грифа), та можеш да пробваш и нея) - звука им е далеч от добър, както и удобството не е баш на ниво, но пък за начинаещ стават. Ако по-нататък ще искаш да пилиш и жица с повечко кривоч -> вземи си китара, която има поне един двоен адаптер на бридж позиция.

 

Ако наистина искаш рок тон, ато пърпъл, не си взимай метъл китари Jackson, Ibanez, някой от Washburn-ите, и тн.

Не си взимай и Gibson копие, тъй като те имат по-мек и дълбок звук, който не е точно пърпълския остър, метален, и малко сух тон.

 

Не бих препоръчал да взимаш китара Behringer, или Stagg - там нещата са много на късмет....

 

Може да пробваш и Yamaha както те посъветваха - е, те нямат точно strat-ски тон, ни пък, според мен, са малко по-прецизно пипнати от повечето китари в този ценови клас...

 

Все пак не бива да забравяш, че плащайки 300-ина лева, всъщност купуваш китара, която от завода струва едно 50-60 долара. Та не очаквай някакви чудеса от подобна китара. Просто си избери тази, която ти харесва.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers2: behringer sux (особено китарите - другото не чак толова)

Ххх китарата си свири много добре стига да можеш да свириш :) .А и +тфа пробвал съм фендер от 1200 лв и звучи съвсееем малко по различно от моита.Разликата е нищожна.А и още нещо,с една китара неможеш да искараш пърпъл металика и зепелин да кажем,защото всяка група свири с различни китари и техника,можеш горе долу да ги изкараш,но не и перфектно.Съвета ми е земи си некфа ефтиния и свикни на нея ,като задобрееш си земи по хубава и така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичага, недей така със сравненията със скъпите китари. Сигурен съм, че на твоята техника, огигиналния фендер звучи съвсем малко по-добре, но на хубава техника, няма да е така. Там разликата ще е огромна. Особено ако има кой да свири...

 

Евтините китари си имат хиляди кусури, като започнеш от евтини материали, мистериозно усукващ се като змия гриф, който напълно убива всякакви детски илюзии за свирене с нисък екшън, некачествено поставени позиции, евтини и плоско звучащи адаптери, недобра връзка между тялото и грифа, най-често шпертплатено тяло, евтин хардуер, и често тремоло, което по-добре човек да не използва и т.н...

 

Дори пича да взима евтина китара, аз не бих препоръчал Stagg и Behringer или пък Factor, просто съм забелязал, че качеството им често е една идея по-ниско от другите евтини китарки.

 

Аз си мисля, че е по-разумно да кажем, че понякога и от скъпите серии китари има не чак толкова качествени, отколкото да казваме, че евтините китари са толкова качествени, че са като скъпите :offtopic-001:.

 

Понякога има добре звучащи и хубави евтини китари, но това е повече късмет, отколкото правило.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар човека да подчерта, че иска нова китара имам едно предложение. Тук във форума имам един приятел Allex_max, койтп продава един Squire от 96 година със сменена плоча, взета от фендер. Мисля, че и търсеше 350 лева и лично спред мен момчето ще получи много прилична китара за прилични пари. А ето и линк към обявата http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry276949

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.