Jump to content
Българският форум за музиканти

HidePower

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от HidePower

  1. Добре дошъл във форума колега. Въпросния бъз за който говориш е т.н. Ground Loop, с две думи по веригата от компютър, микрофон, преамп, интерфейс, миксер и каквото още си включил се образува втори кръг с честота 50Hz, обикновено причината е лошо заземена ел. инсталация или липса на заземяване. В нашата страна се прави защитно зануляване, което играе ролята на земя, но темата е дълга, може да почетеш, инфо бол. Хардуерното решение на проблема е DI Box с Ground Lift функция, като правилото е пасивна техника - активен DI, активна техника - пасивен DI. Софтуерното решение е по-скоро за заглушаване, но не отстраняване на проблема, с ноч еквивалайзер режеш 50Hz и хармониите му до към 500Hz, т.е. 50, 100, 150... до 500. Нещо подобно трябва да се получи http://i68.tinypic.com/2146xiu.png , това може да го направиш с който и да е free EQ от нета. За шума е много относително, напиши какви кабели ползваш и как точно си свързал техниката като схема. Можеш да сложиш нойз гейт, ако шума не е много силен, друг вариант е Waves Z-Noise плъгин за постпроцес на аудиосигнала. В момента и аз се боря със същото нещо...
  2. Да, първия запис само от интерфейса е с включени симулации както е на скрийншота. То е ясно, че проблема е с хай гейн симулациите, на клийн шум няма, дори и граунд лууп не се чува. Гледам ютюбъри с хай гейн симулации и подобни конфигурации нямат такива проблеми с шума. Иначе пробвах с Guitar Rig, Amplitube, BIAS FX, Waves GTR3, Peavey Revalver и всичко що е free vst симулация... проблема си остава с шума.
  3. Здравейте, имам доста неприятен проблем - без да съм свързал кабел и китара от мониторите се чува шум, който не мога да локализирам от къде е. След като свържа инструментален кабел се чува 50Hz граунд лууп, но за сега него го режа с ноч еквивалайзер, по-натам ще мисля за DI Box, но не това ме притеснява, а самият шум. Системата ми е Windows 7, Core i3, 4GB RAM Монитори: Еdifier R1600T Plus Интерфейс: TASCAM US-322 (USB 2.0) Направих записи за да чуете за какво говоря. Шум само от интерфейс, монитори и компютър, без свързани кабели, инструменти, микрофони и пр.: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/samo-interfeysa Шум от интерфейса + инструментален кабел Bellamusic 6m: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/interfeys-kabel Интерфейс + Кабел + Китара: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/interfeys-kabel-kitara Когато застана с китарата фронтално срещу мониторите (перпендикулярно) се получава страшна микрофония, а когато съм паралелно на тях няма микрофония. Това е конфигурацията на конкретния сигнал, който чувате: https://s15.postimg.org/iw94fde6j/Signal.jpg Проблема го имам и с други китари и кабели. Изчетох доста теми по въпроса, за граунд луупове, електромагнитни интерференции, радио интерференции, екраниране на електрониката с медно фолио, също така за защита на кабелите с ферити... и последния да затвори вратата Въпроса е, ако някой може да ми обясни от къде е проблема, защото аз не знам. Този шум ми прилича на EMI, но не знам! Някакви идеи?
  4. Здравейте, мисля да си взимам външна звукова карта, тъй като свиря с Гитар Риг и има много шумове и пръщения. Мислите ли, че качествена звукова карта би оправила проблема с качеството на звука с прилична латенция? Дали само DI BOX ще оправи нещата?Спрял съм се на Taskam US122MKII, US144, US322. Гледам, че сега в Мюзикуърлд са на промоции и са почти на една и съща цена и трите. Има ли големи разлики между тях? Коя бихте препоръчали? Лаптопа е с core I3, 4gb ram, за монитори ползвам Edifier RT1600.
  5. Много благодаря за отзивите пичове!
  6. След малко ровене се спрях на тази http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_46131/Tascam_US_366.html TASCAM US-366, гледам характеристиките, че е на 24bit/192kHz. Да попитам честотата играе ли голяма роля за качеството на звука? Тази е с 20 кинта по-скъпа, а разликата между двете е около 100kHz. Някакви мнения?
  7. Здравейте пичове! Намислил съм да взимам хубава звукова карта, защото ползвам Guitar Rig за свирене вкъщи и на лаптопа звучи доста лошо - пукане, шум, съскане... не е от хардуера, пробвал съм с други китари на други компютри все едно и също е. Аз си го обяснявам с това, че качеството на звуковите карти е лошо и затова се получават тия шумолевици. Та въпроса ми е, ако сложа скъпа звукова карта ще изчезнат ли дразнещите странични звуци и като цяло ще се повиши ли качеството на звука? Понеже не съм много в час с тия неща за тва реших да попитам тук при Вас. Четох из форума за ето тази звукова карта "Tascam US-122MKII", tascam.com/product/us-122mkii/downloads/ , доста хвалена е, но дали ще ми свърши работа за Guitar Rig-а? Заделил съм около 300 кинта. Лаптопа е с параметри: Intel Core i3 2.2Ghz; 4GB RAM; 2xUSB 2.0 и 1xUSB3.0; За монитори ползвам Edifier R1600T Plus http://www.amazon.co.uk/Edifier-Studio-R1600T-Professional-Speakers/dp/B0038JULWW , не са най-висок клас, но като за вкъщи вършат супер работа. Давайте предложения и мнения Мерси!
  8. Здравейте, колеги Имам идея да сложа едно ключе-прекъсвач (2-way) на китарата, който да включва и прекъсва сигнала на инструмента правейки точно този ефект от началото на песента идеята е да прекъсва всички адаптери, не само един. До колкото знам при Gibson това става с ключа, който превключва отделните адаптери и ако някой от тях е намален от неговия volume - се получава. Не знам до колко съм прав... за това и пиша тук. Китарата ми е Cort G254. Дайте ми съвет какъв ключ да сложа, ако това оказва влияние, къде точно да го свържа? Предполагам, че може би ще има някакви пукания при вкл./изкл. - с какво да ги преодолея и т.н. Ето и схемата на китарата http://www.cortguita...s/pdfs/G254.pdf Благодаря предварително на отзовалите се!
  9. Някой може ли да ми каже магазин в София от където мога да купя ново ключе?
  10. Здравейте, колеги и съфорумници. Имам следния проблем: когато превключа от пет-степенното ключе на позиция - бридж (хъмбъкер), не се чува нищо, все едно адаптера е изгорял, обаче като се удари силно по струните се чува съвсем лек звук - наподобяващ все едно Volume на китарата е почти на 0 и Gain от усилвателя е на 1. Доста кратък, тих и сух звук. Предположих, че може да е от ключето, щом все пак вади някъв умрял звук , пък и позицията - мидъл и бридж си работи, както и всички други. Отворих електрониката на китарата - Cort G254 и на крачетата на ключето запоих един проводник (байпас от едно към друго краче), нямах идея какво правя, просто си помислих, че ако е от ключето с един мост ще мога да включа директно. Пробвах всички комбинации, докато не открих тази при която хъмбъкера работи - проработи, но сега бачкат само нек и бридж позициите - без нек и мидъл и мидъл и бридж, както и Coil Tap-а за хъмбъкера не работи Та кажете от къде точно може да е проблема, от ключето или от адаптера е? Ако ще да е от тъпя ключ, моля ви кажете някъде магазин из София където мога да го купя. Благодаря!
  11. Приятели, след известно време прекарано в ровене из нета, намерих отговор на въпроса ми. Оказва се, че Вай не продава само автографи, ами и много повече. За целта ни трябват скромните 250 евро за да закупим пакета "2012 EVO Experience" от официалия му сайт. Ето какво включва пакета: - Meet & Greet - Сесия въпроси и отговори с артиста - Присъствие на саундчека - Ексклузивен бекстейдж-пас - Копие от ръчно написана партитура - Снимка 8х10 с автограф на Steve Vai - Перце за китара на Steve Vai - Стикер на Steve Vai - Vai/DiMarzio колан за китара с автограф на Стив Вай - Програма на турнето « The Story of Light 2012 » Та така за всички фенове, които разполагат с 500лв. за пакета и 90лв. за билет - фронт стейдж, ще е супер изживяване. Темата се получи малко "питай и си отговори сам", но поне може да е отговор за хора, които си задават същия въпрос. Поздрави още един път на всички!!!
  12. Здравейте, колеги, фенове и маниаци. Не съм сигурен дали темата е за този раздел, ако не е извинявам се. Та на въпроса... чудя се дали някой има повечко информация как можем ние простите люде да се сдобием с автограф от Вай? Преди, или след концерта може да стане това и как, а предполагам се и заплаща "символична сума"? Въобще, ако някой знае нещо по въпроса да пише. Благодаря и поздрави на всички!
  13. Тук си прав, че не съм дал достатъчно инфо колега. Кабинетите са колони (не са китарни - Marshall, Randall или подобни), а са си обикновенни кутии с високоговорители, но им забравих марката. Без глави са, китарите ги свързваме към пулта директно и от него едната китара в единя кабинет, а другата в другия, като на едната верига е свързан процесора. Иначе дали разбрах твоята идея? - китарите първо да се смесят и да отидат към пулта вече смесени, после процесор и от там колоните? Иначе този смесител, който съм постнал както се вижда е на части и ще падне яко поене дано се справя... кутийка си нямам и идея от какво да е, но някой ако има предложения да поства и още един въпрос - този смесител от какво захранване се нуждае?
  14. Здравейте съфорумници и колеги! Имам малък проблем с озвучаването там където свиря и се обръщам към вас да кажете мнение и тук там някой съвет. В репетиционната има два китарни кабинета, които минават през малък мишпулт, на едната верига е вързан китарен процесор, но другата е обречена за clean chanel В момента не разполагам с процесори и камиончета, за това прецених, че на първо време ще е най-добре да "смесим" двете китари на единя кабинет, който е с процесора. Или по-точно съм се спрял на ето това нещо: http://hobbykits.eu/index.php?route=product/product&product_id=57 Какво милсите по въпроса момчета?
  15. Бълват различен звук, защото дървесината по света не е напълно еднаква. Не ми се вярва да карат дървесина за китарите от точно определено място до всички точки на света в които се произвеждат, все пак точно дървения материя от който е направена китарата зависи нейният звук (тембър, ако така мога да се изразя), различен климат, почва... същото по вид дърво, но не същото по "качество". Това е лично мое мнение, такаче на ме хранете, ако не е точно така... просто идея :greenangel: А по темата, израстнах с Ричарката, Баща ми е фен, Чичо ми Бог да го прости и той му беше фен, даже се беше кръстил кучето Ричи... та както и да е http://www.public-republic.com/magazine/2007/09/645.php Ето една статийка за "разликата" между стратовета на Ричи и Ингви в основни линии. А иначе да попитам разбирачите във форума , на много записи гледам Ричито използва някакъв магнетофон с ролки.... прочетох някой беше писал по назад, че е AIWA и служи за преамп, ама някакси не мога да разбера как така електрическият импулс на китарата минава през ролки с лента и по този начин ще криви звука... ? Ричи Блекмор FOREVERR!!!
  16. Аз съм с Cort G254 и кара вече трета година без да е мръднала китарката! Адаптерите са си супер за цената, естествено не изкарва звук като на Хамет, но с по хубаво кубенце го гони Въобще като изработка е 10 от 10, изпипали са я да не говорим, че тремолото не съм имал никави пробеми с него до сега (освен, че от скоро късам 1-ва и 2-ра през месец, ама тва е щото се вдъхновявам от Ричи Бекмор :) ) А по темата мога да кажа едно нещо - взимай X11. Адаптерите са ти на EMG което означава качествен метълски звук, тялото е от basswood, което ти придава по-плътен и дълбок тон, а тремолото ти е тип Флойд роуз... Китарката кърти от всякъде и за сега рекламяции на Cort като цяло не съм чувал да има
  17. Оффф... леле маЛЛЕее :D След дълга борба днес със този тъп CUE файл най накрая намерих ето това в нета http://www.jakeludington.com/ask_jake/2006..._cue_sheet.html и по този шаблон успях да си направия чистак ново CUE!!! И сега всичко е ОК и се наслаждавам на динозаврите на хард рока с чисто ново CUE Даамм... не крия, че скачам до небето от кеф. Ами благодаря ти много за отзива както и на всички които са си направили труда да прочетат темата и бтв точно от замунда ми е дискографията самоче не знам на теб защо ти тръгва нормално, а на мен не. (Hash проверката съм си я нагласил автоматично след като сваля даден торент преди да започне да сийдва да я пуска, така че не е от това ) P.S. - Виждам, че и ти си фен на Deep Purple, та да те питам ако знаеш от къде мога да дръпна албума Stormbringer (2007 Remastered) във флак или подобно на него качество щото тука от 1 седмица се ровя и никъде го няма. ДА ЖИВЕ DEEP PURPLE
  18. Aми 1-во не е диск а съм го дръпнал от нета и албума е в .WV формат. Във Foobar си зареждам .WV файла на албума и си ги изпълнява по същя гаден начин по който и в VLC Player и КМPlayer... а във Foobar незнам как може да се оправи тайминга на албума. Само да кажа че целия албум е прецакан, не само второто парче дадох просто пример с него. Eто го CUE-то http://www.2shared.com/file/7247336/bd8767...f_The_Deep.html Като се го заредя файла в Medieval CUE Splitter от там се опитвам да изтрия написания тайминг на парчетата но не ми дава да пипам по тайминга каквото и да е било! Просто като натискам Backspace не става нищо. Може би трябва да направия нов CUE файл към албума, но не знам как! Офф писна ми вечеее....
  19. Здравейте, имам следния проблем... изтеглих си един албум който е в доста лошо състояние. CUE файла на албума е малко некачествено каправен, тоест 1-вата песен свършва и почва следващата песен за около 2-3 секунди. Давам веднага пример за да ме разберете: Песента "[01] - Money Talks" свършва и за 2 секунди започва песента "[02] - Girls Like That" след което си започва нормално "[02] - Girls Like That" и така "[02] - Girls Like That" взима от следващата песен и така е целият албум! Та накратко ми трябва програма или не знам... с която да корегирам кога да започват песните и кога да свършват. Държа да подчертая, че пробвах да отворя CUE файла с MEDIEVAL CUE SPLITTER, но не ми позволява да корегирам написаното там време, пробвах също с NOTEPAD-а към CUE-то и от там да направия корекция на тайминга, но не стана... Или да направия нов CUE файл към албума, но не знам как... ПОМАГАЙТЕ!! Предварително благодария на отзовалите се!
  20. Здравейте, трябва ми таблатура за ATWA на System of a Down за Guitar Pro, но всички които намерих в нета са в различни китарни строеве! На мен ми трябва в E,B,G,D,A,E помагайте, че вече незнам къде да търся... ;(
  21. Окей, мерси много на всички за коментарите, но така и така е станало дума за струните, за споделя още нещо със вас значи, като сложа нови струни поне 1 седмеца след като съм ги сложил се разтроиват много бързо, едно 5 минути максимално няма и толкова и вече са отлетели! (тук е момента да кажа, че свиря много леко и главно ХардРок, не свиря тежки метъл парчета и не скачам върху тремолото ) След 1-вата седмица почват да се пооправят и някъде едва след около месец вече ми държат както си трябва стабилно за една китара, само че проблема е че след 1 месец те вече си гуят тоя готин звук Знам че самия метал си има опънни якости и му трябва малко време за да си застане струната на мястото едва ли не, но не ви ли се струва, че все пак 1 месец...... не ли е много дълго време ?
  22. Хмм... ами какво ще кажете за Фендер, до сега на съм използвал на Фендер, кажете кой какви впечетления има от тях и струват ли си парите
  23. Здравейте, китарата ми е Cort G254 и ми е на 1 година и имам следня проблем: 3 пъти късам 1-ва струна, а вчера скъсах за 4-ти път 1-ва и за 1-ви път 2-ра и то винаги се късат точно на тремелото! Направо нямам думи! Принципно ползвам струни на Stagg или на Ernie Ball, незнам кажете какво да правя щото вече се напълних със струни вкъщи щото никъде не продават по отделно, ами цял комплект Помагайте! 10000000х
  24. Здравейте, тук ми се стори най-отдачно да пуна такава тема! Търся таблатурите на тези песни за Guitar Pro: Nickelback - Something In Your Mouth, Nickelback - Burn It To The Ground и Nickelback - Rockstar Не успях да намерия нищо в нета за това пиша тук 100000х
  25. HidePower

    Питанка

    Съгласен, струната просто се упъва повече от нужното при този "натиск" и нотата звучи малко по висока, нооо може ли да те попитам ти какво и правиш на тази китара Не се натиска толкова, че ти още малко ще задълбаеш стрената в грифа Упражнявай се, ел. китарите са доста по "меки" и не е нужно да скачаш едва ли не върху нея за да извадиш звук Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.