Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за звукоизолация...


levaka

Recommended Posts

Хъм, като се замисля, трябваше да направя една обща тема, ма къде ти толкоз акъл... Тъй, де, значи трябва да позвукоизолирам наоколо, та ще се радвам да ми кажете от къде да си взема звукоизолация и по възможност, каква. Значи, става дума за малко помещение, два на два метра. Знам, че има други теми на такава тематика, но ми трябват възможно най-актуални цени- дето е думата, да отида в магазина и да си взема нещо.

 

Тъй. Честно казано, не съм прекалено запознат какво ще ми трябва, просто нещо посредствено като качество, не прекалено скъпо. Не се боря за олимпийски резултати. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а колко е дебел и върши ли въобще добра работа ?!?!?

... иначе цената ми се вижда поносима.

За ъглите какво съветвате - пак ли тия донапрени или нещо друго?. Става ли и за глуха кабинка?

 

... и от къде се купуват тия "баклавички" :greenangel:

 

Питам защото и на мене ми предстои на пролет да оправям акустиката на 2 помещения - контрол руум и помещението за записи/репитиции.

 

 

Мерси за съветите предварително!

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукоизолация с дунапрен на баклавички няма да стане. Най-много малко да загаси резонанса на високите. Има доста обширна тема по въпроса - търсачката на форума май още работи. А и от въпроса не става много ясно на какво викаш звукоизолация - да не се чуват барабаните извън помещението, да не се чува чалгата от комшиите вътре в помещението, да не гъгне вокала при запис в кабинката?...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bla-bla...

говорим да нисък бюджет, и всички лафове от сорта са смешни на фона на демо-продукциите от БГ студията, а и въпроса беше за помещение 2х2 м.

 

"А и от въпроса не става много ясно на какво викаш звукоизолация - да не се чуват барабаните извън помещението, да не се чува чалгата от комшиите вътре в помещението, да не гъгне вокала при запис в кабинката?..."""

Явно просто си казваме дежурната реплика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм даааа...имаме си специална изнесена тема за акустично третиране...ама кой да чете... <_<

Разликата между звукоизолация и акустично третиране е колкото между кола и трактор. За едното се използват едни материали и способи, за другото - други. Да не говорим, че дори има разлика дали искаш да звукоизолираш отвън-навътре или обратно (в смисъл дали да не се чува навън това дето свириш или да не чуваш клаксоните на колите). И това е сравнително по-лесната част - стая в стая или ако нямаш физическа или финансова възможност - дървени скарички с минерална вата на листове и ако имаш мерак още някой слой различен материал на малко разстояние от нея. После почва сложната част - тук кънтяло, там басът избивал...почваш да редиш пирамиди (и фараони :greenangel: ), бас трапове по ъглите и...накрая си продаваш колата, за да си довършиш студиото. :thumbs_up:

В твоето помещение 2 Х 2 мисля, че няма да имаш сериозни проблеми при изолацията и акустиката му...даже и финансови...просто е много малко...само внимавай да не го пренапълниш много с дунапрените на баклавички, кадаифи и др. подобни :secret: , че ще започне да глъхне - просто тук-там по стените и тавана по някоя плоскост за разбиване на "стоящите" вълни. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам 2 стаи акустично да третирам (писах за звукоизолация а всъщност имах третиране предвид)

 

ето и размерите на стаите - едната около 6х4 а другата към 3х4 метра. В по-малката мисля да направя контрол руума а в по гомята така или иначе вдигаме шум до небето ще се свири на репетиции и ще се ползва за записи. В по малката (контрол руума) мисля да скова и една глуха кабинка. Ще им турна по едно стъкло (тука вече четох че трябва да е стъклопакет и под ъгъл) и към 2 помещения.

 

Та само тия пана ще стигнат ли или трябва и ъглите да теретирам по някакъв начин? Като гледам не е кой знае каква философия и не е чак толкова скъпо (в срванение е един Neumann или Marshall глава примерно ;) ) ... а иначе си прав - продава се хападарурата и си купува нова кола :greenball: , може и обратното :surprise:

 

За какво да внимазам в контрол руума, в помещение дето ще се записват барабаните, кирари и тн, како и за глухата кабинка ?

Ще записваме метъл - шум до небето така да се каже. Става дума само за лична употреба и не за бизнес (да поясня да не реши някой че съм решил конкуренция да му правя ;) )

 

Ако знаете и линкове към интересни материали по темата ще съм ви също благодарен

 

Мерси за съветите и помоща предварително

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.