Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофон за НЕмузикални цели?


valkyrion

Recommended Posts

Помогнете ми .... търся микрофон който да може да ми покрие нуждите за едно приемливо озвучаване на събития на които човек говори пред голяма тъпла хора и единствено трябва да му се чува що годе добре гласа!!! Изчетох другите теми из форума за микрофони и останах с впечатление че Sennheiser,Sure,АКГ,Електро войс..... са все за поне начинаещи вокалисти и ако се търси евтина версия за мик то все ще се намери причина даден мик да е по-добър или по нечак толкова добър спрямо дадена характеристика. Харесах си http://www.behringer.com/XM8500/index.cfm?lang=eng или http://www.behringer.com/XM1800S/index.cfm?lang=eng но от написаното не ми става ясно дали са жични или безжични тези модели??? Какво се гледа при избор на нов микрофон??? Каква цена трябва да очаквам за непрофесионален(не за музиканти) мик???? Може ли да се намери нещо под 70-80 лв????

 

ПС: Съжалявам , че пиша в този форум но гугъл постоянно ме препраща към него и така реших тука да постна питането си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми с моя малък опит в музиката и микрофоните до колкото видях тези микрофони за жични...предполагам че няма да са по скъпи от 100 лв..успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази цена безжични няма да намериш мисля. Относно избора - зависи доколко са официални въпросните мероприятия. Аз лично съм фенка на Sennheiser, освен това съм виждала приложение именно за такива цели! Но те ще са ти нужни може би за по-представителни събития. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както ти каза Lord Of Darkness, а и аз също...най-искрено ти препоръчвам тройката Берингери (1800) - за целта за която ще ги вземеш ще ти вършат прекрасна работа! Имам една такава тройка - дават доста "напрегнат" звук, гласът излиза добре и реално, не правят много микрофонии, падали са от стойките вече няколко пъти и все още си работят, даже и пеенето излиза изненадващо добре за толкова евтини микрофони. :) Преди използвах за озвучавания 'бета 58'...леле...когато някое лапе на сцената се спънеше в кабела и някоя 'бета' полетеше към земята...сърцето ме заболяваше... ;) Сега обаче с тия берингери съм много спокоен - като знам, че единият от тях ми струва точно 10 пъти по-малко от бетата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси много за отговорите :) а някой ще може ли да ми поясни за тройката Берингер, от това което е дадено на сайта не пише колко им е дълъг кабела и евентуално ако не ме устройва дължината дали мога да взема от някой магазин по-дълъг кабел???Току що прочетох и manual-а му и дават че за кабел се използва стандартен .

 

Какви са основните моменти при позициониране на микрофона и горовещия/пеещия спрямо колоните и озвучителната техника??? Виждал съм , че колоните ги слагат с гръб една към друга за да не се получава микрофония а мисля , че така нямаше значение къде точно в помещението се намира говорещия???

 

По какъв начин става захранването на подобни жични микрофони??? То нали от мик излиза един кабел за звука , който се връзва към техниката , а къде е захранването в случая и как става то ??? Или е с батерии ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофоните идват без кабел , но в магазините има предостатъчно . Просто търсиш XLR мъжки - XLR женски кабел .

 

За позиционирането - трябва да се съобрази с кардиодния (в този случай) микрофон , за да няма микрофонии . Лично аз го избягвам най-лесно като слагам колоните или пред микрофоните (ако има такава възможност) или ги слагам под тъп ъгъл спрямо една отправна точка зад тях . Не мога да го обясня точно , но мисля, че ме разбра .

 

Тези микрофони нямат нужда от захранване . Фантомното (+48V) е за кондензаторните и трябва да се внимава да не се включат към миксер с работещо такова (!!!) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър вариант и беригера. Иначе взичаш стандартем кабел микрофон - канон канон и си ок.

Те са ти го написали хората по-горе.

Други марки, които се вместват в тази цена са Аудиотехника и Стаг

Ако те интересува пиши ми на icq 314474405 или на лично

Редактирано от Caruso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.