Кръстака Публикувано Ноември 22, 2007 Публикувано Ноември 22, 2007 Здравейте на всички! Някой знае ли е , чувал ли е за звукозаписно студио в България в което да работят изцяло с аналогов сигнал? Като се започне от инструментите , пултовете и накрая на Магнетофонна лента. Да няма цифрови ефекти , за компютърна обработка ИЗОБЩО не говорим. Предполагам, че БНР разполагат с такава техника , но там е доста трудно... Благодаря предварително Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Студио Балкантон,ако още съществува. Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 ... Предполагам, че БНР разполагат с такава техника , но там е доста трудно... В БНР са с дигитална техника, но много сериозна ... Цитирай
bobalan Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Графити студио и Парк студио - тези места знам аз, които имат възможност за чисто аналогова продукция. Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Абе аналогова, аналогова...ама накрая нали все пак трябва да се трансферира за CD...щото не ми се вярва да искаш да издаваш на лента или плоча....ама знае ли човек... Цитирай
presly Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 (Редактирано) Да няма цифрови ефекти Е те такова нема! Пружинните ревербератори и лентовите еха са в музеите от `80-те години насам. В БНР имаха една или две Hall room, но в момента са складове... Редактирано Ноември 23, 2007 от presly Цитирай
Кръстака Отговорено Декември 6, 2007 Автор Отговорено Декември 6, 2007 (Редактирано) Е те такова нема! Пружинните ревербератори и лентовите еха са в музеите от `80-те години насам. В БНР имаха една или две Hall room, но в момента са складове... Хехе , ламповите маршали с ревърб са си с пружина. Все още доста хора свирят на тях. А ако ти трябва истински ревербиран звук трябва да записваш в зала. Аз получих необходимата ми информация като цяло, но все пак да си изкажа цялата концепция. Има една звукозаписна компания Chesky Records. Те правят просто невероятно красиви и реалистични записи. Записват всички инструменти заедно , в реална зала с реална акустика , ползват се 8 микрофона разположени по точно определен начин,миксира се още на тия микрофони, не използват никакви лимитери , компресори и т.н. Записа се дигитализира без допълнителни обработки с наистина качествени АЦП-та. Каква фаида от всичките тези гимнастики? Звук такъв какъвто бихме го чули ако слушаме в самата зала. Аз лично съм за концепцията с 2 микрофона дори , но явно с 8 по добре успяват да хванат акустиката на помещението ... За целта обаче музикантите трябва да знаят какво правят. Това си е почти като живо изпълнение само че е за запис Редактирано Декември 6, 2007 от Кръстака Цитирай
GFNick Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 (Редактирано) Графити Студио вече се помещава вьв бившото студио Балкантон. Да, ние използваме комбинация от аналогов и цифров запис. Редактирано Декември 13, 2007 от GFNick Цитирай
Recommended Posts