mila_kara Отговорено Май 19, 2005 Автор Отговорено Май 19, 2005 e хуу digitally recorded, ето пробвай това:http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=2686 не е кой знае какво, но по-мяза на семплер, разгледай по-надолу ecmjazz е дал линк към едно негово, също правено със семплер и си е играл повече. Звучи бая като истинско Чух инструменталите. Звукът е ясен и обемен, почти като в концертна зала. Несъмнено реалистичното звучене на инструментите на програмата, с която работя има нужда от допълнително подсилване, но...както вече споменах, целта ми е да покажа една своя собствена композиция, построена и аранжирана от мен. Отбелязах по-рано, че звукът не е като от студио, но пък парчето си е изцяло авторско, а при вас авторска е обработката, която, няма спор, е доста добра. ПП Между другото, правила съм опити да обработвам MIDI - файлове в Cubase SX. Все още, не разполагам с голям набор от VST, но определено ще имам за цел да гоня доброто звучене. :hello: Цитирай
mila_kara Отговорено Май 19, 2005 Автор Отговорено Май 19, 2005 радвам се, ако има нещо ще помагаме Цитирай
ecmjazz Отговорено Май 20, 2005 Отговорено Май 20, 2005 (Редактирано) За повече vst погледни в twins-torrents. Също и за некоя и друга библиотека със семпли, макар, че това, което съм постнал там, е правено с разни безплатни саундфонтове сваляни от нета, въпреки, че имам и по-добри семпли (peshoy2k - благодаря за промоцията! ). Ако сложиш по-качествени звуци композицията ще добие нов живот, щото сега, без да се обиждаш - колегата е прав дето каза, че му звучи малко като от 80-те - особено барабаните мен нещо хич не ми харесват. Мисля, че ще се получат нещата в крайна сметка и ще стане добро. Редактирано Май 20, 2005 от ecmjazz Цитирай
mila_kara Отговорено Май 20, 2005 Автор Отговорено Май 20, 2005 За повече vst погледни в twins-torrents. Също и за некоя и друга библиотека със семпли, макар, че това, което съм постнал там, е правено с разни безплатни саундфонтове сваляни от нета, въпреки, че имам и по-добри семпли (peshoy2k - благодаря за промоцията! ). Ако сложиш по-качествени звуци композицията ще добие нов живот, щото сега, без да се обиждаш - колегата е прав дето каза, че му звучи малко като от 80-те - особено барабаните мен нещо хич не ми харесват. Мисля, че ще се получат нещата в крайна сметка и ще стане добро. Благодаря за информацията! Да разбирам ли, че по-качествените звуци ще придадат и по-съвременно звучене на парчето? Т.е., че причината не е в мелодията. За барабаните какво да кажа - гледах да са стилово и ритмично подходящи.Не си позволих вариации с тях, защото акцентирах върху мелодията. :hello: Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 23, 2005 Отговорено Май 23, 2005 Да разбирам ли, че по-качествените звуци ще придадат и по-съвременно звучене на парчето? Т.е., че причината не е в мелодията. ми кво да ти кажа, аз ако правя аранжимент на нещо предпочитам да си го изсвиря в реално време със съответния семплер или каквото и да е, щото иначе не звучи мн добре. всеки инструмент трябва човек да си го усети как се държи при свирене, поне аз така подхождам, ако ще е цигулка, нека е еди как си, ама изсвирено с др инструмент, дори и пак да е цигулка няма същия облик, все пак това са някакви команди към пускането на някакви звуци, които са различни, нали тва е и идеята на семплера. синтезаторите особено GM ще звучат горе - долу по един и същи начин ама все гадно, като на морето: клавир, микрофон и човека оркестър с кръчмарски звук и прекомерен ривърб и дилей на микрофона, щото не мое да пее, а боботи (ако е мъж) и най-смешното - дискетите най-отпред хехе, ми за кво да свири ебати ама тва е др тема и немците на тва се кефят кво да искаш от хотелиерите Цитирай
mila_kara Отговорено Май 23, 2005 Автор Отговорено Май 23, 2005 Да разбирам ли, че по-качествените звуци ще придадат и по-съвременно звучене на парчето? Т.е., че причината не е в мелодията. ми кво да ти кажа, аз ако правя аранжимент на нещо предпочитам да си го изсвиря в реално време със съответния семплер или каквото и да е, щото иначе не звучи мн добре. всеки инструмент трябва човек да си го усети как се държи при свирене, поне аз така подхождам, ако ще е цигулка, нека е еди как си, ама изсвирено с др инструмент, дори и пак да е цигулка няма същия облик, все пак това са някакви команди към пускането на някакви звуци, които са различни, нали тва е и идеята на семплера. синтезаторите особено GM ще звучат горе - долу по един и същи начин ама все гадно, като на морето: клавир, микрофон и човека оркестър с кръчмарски звук и прекомерен ривърб и дилей на микрофона, щото не мое да пее, а боботи (ако е мъж) и най-смешното - дискетите най-отпред хехе, ми за кво да свири ебати ама тва е др тема и немците на тва се кефят кво да искаш от хотелиерите Така-а-а-а! Все въртим около пустите му семпли! Разбирам, че звукът много ви тревожи! А целта ми беше да оцените композицията като структура и мелодия. Семпли има! Те са вградени във виртуалната digital sound database на програмата.. Вярно, че тя се предлага в няколко модификации, най-добрата от които е Gold sound database. Аз ползвам media- варианта, защото все още не мога да си позволя по- съвършения. За мен е важно, че пограмата ми дава свободата да изразя чрез компютърния нотопис мелодията, която звучи в мен. А за допълнителна звукообработка може и да си поиграя или пък да си намеря "уредбаджия", както някой го беше казал. P.S. И между другото, авторите са от държава, разположена на Средиземноморието...Така, че... :hello: Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 23, 2005 Отговорено Май 23, 2005 не бре, просто тръгна в тази насока, аз за това, съжалявам, че е офтопик, моето мнение за композицийката е изразено по-напред Цитирай
mila_kara Отговорено Май 23, 2005 Автор Отговорено Май 23, 2005 ...за което наистина БЛАГОДАРЯ!!! :hello: Цитирай
Fenix Отговорено Май 24, 2005 Отговорено Май 24, 2005 Мелодийката е готина, ама барабаните са доста скучни и правят цялото нещо да звучи асдки еднообразно Поне според мен, последната ми група ме повреди и сега много слушам барабаните... Keep up the good work. Цитирай
mila_kara Отговорено Май 24, 2005 Автор Отговорено Май 24, 2005 Мелодийката е готина, ама барабаните са доста скучни и правят цялото нещо да звучи асдки еднообразно Поне според мен, последната ми група ме повреди и сега много слушам барабаните... Keep up the good work. Ще сменя барабаниста! Определено! Обещавам! :hello: Цитирай
Kassiopea Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Много ми хареса инструментала. Поздравления. Аз ползвам същата програма и единственото, което не ми харесва при нея е, че блендите са малко гаднички затова започнах да точа семпли от Гига Студио 3. Това е божествено. Има едно пиано, което е правено 2г. Не съм чувала по-реално звучащо пиано. Програмката малко се сърди и не харесва Cubase-а, но с повече натиск става. Цитирай
mila_kara Отговорено Май 25, 2005 Автор Отговорено Май 25, 2005 Много ми хареса инструментала. Поздравления.Аз ползвам същата програма и единственото, което не ми харесва при нея е, че блендите са малко гаднички затова започнах да точа семпли от Гига Студио 3. Това е божествено. Има едно пиано, което е правено 2г. Не съм чувала по-реално звучащо пиано. Програмката малко се сърди и не харесва Cubase-а, но с повече натиск става. Благодаря! Коя програма имаш пред вид под същата? И при мен Cubase-то се сърди! Но щом трябва натиск, ще го упражним! :hello: Цитирай
Kassiopea Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 Абе то, Cubase-то, че се сърди, сърди се, ама аз имах пред вид Гига Студиото. Има и програма освен семпли. Малко ми е тежичка, но горе долу я поддържам. Проблема е друг. Пробвах да вържа Cubase-а, към Гигата и да използвам само блендиде на същата, но в реално време се получава огромно разминаване. Направо е кошмарно. Затова първо записвам парчето и след това го пускам през Гигата, като миди, използвайки аналогични семпли. Най-чудното е, че въпросната Гига работи безпроблемно с някаква измислена програма (Секвоя), която е подобна на Cubase-а, но е доста дървена, както подсказва и самото й заглавие. Но всичко това няма значение, когато желанието е налице. Важното е купон да става Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 25, 2005 Отговорено Май 25, 2005 секвоята е на меджикс и не е мнооооо дървена . Пробвай samplitude, тя е на същата фирма и е много добра. Те тия всичките изглеждат дървено ама точно тва им е хубавото. Работил съм на 7.0.... не знам си кво и има опции, които аз точно се чудех що няма нуендо. Опции дето са ми трябвали, една от тях е експортването на всеки трак по отделно, направо красота, да не говорим за организирането на файловата структура и мн др хитринки. Представете си правите един микс от мн тракове ама са ви на МИДИ, а ги искате на уейвове в отделен проект. Цък и отивате да си пиете кафенцето вместо да експортвате аре тоя трак, аре оня, 3,4.... до зори Цитирай
Recommended Posts