Jump to content
Българският форум за музиканти

Преобразяване на Ibanez Grg 270 в Ibanez Jpm :)


Recommended Posts

Тъй като си взех нова китара старата ще я разглабям и тунинговам <_<

Имам няколко въпроса за сега:

1. Как като махна средния адаптер и суича да запълня дупките в дървото, предполагам всички знаете как изглежда Петручи модела?

2. Как да направя инлеите близки на цвят до фингър борда, с какво да ги мацна ама да не падне след няколко свирения?

3. Финиша ще го правим с един приятел надявам се да се получи... тук май Евтим може да помогне ;)

Ето прилагам все пак снимка на очаквания резултат

1744bac645a2f9e5b7230f01de2e8c56.jpeg

 

Поздрави,

Иван

 

Едит: Един доста страничен въпрос: КАК МОГА ДА СИ СМЕНЯ НИКНЕЙМА НА ПРОФИЛА?

Редактирано от Petrucci
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кухината за адаптера може да я запълниш със парче от масивно твърдо и качествено дърво каквото намериш (в никакъв случай чам или подобни бози), изпиляваш финиша до дърво, режеж плътно парчето, лепиш го с хубаво лепило и стяги и като го залепиш го минаваш с разни китове и тн да се подравни и шкуриш ;)

 

инлеите - може да махнеш прагчетата, да поостържеш ф.борда с радиус блокче и получените стърготини да омесиш с каноколит и да сложиш в дупките от махнатите инлеи <_< после пак подравняваш и слагаш нови прагчета

 

edit: ето ти как се пълнят кухините от тремоло - ЦЪК

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При висчки положения ще трябва да махнеш прагчетата, защото ще трябва също да слагаш и байндинг.

 

За запълването на дупките от старите инлеи те съветвам да ползваш парчета дърво, а не смесени с каноконлит стърготини - това с каноконлита и стърготините ще си личи от километри.

Разбира се, дървото, с което ще запълваш, е желателно да бъде с цвят, максимално близък до този на фингърборда и да пасва перфекнто в дупките от старите инлеи и жилките да са в същата посока както на ф-борда.

След това байцваш целия фингърборд в хомогенен цвят и, ако всичко е направено както трябва, кръпките няма да си личат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което си се заел да правиш, не е никак лесна работа, и няма да стане добре, освен ако не вложиш много време, старание, и средства.

 

Послушай горера за инлеите - само с парчета дърво и байц ще стане добре.

 

Относно боята - след известно боядисване, мога да ти кажа - спрейовете са кофти - така, че пистолет, и качествени бои и лакове, и разредители.

 

Байндинга трудно ще го направиш - потърси из нета инфо, и си измайстори накрайник за някаква малка дрелчица, или нещо подобно. Изобщо - канал за байндинг не съм правил, и ми изглежда трудно.

 

За дупките от адаптера - с парче дърво, изрязано в същата форма, и може би епоксидна смола по пукнатините, които останат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина шансът да прецакаш нещата е много по-голям от този да се получи добре.

 

Не те обезкуражавам, но трябва да знаеш, че, ако се захванеш, ще ти предстоят няколко задачи, за всяка от които може да се напишат десетки страници обяснения и различни варианти на развитие на нещата.

Само за слагането на байндинг може да се отвори отделен форум.

За козметичната част по запълване, без да си личи - също.

 

Моят съвет е: потърси истинска професионална намеса и/или прочети колкото се може повече книги и упътвания по въпроса. На пръв поглед сигурно изглежда фасулска работа, но ти обещавам, че не е така и иска да се подходи много сериозно и внимателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/198599

 

горният 3 Д модел даже ме кефи повече от оригинала - най вече заради инлеите по грифа.

не съм наясно колко може да ти помогне и дали си заслужава 65-те долара.

Ултразоната е специалист по тия 3 Д-та - чакаме неговата намеса :recourse:

 

отделно съм сигурен че се продават готови лепенки (или не знам как точно им казват) които ще улеснят задачата.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такова 3д и аз мога да напрая , даже за по-малко от 65долара :) Но не виждам смисъл :) Иначе по темата - защо точно петручи модела , а не си направиш по твой вкус ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе модела верно е много зле... Някъв гриф като на оня 11 струнния бас, ключовете едни странни сечени конуси, мрежата една пренатрупана и т.н.

 

Ся по темата:

 

3. Можеш да си изпринтиш картинката на фолио в някое рекламно студио, да поискаш да ти я ламинират и после да лакираш всичко отгоре подобаващо. Ламинатът се слага, за да няма взаимодействие между мастилата и лака. Отделно трябва да те предупредя, че е хубаво файла да си го направиш векторен, за да няма после разминавания :icon_shithappens: А за това, че ще трябва да се правят няколко проби, за да няма разминавания между това на монитора и това на хартията няма въобще да почвам да говоря - надявам се, че се подразбира :thumbdown:

 

За инлеите само дървото му е майката, въпреки че според мен ако копаеш палисандрови тапи, после копаеш и канали за байндинг е по-добре директно да си вземеш един нов фретборд, който няма да има странни преливания между различните парчета. А иначе не съм много съгласен за това с байца - не се знае колко добре ще попие в дървото и след колко време ще се изтърка слоя дърво, който е байцнат, затова най-добре мини с нов фретборд, или алтернативата с тапи за инлеите с абсолютно същия цвят. Само че не спомена какви са ти инлеите? Точки, правоъгълници, джибсънски инлеи, някакви къстъм, ала-бала...

Успех!

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При висчки положения ще трябва да махнеш прагчетата, защото ще трябва също да слагаш и байндинг.

 

За запълването на дупките от старите инлеи те съветвам да ползваш парчета дърво, а не смесени с каноконлит стърготини - това с каноконлита и стърготините ще си личи от километри.

 

не си личи изобщо - на една бг китара запъклих на 12 прагче едната точка и сложих 2, а на всички останали места коригирах инлеите щото бяха изместени

когато дървото няма много шарка и промяна в цвета не се забелязва :)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ще си личи - сместа от стърготини и лепило винаги стои като едно хомогенно петно пластелин.

Освен това, доста често става малко по-тъмно от цвета на ф-борда и отразява светлината по различен начин от самото дърво на борда - гледано под определени ъгли си личи съвсем.

Има няколко чалъма да се ползват трескички от самия фингърборд и да се имитира шарката на дървото, но е страшна играчка и не е за всеки.

Друг начин, за да се забелязва пълненото по-слабо, е да се остави ф-борда малко по-грубо шлайфан и да не се полира напълно.

 

Покажи снимки на запълвнаото от теб да видим как си го направил и доколко си личи или не.

А аз в момента се сетих за едни снимки, наскоро пуснати във форума от софийски лютиер, на които болезнено фрапиращо си личи как е запълвано със смес от стърготини и лепило около едни абалонови инлеи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такова 3д и аз мога да напрая , даже за по-малко от 65долара :virtuoz: Но не виждам смисъл :rocker: Иначе по темата - защо точно петручи модела , а не си направиш по твой вкус ?

Ами пич за тая китара мечтая откакто съм я видял ... но я намерих само на 1 място 2-ра употреба и струваше 1800 $, някак си е трудно да се сдобиеш с нея :) А иначе ако някой може да ми преработи китарата така ... склонен съм да се навия само да каже разумна цена :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся по темата:

 

3. Можеш да си изпринтиш картинката на фолио в някое рекламно студио, да поискаш да ти я ламинират и после да лакираш всичко отгоре подобаващо. Ламинатът се слага, за да няма взаимодействие между мастилата и лака. Отделно трябва да те предупредя, че е хубаво файла да си го направиш векторен, за да няма после разминавания :) А за това, че ще трябва да се правят няколко проби, за да няма разминавания между това на монитора и това на хартията няма въобще да почвам да говоря - надявам се, че се подразбира :lol:

 

Поздрави,

Влад

Обръщаш на CMIK и нямаш проблеми с цветовете. Повечето печатници няма да се захванат с това освен ако не е сито печат. Най малкото че ще те питат това в 10 000 бройки ли го искаш. :recourse: А дам за файла задълже да е векторен че ще ти се изсмеят, и няма ти земат 20 тината кинта там. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става и за единични бройки! Естествено след увещания и с малко връзки, но фактът си е факт! :greenball:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.