Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Тук може доста да се поспори - ако се научи да си настройва процесорам няма да звуки зле. Ти си малко аналогов екстремист. А и ампа ти е лампов... Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Не искам да споря по въпроса спорили сме в темите отпреди години - давам своето мнение. С траш съм почнал да свиря - хранов хъмбъкер и милин камък дист - траш свиря и в момента. Свирил съм на процесори и за 100 лева и за 1500 лева. Моя съвет е дист! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Ако дист - то поне кой? Аз не свиря много траш, и не знам кой точно ще подхожда най-добре на този стил. На мен ми се струва, че трябва да е дист с малко по-орязани среди. Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 То от траш до траш пак има разлика - поне доколкото съм чувал, звука на Металика е с орязани среди и набичени ниски и високи, а на Слейър - с орязани ниски, много средни и високи. Аз нямам опит нито с усилватели, нито с разни камионетки - свиря на кубе КучаМарка®™ и един Зуум 707 и траш звук се докарва по 101 различни начини. Ако СансАмп-а наистина може да криви като другите изброени метал-педали, то май ще е най-добрият вариант, а смотан процесор може да се взема само ако има нужда от разните му реверберации и модулиращи ефекти, но не препоръчвам - зависи прекалено много от човека докато се постигне някакъв сносен звук. Цитирай
Pandemonium Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Аз бих препоръчал на човека да си вземе камиончета определено. Дилей, дистър на босс (ако не бюджетния вариант е Ултра метъл на Берингер, което като го разръцхкаш леко почва да си звучи съвсем като метъл-зоната). Процесор, определено не препоръчвам, макар с него да се докарва близък звук. Просто като чуеш как звучи дело на корпорацията Зуум в централно, ти иде да си хванеш чукалата и да бягаш ли бягаш надалеч. Просто процесорните изпълнения в България са много зле откъм звук. Евентуално РП250 за твоя бюджет, макар че на твое място бих си взел Сансампа на Никифена. Моите 5 стотинки. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 дистър на босс (ако не бюджетния вариант е Ултра метъл на Берингер, което като го разръцхкаш леко почва да си звучи съвсем като метъл-зоната) е метълзон според теб добре ли звучи??? според мен е шит Цитирай
Pandemonium Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 И според мен не звучи хубаво, но постига трашарски звук без проблеми. За това което иска пича и за този бюджет, с който разполага според мен му върши работа и тя, макар че както казах по-горе - санс-ампа е по-доброто решение. Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Помислих,че тая тема я забравихте хубаво е че не сте,защото все още не съм си избрал искам да изчакам и да взема нещо от което ще съм доволен.И добре за Сансампа и за метал зоната.А какво мислите за вариятна с педал на Digitech Metal Master ?Или пък Процесора на Digitech RP250?Въпреки,че вижда,че клони решението към педалче Цитирай
Slipaway Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Аз съм с 2 ръце и 3 крака за Metal Master на Digitech...Звучи убийствено дори и на 15 ватово кубе и вади доста разнообразен звук (като се почне от някво по олдскул звучене и се стигне до хардкор/метълкор и тн)...Естествено можеш дза пробваш и разни други дистове, но аз препоръчвам това, което на мен ми е харесало най-много :] Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Боже мой! На 15 вата метъл няма много....Както казваше едно време един много добър приятел (Пламен екс-барабанист от Брейнсторм, Мултипъл Стаб Ундс, Абадон,Кристъл Нахт) "метъл не можеш да слушаш на малко касетофонче...демек на малък говорител..." Та каквото и да си земеш ша ти хареса от гореспоменатите.Без проба не става.... А за марката зуум......колкото плащаш толкова и получаваш....има зуум и зуум.Аз съм собственик на 3030 и с яка глава(хендмейд) и кабинет 4 по 8 + 1по 10 инча направо късам глави!Става дума за репетиции с лайв барабани и 18 инчов китаец който вика яката, яката, а касата е пак хендмейд 22инча ама дължината на цилиндъра е метър и нещо...и то много вика!Така че моля да не си правите изводи за дадена марка само по евтините им продукти щото и корг имат едни процесорчета....дето преди 6 години си избирах между един такъв корг и зуум и си зех зуум 606....направете си изводите как е звуал корга.... Земи сансампа и това е моето мнение! Цитирай
Pandemonium Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 За Зуум съм говорил за дадения ценови клас. Евтините процесорчета не стават, макар с малко повече вътрене и сукане да стане за домашно свирене. Един от основните им проблеми е че не можеш да си играеш директно с екю-то, а имаш вече готови настройки, което доста пречи за докарването на сносен звук. Друг пробелм е, че дистъра им е много в стил нинтендо. Стават може би само модулациите им. Това е моето мнение, базирано на моя опит. Винаги съм готов да се съглася с човек, който има повече опит в дадена сфера, така че мнението ми не е абсолютната истина. То е моята истина за момента, която подлежи на промяна. Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 За екю-то си напълно прав.Това им пречи.Инче си имат и сносни драйвове.А вече по-скъпите....примерно 3030 има един екю преди драйва и един след драйва, като втория е с контроли за високи, среди, бас, презънс.а бе...всичко зависи от цената.Но недейте подценява и ампа, защото хубавия процесор на малко ампче няма да изкара як плътен звук за метъл.Същото важи и за хубавите камиончета. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 (Редактирано) Проблема с EQ-то е сложен. Ако се замислите поне малко, ще видите, че обикновено на камиончетата имате ниски и високи(най-много и среди), тон, или подобни корекции. На ампа също. По-качествените процесори често имат доста подробни еквилайзери, така, че за сравнение не може да се говори. Лесно е да говорим за евтините процесори, но това не е никак смислено, понеже и с евтини педалчета, и евтини усилватели, пак сме с евтин звук. На мен лично ми е писнало да слушам как разни китаристи със "аналогова", и скъпа техника вдигат точно толкова шум, колкото и хората със евтина и цифрова техника. Е да, има малка разлика в "гласа" на усилвателя, но в крайна сметка звуковата картина пак е пълна какафония от отразяващи се в стените режещи високочестотни съставки, и нито слушателите чуват какво свирите, нито вие. Дето се вика: "Баси якия звук, направо кърти мивки и лепи плочки".. Или с други думи: "Абсолютен ташак, негоден за слушане". Поради тая причина, ако човек използва камиончета, не е хич зле да се сдобие поне с някакъв графичен еквилайзер. Това, дето го слушате по албумите и по яките лайв записи е минало през доста обработка с еквилайзари, компресори, пост-ефекти, и има малко общо с това, което обикновено чувате в затворено помещение, когато усилите усилвателя пред вас. Особено когато се свири силно, и с много дисторшън.... Ако не яврвате - когато чувате шумотевица, запушете си леко ушите с пръсти, така че да оберете малко високите честоти, които достигат до ушите ви - звуковата картина става много по-ясна, и вече можете да чуете какви свири китарата. Друг проблем е, че колкото и еквилайзери да имате, когато усилвателя е пред вас, самия говорител си генерира дразнещи ухото нехармонични високочестотни съставки, в резултат на изкривяванията, които самия той поражда, без значение колко сте намалили високите честоти от педалчетата/процесора. Трудно е да се справите с тях, освен ако усилвателя не е в друго помещение, и не е озвучен през микрофон и еквилайзери в централното. Начинът, по който аз често се справям с проблема, когато не искам да ми се надува главата е много смешен, но ефективен за домашни подрънквания, или непретенциозни свирения - мятам един чаршаф върху усилвателя да позаглуши най-високочестотните съставки . Това са моите две думи за еквилайзерите.. Редактирано Ноември 15, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
ukeil Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Така,аз искам да си взема нещо което ще ми върши определена работа и за в бъдещо свирене в група.Знам че на мойто сегашно кубе няма да излезе този звук който искам,но аз това кубе го използвам за тренировки у дома.По-натам възнамерявам да се сдобия с по сериозна озвучителна система.И един въпрос към Evtim Djerekarov "Поради тая причина, ако човек използва камиончета, не е хич зле да се сдобие поне с някакъв графичен еквилайзер" може ли да дадеш примери за такива еквалайзери,за да имам малка представа все пак още съм доста нов с апаратурата и не разбирам много . Мерси предварително! Цитирай
Recommended Posts