synchu Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 ...S/PDIF Passthrough режима на саунд картата и ресийвър с АС3/ДТС декодери вършат повече работа от ЦАП/АЦП конвертори за 3000$ и т.н. дивотии. Сега вече самите му изходни конвертори е ясно, че са зле, но поне сигнала до тях е 100% непроменен. Пък и съмнителното качество на свалените от нета рипове не оправдават супер голяма инвестиция. Аз лично съм ползвал всички гореизброени неща със саунд карти М-Аудио Аудиофил 2496 и М-Аудио ФайърУайър Аудиофил, Пайниър ресийвър и 5 колони Джамо. С това ще си позволя да не се съглася, защото надявам се знаеш, че каквото, където и както и да го свързваш в крайна сметка цифрово аналогова конверсия има, за да излезе какво и да било през колоните А разлика в ЦА конверторите за 300$ и съответно за 3000$ има и при това е немалка и абсолютно чуваема. Даже и между тези за 300$ и 950$ какъвто е Benchmark DAC1, като при Бенчмарка за 950$ са само два канала ЦА конверсия докато при 300$ EMU то е пенкилер - 2 AD/DA + Midi + еди кво си. А дали е оправдане инвестицията - всеки си преценява Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 Не се и съмнявам, че си прав! Аз споделих моята гледна точка, която е мааалко по-практично ориентирана. Но моля - нека не подхващаме спор за нещо, за което и двамата сме на едно мнение! Абе светни ме повече... Ако съм виждал ЕМУ контрол панела - да ти кажа откъде се задава S/PDIF. Но не съм. На М-Аудио от контролния панел на самата саунд карта се прави това - имаш рутиране на всеки сигнал накъдето ти скимне. Аз задавам WAVE изхода да отива в S/PDIF изхода. И толкоз. За Фуубар плъгина съм се объркал, защото тоя който посочих е само за ДТС декодинга (пак си трябва, де). Тоя за кернел стрийминга се казва foo_out_ks.dll. Плъгини можеш да свалиш от сайта им и линковете, които са дадени там наоколо. Те са два по-големи сайта с колекция от плъгини (официални и потребителски). Режимът S/PDIF Passthrough не се "намира". Просто с тия по-горните действия вкарваш саунд картата в такъв режим. Така се казва, защото тя (картата) не декодира АС3/ДТС потока, а само го пуска да мине без да пипа. И след това той вече се обработва от външно устройство (ресийвър). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petar Отговорено Януари 13, 2008 Share Отговорено Януари 13, 2008 ЕМУ 1212м си е доста позната и масова карта тук, така че е излишно да я възхваляваме - вече е със стабилни драйвери, всички се кълнат в качеството на коверторите и и т.н. Въпреки това, DAC и ADC конверторите на тази карта е малко вероятно да могат да се конкурират с такива от по-висок клас, като тези които написа synchu. Примерно 2 канален DAC на Lavry е примерно $1350, като добавим още около $1650 за ADC пак на Lavry, говорим за $3 000. Няма как конверторите на звукова карта с цена около $250 да имат същите качества като конвертори с цена около $3 000. Съвсем отделен въпрос е, че толкова високо качество рядко е необходимо и нуждата от повече ADC/DAC (8, 16 и повече бройки) води до закупуване на по-евтини конвертори. Нещо напълно необяснимо за един аудиофил предполагам. Дали DAC-а определя качеството - всичко определя качеството, достатъчен е един недостатъчно добър компонент по веригата и колкото да са качествени останалите компоненти общото качество ще е ниско. И една дреболия - това е форум за хора които се занимават със създаване на музика и разделът се казва "звукозапис". Едва ли е най-подходящото място за разискване на аудиофилски теми - предполагам има не малко аудиофилски форуми из нета. Конверторите за които споменаваш са изработени с същите елементи, например за ADC: PCM 1804.AK5384 а за DAC: AD1852 които за сега са най добрите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 Конверторният чип е само един от елементите на конверсията. Има още един куп филтъри, операционни усилвалите, internal clocks & etc. В голяма част от конверторите от различни класове се използват едни и същи или сходни като качества (и цена) конверторни чипове, но останалите елементи са доста различни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Януари 14, 2008 Share Отговорено Януари 14, 2008 AD1852 струва около $8 за дребни потребители (поръчващи между 100 и 500 бройки), така че далеч не представлява значима (финансово) част от крайният продукт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2008 Share Отговорено Януари 15, 2008 Те по рекламите на Крейтив не случайно пишат спецификациите на самия конвертор. Но само на него. Чипа "едикойси" (да речем Филипс или Сигмател) - 120 дБ. СУПЕР! Ама като го обградят с елементи от преоценени стоки и познай... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Reckless Отговорено Януари 16, 2008 Share Отговорено Януари 16, 2008 Абе светни ме повече ако не ти е проблем. Къде от софта на саунд картата да эадам S/PDIF.Аэ полэвам FOOBAR 2000 кой плъгин да полэвам эа да рутира сигнала към S/PDIF.И къде да го намеря тоэи S/PDIF Passthrough режим.А с това эа 3000$ много HI-FI корифеи ще ти опонират. Отваряш си контрол панела на картата и там, горе в дясно има три бутончета / fx o и една стрелка / кликваш на средното / о / там ти излиза едно прозорче с три бутона / system / midi / I/O / кликваш на третото / I/O / и там вече си задаваш ADAT или S/PDIF, както и децибели на входове, на изходи... От там прехвърлям с опичен кабел на мини диск. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts