Jump to content
Българският форум за музиканти

Затваряне на обяви "продава"


Recommended Posts

Това не е баш "предложение", ама мисля, че, ако администраторите по някакъв начин (знам ли и аз какъв) успеят да наложат малко по-широко практиката да се затварят обявите в раздел "Купува-Продава", той ще стане с една идея по-ефективен за ползване.

Откъде-накъде рева за това? Ами, следната ситуация: търся си адаптер и почвам да преглеждам релевантни обяви от последните 2-3 месеца, виждам няколко, чиито изход не само не е ясен, ами и по нищо не личи, че има шанс да са се развили успешно; съответно, пиша лс-та и мейли и получавам отговори до един гласящи "продадох го".

Е, какво пречи да си спестим безсмисленото звънене и писане, респ. спама, като просто, който продаде нещо, което е обявил тук, независимо дали чрез форума или по други пътища, си направи 20-секундния труд да влезе и напише едно "продадено"? Доста хора, включително аз, го правят, ама поне 2/3 - цък!

Не е болка за умиране, определено, ама какво пречи да си правим живота малко по-лесен и приятен, като спазваме някаква елементарна култура на писане?

 

Вече извън темата, лично аз много бих се накефил да си направим борсата по-прозрачна, като се пише и на каква цена са се продали/купили нещата, но за това не смея и да мечтая ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се сещам за търговския раздел на ФЕН. Там е задължително да се опомене, и то в заглавието още, че търсеното е намерено или предлаганото вече е продадено - разбира се, там има опцията за себередакция, но при липсата на тази опция тук, мисля че и пост, с който да се иска затваряне на темата, след като вече не е актуална, е достатъчен. Мисля, че това важи и за обявите в "Търсят се музиканти". Аз досега май почти винаги съм молил за затваряне на такива мои теми, след като са си приключили живота, и досега проблем не е имало.

 

Като споменах за ФЕН, в техния аналог на нашия "Купувам - продавам" има и тема, в която се води нещо като отчет за хората, които предлагат или търсят разни неща (нещо като "Купих си джармандолейка от Иванчо. Джармандолейката е в перфектно състояние, предложената цена беше изгодна, Иванчо е пич" или "Взех си инджиктипляктор от Марийка, но се оказа, че качествата му далеч не са толкова високи, колкото тя казваше : не перебондира правилно. Цената се оказа завишена. А на Марийка са и малки циците"). Така малко по-лесно се разбира, кой прецаква хората с боклуци и кой е съвестен, когато предлага или търси нещо, така че следващите, на които им се наложи да алъшверишят с него, ще са подготвени и ще знаят какво да очакват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Всеки от нас си има профил. И всеки може да пише в него каквото си иска :thumbup: Просто ползвайте тази функция :hysterical:

 

Не те разбрах ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лудото в конкретния случай е, че тази опция е контролируема от потребителите. Те могат да я сетнат така, че когато някой постне коментар за тях той да седи невидим до одобрението им. Могат и да ги трият :hysterical: Тази опция е някак... неизползваема в конкретния случай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.