sevenstring Публикувано Октомври 23, 2007 Публикувано Октомври 23, 2007 (Редактирано) Това не е баш "предложение", ама мисля, че, ако администраторите по някакъв начин (знам ли и аз какъв) успеят да наложат малко по-широко практиката да се затварят обявите в раздел "Купува-Продава", той ще стане с една идея по-ефективен за ползване. Откъде-накъде рева за това? Ами, следната ситуация: търся си адаптер и почвам да преглеждам релевантни обяви от последните 2-3 месеца, виждам няколко, чиито изход не само не е ясен, ами и по нищо не личи, че има шанс да са се развили успешно; съответно, пиша лс-та и мейли и получавам отговори до един гласящи "продадох го". Е, какво пречи да си спестим безсмисленото звънене и писане, респ. спама, като просто, който продаде нещо, което е обявил тук, независимо дали чрез форума или по други пътища, си направи 20-секундния труд да влезе и напише едно "продадено"? Доста хора, включително аз, го правят, ама поне 2/3 - цък! Не е болка за умиране, определено, ама какво пречи да си правим живота малко по-лесен и приятен, като спазваме някаква елементарна култура на писане? Вече извън темата, лично аз много бих се накефил да си направим борсата по-прозрачна, като се пише и на каква цена са се продали/купили нещата, но за това не смея и да мечтая ... Редактирано Октомври 23, 2007 от sevenstring Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 23, 2007 Отговорено Октомври 23, 2007 Аз се сещам за търговския раздел на ФЕН. Там е задължително да се опомене, и то в заглавието още, че търсеното е намерено или предлаганото вече е продадено - разбира се, там има опцията за себередакция, но при липсата на тази опция тук, мисля че и пост, с който да се иска затваряне на темата, след като вече не е актуална, е достатъчен. Мисля, че това важи и за обявите в "Търсят се музиканти". Аз досега май почти винаги съм молил за затваряне на такива мои теми, след като са си приключили живота, и досега проблем не е имало. Като споменах за ФЕН, в техния аналог на нашия "Купувам - продавам" има и тема, в която се води нещо като отчет за хората, които предлагат или търсят разни неща (нещо като "Купих си джармандолейка от Иванчо. Джармандолейката е в перфектно състояние, предложената цена беше изгодна, Иванчо е пич" или "Взех си инджиктипляктор от Марийка, но се оказа, че качествата му далеч не са толкова високи, колкото тя казваше : не перебондира правилно. Цената се оказа завишена. А на Марийка са и малки циците"). Така малко по-лесно се разбира, кой прецаква хората с боклуци и кой е съвестен, когато предлага или търси нещо, така че следващите, на които им се наложи да алъшверишят с него, ще са подготвени и ще знаят какво да очакват. Цитирай
musicman Отговорено Октомври 24, 2007 Отговорено Октомври 24, 2007 ^ Всеки от нас си има профил. И всеки може да пише в него каквото си иска Просто ползвайте тази функция Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 24, 2007 Автор Отговорено Октомври 24, 2007 ^ Всеки от нас си има профил. И всеки може да пише в него каквото си иска Просто ползвайте тази функция Не те разбрах ... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 25, 2007 Отговорено Октомври 25, 2007 Можеш да оставяш коментари за даден юзър, след като отидеш на профила му. И да го похвалиш. Или не. Цитирай
IgniteAll Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Лудото в конкретния случай е, че тази опция е контролируема от потребителите. Те могат да я сетнат така, че когато някой постне коментар за тях той да седи невидим до одобрението им. Могат и да ги трият Тази опция е някак... неизползваема в конкретния случай. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Е те т'ва не мислех, че е така. Сори Цитирай
AXE Отговорено Октомври 26, 2007 Отговорено Октомври 26, 2007 Би трябвало да може да се промени от настройките на форума!? Цитирай
Recommended Posts