Black Bird Публикувано Октомври 22, 2007 Публикувано Октомври 22, 2007 (Редактирано) Здравейте! Искам да попитам за най добрите кабели и свързване на карта ЕМУ 1212М към Пулт Берингър Ксеникс и монитори КРК Рокит 6 Сега съм свързал картата в Тейп Инпута на пулта и от монитор изходите в Колоните КРК. Но като усиля пулта над 80% и се чува брум. Като махна кабелите от картата брум няма.../ имам в предвид остават само колоните в путла/ В картата няма вкарано нищо на входовете. Явно е заради небалнсираните кабели. Може ли да се направи балансиран кабел Голям Жак към малките RCA чинч букса? За да влиза изхода на картата в Tape Input на пулта? Мерси! Редактирано Октомври 22, 2007 от Black Bird Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 А защо го мъчиш на тейп входа ? Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Отговорено Октомври 22, 2007 А защо го мъчиш на тейп входа ? Еми кажи ти де Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Ползвай line in-ите 3/4 или 5/6. От картата към line in-а ти трябва балансиран 1/4"->1/4" После от out-a който ще ползваш на mixer-а ти трябва балансиран 1/4"->мъжки XLR (канон) Аз лично директно свързвах мониторите с картата, защото нямам пулт все още и колкото и да е усилено нямаше брумове и шумове. Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Отговорено Октомври 22, 2007 Ок мога ли да поръчам от интернет кабели? Тук няма от къде да взема. В София продават ли се??? Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Отговорено Октомври 22, 2007 или ако има няква НАГЛЕДНА схема - снимки как да си ги направя балансирани... Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Както каза Боби ! (switched) EMU-то е много претенциозно към небалансирани сигнал, вкл. и да използваш някакъв по комплициран дивайс за конвертиране на балансирания към небалансиран сигнал ....(т.е. нещо подобно на NAudio реамп бокса, който вече дискутирахме). Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 (Редактирано) Всъщност като гледам на мониторите имаш и балансиран 1/4" вход така че може да вземеш 4 такива кабела (балансиран 1/4"->1/4") В София се продават, да, аз лично си купувам отделно кабел и конектори от Динакорд и си ги запоявам. Те могат също да ти ги запоят, но искат по 2лв на конектор . Кабела проел е към лев на метър, а конекторите зависи какви си избереш има проел и neutrik, като определено ти препоръчвам вторите. От интернет също можеш да купиш, но не знам по българските онлайн магазини дали има. В xxxx имам спомени, че продаваха и предполагам, че може от тях да поръчаш. Edit: ето и схеми http://www.rane.com/note110.html (credits to synchu ) Edit2: не можеш да направиш небалансиран кабел на балансиран. Различават се структурно самите кабели, дори и да имаш стерео конектори (каквито трябват за балансиран кабел) Редактирано Октомври 22, 2007 от sw1tched Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 (Редактирано) Proel Noiseless - 1.70 лева на метър , конектор проел (суперздрави !) 1.50 лева парчета . Имат и готови в Динакорда . Редактирано Октомври 22, 2007 от Lord Of Darkness Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Супер здрави според мен е силно казано. Досега два 1/4" и един XLR са ми се чупели и то при крайно незначителен натиск. За neutrik мога точно обратното да кажа - при едно разместване трябваше да прекарам едни кабели под крака на леглото и след 10-ина минути забелязах, че леглото изглежда все едно стои във въздуха...оказа се, че стои върху един xlr конектор Цитирай
synchu Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Имам подобен опит с чупене на Проел-ски жакове & всички в момента нови, които си правя/поръчвам са с Нойтрик (или ако по-случайност успея да намеря Суичкрафт). Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ...не можеш да направиш небалансиран кабел на балансиран... Това сигурно ли е? Защото на същия линк, който си дал има една схема № 13, където са свързани небалансиран 1.4" мъжки жак и балансиран (уж) канон? Не се правя на спец, защото не съм. Просто искам да изясним тоя момент. Благодаря за вниманието! Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Отговорено Октомври 22, 2007 Благодаря приятели!!! Сега остава да разгадая схемите.... Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ...не можеш да направиш небалансиран кабел на балансиран... Това сигурно ли е? Защото на същия линк, който си дал има една схема № 13, където са свързани небалансиран 1.4" мъжки жак и балансиран (уж) канон? Не се правя на спец, защото не съм. Просто искам да изясним тоя момент. Благодаря за вниманието! Не знам дали ще е балансиран, след като shield-а не е свързан, но и аз не съм спец. Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 До колкото си спомням веднъж Никифена ме светваше /непомня дали точно за този тип вързване става въпрос/ че като е отрязан по този начин избягваш вероятността да хванеш радио по кабела или нещо от сорта беше абе нека запознати да дадът светлина по въпроса Цитирай
Recommended Posts