Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Пускам тази тема с двете най-важни неща, които са нужни за всеки, който свири двойни каси. :)

Първото, това е 16-WEEK SPEED & CONTROL WORKOUT, което е предвидено да стане като рутина. Упражнението е на един от най-големите в екстремната музика George Kollias (съсед от Гърция, барабанист на Nile :) ). Идеята на това упражнение е овладяването на ходът/ движението на краката в различни темпа тъй като "задвижването" е различно при различните бързини. Това, което намирам за уникално тука е, че всички темпа и упражнения са много прецизно изчислени така, че след 16 седмици да можете да свирите шестнайстини в темпо 240. ;) А и как да не се доверим на човек, който го прави това в темпо 270! :hysterical: Изисква се постоянство и около 10-20 минути на ден (макар на някои да пише 4-5 минути). Много е подходящо да го сивирите накрая, когато приключвате със свиренто.

страница 1

страница 2

страница 3

страница 4

страница 5

страница 6

Второто са видео уроци на Derek Roddy. Derek Roddys Drum Lessons & Solos Part.... Започвате от Part 1 ест. ;)

Ако някой има проблем се превода на някое от горните неща да казва ще обяснявам.

Упражненията на пръв поглед са лесни и много хора ги правят. Идеята им е да се правят правилно, както е обяснено и да се въведат като рутина в нашето ежедневно свирене, което драстично ще се подобри (цялостно) за няколко месеца. Аз лично намерих моментален ефект след като пробвах първия и втория ден от упражнението на George Kollias наведнъж. Просто много дава много добра представа на краката ни за това как да се движат в дадено темпо.

Успех на всички, дано сте намерили тази тема за полезна!

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Охо.. мерси. Темата ще се окаже доста полезна, почвам с упражненията веднага. Нали и ние се правим на екстремисти. :hysterical:

Отговорено
Упражненията са много добри. Днес пробвах първите. Ефекта е много голям :offtopic-001:

P.S. Има ли ги на БГ

Не, но мога да преведа това на George Kollias, за да стане ясно в какво темпо се почва, кога се вдига и т.н. но утре някъде, че сеа ми се спи! :)

Отговорено

Алооооо,

ентусиастите!!!

То ако се ставаше за 4 месеца толкова добър,колкото George Collias,то всеки щеше да свири убийствено!!недейте да се залъгвате толкова нелепо един друг!!

Man0waR Scott Culumbus#1 - ти как така за 1 ден, чак и напредък имаш??? :hysterical:

да не свириш от 3 дена??

айде успех с програмата!!

след 16 седмици кажете как сте станали като George Kollias ,ама и обяснете също развитието си!!!

Отговорено (Редактирано)
Упражненията са много добри. Днес пробвах първите. Ефекта е много голям :hysterical:

P.S. Има ли ги на БГ

Не, но мога да преведа това на George Kollias, за да стане ясно в какво темпо се почва, кога се вдига и т.н. но утре някъде, че сеа ми се спи! :thumbs_up:

Алооооо,

ентусиастите!!!

То ако се ставаше за 4 месеца толкова добър,колкото George Collias,то всеки щеше да свири убийствено!!недейте да се залъгвате толкова нелепо един друг!!

Man0waR Scott Culumbus#1 - ти как така за 1 ден, чак и напредък имаш??? :hysterical:

да не свириш от 3 дена??

айде успех с програмата!!

след 16 седмици кажете как сте станали като George Kollias ,ама и обяснете също развитието си!!!

Аз ги чета нямам нужда от превод, но ако другите искат и ти имаш време :thumbs_up:

drumvarna, не казвам, че имам напредък, а че ИМА ЕФЕКТ. Пробвай и виш сам.

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Отговорено (Редактирано)

А за развиване на мусколите на краката помагат и упражненията във фитнеса.

Много добро упражнение за развиване на прасец е: заставате със щанга зад връта все едно ще правите клекове, само че се повдигате на пръсти, като целта е това да се изпъва прасеца докрай, за да се получи парене в мускула. Упражнението трябва да се прави на бързи серии от 20-30 повторения, но не трябва да се прекалява с тежестта. Най добре ако сте начинаещи (за фитнеса говоря) да започнете само с лоста.

Знам още много упражнения за крака, не мога да ги опиша както трябва. Ще потърся литература и ще ги опиша както трябва за да не ви объркам

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Отговорено

Все още не сме станали форум на българските културисти,ама има време. ;) Та по темата .... в България хората които свирят с кардан или две каси както трябва се броят на пръсти,аз лично се сещам за Митко Симеонов,може би някои от съфорумниците го знаят,а може би и познават :) То си е цяла философия и не знам как и за 4 седмици ще постигне някой желания ефект.Това нещо се изгражда с години,има ли смисъл да си чешем просто езиците...Много бързо оправихме простия бийт та стигнахме вече до двете каси ;) И все пак успех на всички :)

Отговорено

Нещо не сте ме разбрали. За 16 седмици няма да станете като George Kollias, но ще можете да свирите фигурите, както са дадени след 16 седмици, една от тях е просто от 4 шестнайстини. И ще увладеете позициите и движенията на крака в различни бързи. Да го кажа по просто... случвало ли ви се е да почвате да свирите няква част с двойни каси и точно, когато почвате да се чудите как да си "нагласите" крака. Това упражнение премахва този проблем и чрез него ще знаете къде как да подходите + ще усвоите бързина и баланс!

Отговорено
Нещо не сте ме разбрали. За 16 седмици няма да станете като George Kollias, но ще можете да свирите фигурите, както са дадени след 16 седмици, една от тях е просто от 4 шестнайстини. И ще увладеете позициите и движенията на крака в различни бързи. Да го кажа по просто... случвало ли ви се е да почвате да свирите няква част с двойни каси и точно, когато почвате да се чудите как да си "нагласите" крака. Това упражнение премахва този проблем и чрез него ще знаете къде как да подходите + ще усвоите бързина и баланс!

Тва е много верно. На мен ми е проблем пък, когато ускурявам с двойни каси и тряабва да изменя позицията на краката, без да се усети промяна в звука.

Отговорено

^ Начина, по който подхождаме, когато тръгваме да свирим с два крака е най-важното нещо за контрол и изравняване на ударите (динамическо и ритмическо отношение). Това е АБто за всички спийд "любители"! :punk_guitar:

Искам да допълня, че най-важното нещо е да сме отпуснати и да не "пипаме" касата. Много често наблюдавам някой екстремни барабанисти, който реално не вадят никакъв звук, а само докосват касата и оставят работата с динамиката на тригерите, а някой дори използват тригери за изравняването на ударите динамически... това от една страна е разбираемо (донякъде) ако свирим с кардан т.е. с една каса и левият ни педал има "лаг", но от друга е по-добре да не разчитаме на това.

Отговорено (Редактирано)

Не флуудете полезната тема със заяждане. И без това от месеци насам нищо смислено не е дискутирано тука. Ясно е, че за четири месеца не се достигат феноменални темпа с двойната каса, по-скоро се имаше предид, че тези упражнения коригират някои елементи от постановката и усещането на краката върху педалите. Затова вместо да спорим колко е мокра водата нека свирим и да понапълним "Our drum videos" с качествен материал.

Марин

Редактирано от marin_zhelezov