spongebob Публикувано Октомври 18, 2007 Share Публикувано Октомври 18, 2007 Тая тема сме я коментирали много пъти с приятели и колеги,всеки има поне по няколко на харда или на некви дискове,всеки е кълвял като луд,само че идва един момент,че всички уроци много си приличат.Повечето от тях не са систематични.На мен лично много повече са ми помигнали видео материали с музиканти където се разисква и коментира някакво музикално явление.Например скоро гледах видео на George Benson.Колкото и да се скъсам няма да мога да свиря като него,но не е и нужно както той самия казва.Човека ме смаза от кеф с разсъжденията си за музиката и след тва 3 часа свирих като луд...надъхваща работа! На вас доколко са ви помогнали видеоуроците,как ги намирате? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
space ace Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 От видео уроците няма никаква полза,но това си е мое мнение да не се засегнат някои.Според мене не трябва да се прекалява с видео уроците,щото ако се прекали ставаш един имитатор нищо повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Ами аз лично съм твърдо "за" видео уроците. Изгледал съм доста и много са ми помогнали и ми помагат. От всеки има какво да се научи. В техническо отношение(постановка на двете ръце, пикинг патерни и прочие) основно от видео уроци съм учил, както и от Любо Стаменов, които ми помогна страшно много за осъзнаването на пропуспките си в техниката. Тъй че мисля че като цяло са полезни, стига да не се прекалява Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Аз също съм "за" видео-уроците, защото е много по-добре не само да чуеш нещо, или да се опитваш да го изсвириш с таб-ове, но и да го видиш, защото всеки изпълнител си има постановка и тънкости, които няма как да бъдат пресъздадени по друг начин освен на видео. Ето един пример - начинът, по който Пол Гилбърт държи перцето и постановката на дясната му ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Видео урокът е най-добрата форма на обучение - предимствата са очевидни - най добре е когато ти покажат за кво става въпрос, а и може да връщаш едно и също нещо по 1000 пъти, да го спираш на пауза, дори да го забавяш Един видео урок е способен в рамките на 2-3 час да те информира със съдържанието на една цяла книга, като материалът се възприема запомня много по лесно. Аз имам към 200 ГБ видео уроци (не за китара или музикални) и мога смело да потвърдя огромната им полза. Видео уроците са номер 1 когато нещата опират до изкуство... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
space ace Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Абе колеги питам се аз тези китаристи като Гилбърт,Петручи и т.н, които имат видео уроци дали навремето когато са се учили са гледали такива? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Ще се присъединя към мнението на spongebob - За мен лично ползата е, че в редките случаи когато ги гледам най вече се надъхвам аз самият да свиря, не толкова да хване нещо от някой. Първо защото на сила хубост не става - дори да съм научил нещо, с времето го забравям ,тъй като не е мое. Има я и другата страна на монетата - все нещо, все пак влиза в кратуната. И пак като премисля - инспирацията която ми дават е повече от това ,което научавам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
thw Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 И аз съм твърдо за видео уроците, тъй като някои хора няма кой да им покаже за какво става на въпрос или нямат възможност да ходят на уроци при някой и в този момент видео уроците са нещо много важно. Аз самия всичко което съм научил е чрез практика и видео уроци, никой за жалост не ми е показал нещо, тъй като моите познати и приятели обичат да слушат китари, но само аз свиря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Най-добрите уроци, които съм гледал аз са на Andy Timmons, Eric Johnson & Marty Friedman. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 И аз съм "за" видео уроците. Това е най- евтината и ефектна форма на обучение. thw - аз съм абсолютно същия случай. Приятелите ми харесват да слушат, но за съжаление нито един не свири и следователно не разбират. Тоест всичко трябва да научавам сам. Което пък от една страна не е лошо за мен самия. space ace - не са се учили от уроци защото не е имало. Едно време всичко се е предавало от човек на човек. Тая форма съществува и сега било то от учители или приятели. Просто има още една допълнителна форма на обучения, която подхожда на века, в който живеем И да добавя само, че съм "за" не защото аз самия съм се учил и продължавам да се уча от тях, а защото е лесно за възприемане, както споменаха по горе, може да спираш да забавяш кадри, а защо не и да добавяш свой неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 19, 2007 На почитателите на видеоуроците-не може да не се съгласите,че не са систематични и всички наблягат на сложнотии.Музиката не е спорт!Аз се кефя и на Гилбърт и на Петручи,не съм ми любимци,но са си явление очевидно.Много малко от тия пичове обаче ти казват защо ги свирят тия неща....щото аз нямам нужда той да ми го извири бавно,аз знам кво е изсвирил,щото слушам и пак няма да мога да го изсвиря,пък и не искам...Все си мисля,че Ла натурален минор всички свирят,някои от които много,много бързо Препоръчвам да си намерите урока на Бенсън.Там той показва какво други преди него са свирили,какво той е открил сам за себе си,споделя дългогодишен опит и....бе много яко!Има материал и за начинаещи и за схвръх напреднали! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ceco milanov Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Аз съм съгласен с това, което казваш. И като вида урок, който в името си съдържа "speed development" - просто не го пускам. Аз лично не виждам нищо хубаво в тези свръх, мега, ултра, бързаци. Няма абсолютно никакъв ритъм, в това, което свират. Гадни са ми да ги слушам камо ли да се опитвам да свира като тях. Интресно ми е да вида урока на Бенсън за, който говориш. Къде може да го намера? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 19, 2007 Тва малко е ,ма един приятел сърбин ми го даде,свалил го е от тяхните "специални" сървъри,сигурен съм,че може да се намери и тука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
space ace Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Spongebob напълно съм съгласен с тебе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 19, 2007 Share Отговорено Октомври 19, 2007 Видео уроците, според мен, биха били много полезни на хора, които вече имат изградена техника, и искат да се научат на разни хватки. За останалите, просто трябват много часове свирене. Видео-урокът може да даде някои полезни съвети , но не може да направи човек музикант. Това той трябва да направи сам. И според мен книгите и школите тук са много по-полезни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts